Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
30339
View
328
Reply

Vivy Yusof Buat Hal Lagi, Kali Ini Didakwa Copy Cat Rekaan Turban Designer Lain

[Copy link]

Author: bawangkecik    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-4-2019 04:30 PM | Show all posts |Read mode
Siapa tak kenal Vivy Yusuf serta rangkaian butik dan kosmetiknya yang semakin meningkat maju di Malaysia dan juga luar negara? Mempunyai kedai online serta kedai fizikal iaitu Fashion Valet dan Duck Store, pasti menggugat hati sesiapa yang mengikuti fesyen yang up-to-date dan menepati cita rasa terutama pengguna muslimah.

Vivy yang juga mengekalkan imej usahawan berhijab baru-baru ini telah melancarkan koleksi terbaru iaitu The Turban. Namun ada desas desus yang mengatakan Vivy serta team beliau sebenarnya telah menciplak idea turban daripada seorang lagi pereka fesyen yang telah keluar dengan rekabentuk turban tersebut sejak tahun 2015 lagi. Betul ke? Perkara in telah didedahkan oleh pengguna laman media sosia, twitter.



Malah, pereka asal turban tersebut membuat post 'memanggil' Vivy untuk membuat penjelasan mengenai isu ciplak ini. Nampak serius juga ya!






Lihat pula rekabentuk turban yang dilancarkan syarikat Vivy. Sama atau tidak?



  



  






Menghangatkan keadaan, pereka asal yang dipanggil echenta itu juga meluahkan kekesalan dan menceritakan kronologi mengenai kemunculan turban tersebut.






Pembulian dalam bisnes!







Stok baru nak datang tapi idola dah caras!






Netizen juga turut bersetuju bahawa Vivy seperti menciplak rekabentuk turban yang dilancarkan. Jika benarlah perkara ini, pasti sedih peminat setia Datin Vivy.






Dah banyak kali dah buat macam tu...







Jika sebelum ini Vivy pernah terpalit dengan kontroversi seperti ini tetapi tiada tindakan kerana tiada sebarang dakwaan keluar daripada mana-mana pihak. Jika benarlah perkara ini terjadi, ianya merupakan suatu pembulian terutama kepada peniaga kecil. Namun ada pentingnya jika kita segera mendaftar hak cipta untuk sesuatu produk supaya jika perkara seperti ini terjadi, terdapat tindakan susulan yang dapat dilakukan melalui saluran yang betul. - CARI


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts


00054108.jpg


Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
ingatkan idea vivy sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 04:46 PM | Show all posts
hmmm entahlah i tak pakai turban2 ni..i pakai shawl rm10 je..cantik jugak
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
ramai ye yang nak beli turban ni?? for sure turban  kaler biru macam ada toncit tu mesti jadi faberet nelopak kannnnn kan kan kannn . boleh la ambik nelopak jadi duta turban duck
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Turban yg berbenjol kat depan tu, macam mak aku pegi menoreh dulu2. Letak lampu suluh atau pelita kat depan tu. Ni mesti ilham dari nenek moyang pegi menoreh subuh2.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau pakai turban ni g rewang kat kampung agak2 ape perasaan makcik2 bawang tengok ek.. mesti duk perati lama2 kecik besar kecik besar je tengok..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Lantak kome le...
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 05:04 PM | Show all posts
benci betul tengok orang berturban! nak2 lagi yg mcm letak tahi lembu kat depan tu...apa lah cantiknya pakai turban ni...baik bukak terus..serious ok tak cantik..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak yah gaduh2 lah
Semua pesen turban adalah huduh
Utk rupa2 belacan mcm korang
Takyah acah2 nigga sangat lah
Rupa anak bai roti jah sekor2
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by VitchyPinkVitch at 7-5-2019 04:47 PM

Kenapa mesti turban... some people ok la pakai turban, some people lagi jadi mangsa fashion sajork...
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
So raya tahun ni bakalan menyaksikan pesen acik2 x sedor diri muka tembam menggayakan turban dakies eyesore hokeh
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
cendawanbonyok replied at 17-4-2019 04:49 PM
ramai ye yang nak beli turban ni?? for sure turban  kaler biru macam ada toncit tu mesti jadi fabere ...

tu turban roti canai.. dah lama jah lop gayakan sblm turban duck ni released
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by buapakperut at 17-4-2019 09:17 AM

dimata iols tak sama. tapi huduh betul yg kaler biru nila ada maruku berlingkar tu. mungkin nampak urban tapi ,..hmmm tahle iols stick dengan shawl, bawal sahajork. kalau untuk basahan pakai yang sarung macam datin shahida tu senang
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tengok turban punya gaya
Mcm gitu2 jer
Even tudung ke shawl ke
Sama jer
Yang beza corak and cop jenama
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 05:23 PM | Show all posts
Memang business tudUng, turban ni hot kan?

Tak boleh ada similarity langsung yer? Susah business tudung ni.

Kena buat research betul-betul.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
multinicky:   438874

{:laugh{:laugh{:laugh

This one really made my day!!
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 05:35 PM | Show all posts
yg pelik nya ada jgk yg beli. yelahh up to date sgt kan
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
paz replied at 17-4-2019 09:23 AM
Memang business tudUng, turban ni hot kan?

Tak boleh ada similarity langsung yer? Susah business ...

biasa la kalau meniaga ada untung banyak langau dan lalat berminat
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
buapakperut replied at 17-4-2019 05:16 PM
dimata iols tak sama. tapi huduh betul yg kaler biru nila ada maruku berlingkar tu. mungkin nampak u ...

Maruku berlingkar
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.133656s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list