Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
986
View
19
Reply

[Tempatan] Pengguna gigih, kemaruk kumpul LIKE tertekan. Instagram akan sorok jumlah LIKE

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-4-2019 05:50 PM | Show all posts |Read mode
Kiraan 'likes' di Instagram mungkin akan disorok
April 21, 2019 16:09 MYT

SALAH satu cara bagi mengukur prestasi sesuatu kandungan gambar atau video yang dimuat naik di platform Instagram ialah melalui kiraan 'likes' (sukaan).

Bagi selebriti media sosial, kiraan likes dilihat sebagai amat penting dalam meyakinkan pengiklan untuk menggunakan perkhidmatan mereka dalam mempromosi sesuatu jenama mahupun produk.

Malah, ia juga mampu menaikkan imej akaun tersebut dalam kalangan pengguna lain yang mengikutinya.
Terbaharu, Instagram kini dilihat sedang menguji fungsi untuk menyorokkan jumlah likes pada gambar atau video yang dimuat naik.


  
Tujuannya untuk memastikan hanya kandungan yang berkualiti dikongsi bukan berdasarkan kiraan likes semata-mata.

Melalui ujian yang dikongsikan Jane Manchun Wong, pengguna lain mungkin tidak dapat melihat angka likes pada kandungan yang dimuat naik.

Tetapi, ia hanya dapat dilihat oleh pengirim yang berkongsikan kandungan berkenaan sahaja.

Bagaimanapun, fungsi ini baru di peringkat ujian dan belum disahkan samada ia akan dilaksanakan sepenuhnya atau tidak.

Namun, jika ia dilaksanakan, pemilik akaun Instagram terutamanya yang mencari rezeki melaluinya bakal menghadapi cabaran untuk mencari jalan lain bagi menaikkan reputasi akaun mereka.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti murung yang Batak likes tu semua...life Tak bahagia sebab tinggal Kat Negara iklim panas ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Sokong!!  
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Doramg kutip like tu untuk makan..

Kalau like tu takde doramg nak makan ape
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 09:03 PM | Show all posts
gila like
teringat citer American Gods... new Gods _New Media hidup berlandaskan like media sosial semacam worshippers
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus.. Bagusss!!! Rasakan wahai penyembah like!
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Sokong!! Sila percepatkan
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku x kisah pun like .. yg penting ada sale
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
AbukRokok replied at 21-4-2019 09:03 PM
gila like
teringat citer American Gods... new Gods _New Media hidup berlandaskan like media sosial  ...

Mcm blqck mirror nose dive stressssssnya tgkkkkkk constantly rating ppl including strangers ppl we saw in daily encounters
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2019 11:20 PM | Show all posts
sebab tu korang akan nmpk yg kemaruk sosial media ni akan buat apa shj utk tambah LIKE, SUBSCRIBER, VIEWs

kalau byk komen negatif, mereka samada ban kita ataupun tutup ruang komen

sekarang ni jumlah LIKE boleh dibeli secara ONLINE je
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2019 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
chanteksekali replied at 21-4-2019 11:18 PM
Mcm blqck mirror nose dive stressssssnya tgkkkkkk constantly rating ppl including strangers ppl we ...

Screenshot_20190421-232920_Chrome.jpg Screenshot_20190421-232828_Chrome.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 09:13 AM | Show all posts
Isu aku dgn insta ni cuma satu je buat masa ni bila kawan ko yg follow ko tiba2 unfollow ko dan dia buang ko dari follow dia..haissh...tak ada angin x ada ribut kot tiba2 jadi gitu...
Angin lah kan kalau dah mcm tu jgn follow dari awal lorr...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Elok ler hidekan like tu.. macam2 sekarang ni kerja bodoh orang buat semata2 nak naikkan like.. ada kemalangan ke apa ke, bukan nak tolong,  dirakam je sbb nak upload ke sosial media.. aib orang semua bukan kira dah.. !
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 09:40 AM | Show all posts
yg setuju ni mesti like dapat seketui dua je kan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 09:49 AM | Show all posts
sokong la. sbb ahkak punya gambar2 kat ig sikit sgt yang like. malu dgn kekawan lain yang asal bubuh gambar je beratus2 org like. kita rasa kemurungan selalu jadinya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow...kt tgk jdi ke idok..too good to be true
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:16 AM | Show all posts
SETUJU oiiiiiii.

dh la siap jual like

RM25 utk jumlah follower dan like sebanyak sekian sekian


kedurjanaan apakah!
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:21 AM From the mobile phone | Show all posts
I hope insta cpat2 implement kan, mesti ramai yg mati kutu
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini semua yahudi yg cipta..antara alat2 dajjal utk melalaikan manusia
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2019 11:27 AM | Show all posts
Bagus ler tu kurang sikit yang sanggup buat benda mereng sebabkan itu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.095619s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list