Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1261
View
32
Reply

iPhone 12 Pro Dijangka Hadir Dengan Paparan Pada Kadar Segar Semula Tinggi – Mencapai 120Hz

[Copy link]

Author: trunks       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-5-2020 05:37 AM | Show all posts |Read mode
960x0 (1).jpg

960x0.jpg


Ura-Ura) iPhone 12 Pro Dijangka Hadir Dengan Paparan Pada Kadar Segar Semula Tinggi – Mencapai 120Hz
Diterbitkan pada Mei 11, 2020 oleh Aman.

Pada hari ini, terdapat pelbagai pengeluar peranti yang hadir dengan penggunaan skrin pada kadar segar semula tinggi di telefon. Ada yang menawarkannya sehingga mencapai kadar 144hz.

Appla dilihat tidak ingin ketinggalan. Mengikut desas-desus terbaru, Apple dijangka menyertakan iPhone 12 Pro dengan skrin ProMotion pada kadar mencapai 120Hz.

Ia dikatakan iPhone 12 Pro akan menawarkan mod yang mengubah paparan antara 60Hz ke 120Hz secara dinamik berdasarkan penggunaan, sekaligus menjimatkan bateri untuk penggunaan tempoh lama.

Buat masa ini, sistem ProMotion telah digunakan pada iPad Pro, dan tidak mustahil untuk melihatnya hadir pada telefon pintar Apple ini.

Apple dijangka memperkenalkan iPhone 12 sekitar September atau Oktober ini sekiranya mereka tidak terganggu dengan pengeluaran disebabkan oleh penularan wabak Covid-19.



credit


Pelancaran iPhone 12 Mungkin Ditangguh Selama Beberapa Bulan

Diterbitkan pada Mac 26, 2020 oleh Effi Saharudin.
Setiap tahun bulan September dinantikan oleh peminat Apple kerana ia bulan dimana iPhone terkini akan dilancarkan secara rasmi. Pengumuman akan ditonton secara atas talian bagi melihat ciri baharu yang diperkenalkan pada model terkini. Tetapi menurut laporan Nikkei pagi ini, pelancaran iPhone 12 mungkin ditangguhkan tahun ini selepas memetik beberapa sumber.

Menurut mereka Apple sedang mempertimbangkan langkah ini kerana situasi wabak Covid-19 yang sedang mengubah dunia. Dengan keadaan ekonomi yang akan terjejas teruk pasca Covid-19, permintaan untuk model iPhone  terkini dengan sokongan 5G berkemungkinan besar adalah rendah. Apple turut dipercayai menghadapi pelbagai masalah untuk menghasilkan prototaip kerana tidak boleh terbang ke China.

Dengan pelbagai acara besar telah dibatalkan atau ditangguh ke tahun 2021, penangguhan pelancaran iPhone mungkin bukanlah sesuatu yang mustahil. China telah semakin pulih selepas perintah berkurung dikenakan tetapi di Eropah dan Amerika Utara situasi semakin runcing.

SUMBER RUJUKAN: NIKKEI


-------------------
ehem IPhone pro max
pun baru aje terasa
guna..dah nak keluar iphone 12
tapi iphone fans,kena tunggulah
sebab si corona masih tak seberapa ok lagi

Rate

3

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-5-2020 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
IPhone ni.. Mahai tapi biasanya jangka hayat 4-5 tahun.. Android pulak paling lama 2 tahun.

Kira 1 biji iPhone harga sama mcm beli android utk 3 tahun berturut2 gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 09:36 AM | Show all posts
@trunks

tu lubang banyak banyak.. tak ada forumer geli ke ? ada yang demam kang


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 11:52 AM | Show all posts
dubuk replied at 19-5-2020 09:36 AM
@trunks

tu lubang banyak banyak.. tak ada forumer geli ke ? ada yang demam kang

hehe..sebenarnya..saya ada juga rasa geli

ni dah 4 biji pula,,iphone 11 ada 3.saya agak,iphone 20 nanti
penuh tu belakang dia dengan biji2

saya agak,yang takat 4 biji lubang ni ok tu,jangan biji2
banyak sangat macam orang tanam rambut tu
saya pun nak demam haha
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 06:50 PM | Show all posts
trunks replied at 19-5-2020 11:52 AM
hehe..sebenarnya..saya ada juga rasa geli

ni dah 4 biji pula,,iphone 11 ada 3.saya agak,iphone ...

sebenarnya tak munasabah sampai 4..

pagi raya mabuk lemang, tengok 4 jadi 8

tengok besok dia akan jadi satu balik.. selamat hari raya pkp.. maaf zahir batin..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2020 09:20 PM | Show all posts
dubuk replied at 19-5-2020 06:50 PM
sebenarnya tak munasabah sampai 4..

pagi raya mabuk lemang, tengok 4 jadi 8
tengok besok dia akan jadi satu balik
haha..lawak2 jadi 1 biji
ok awak, selamat sambut raya..

maseh sudi wish







Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 09:50 PM | Show all posts
sarah82 replied at 19-5-2020 08:58 AM
IPhone ni.. Mahai tapi biasanya jangka hayat 4-5 tahun.. Android pulak paling lama 2 tahun.

Kira ...

kenapa android paling lama 2 tahun,

dulu aku pengguna android,ada tab samsung note 10",ada samsung s3,
keduanya masih berfungsi sudah 6 tahun tapi malangnya samsung s3 lag teruk,xsupport update terkini,,
tab note masih boleh berfungsi tapi lag jika tersambung dengan internet,
ok tu teknologi android 6 tahun dulu,
takkan masih lagi lag jika guna lebih 2 tahun,

aku juga dah gunakan ip5s selama 5 tahun,langsung xde masalah lag,cuma masalah besar adalah ruang storage yg x mencukupi dan tidak support update terkini,

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 19-5-2020 09:50 PM
kenapa android paling lama 2 tahun,

dulu aku pengguna android,ada tab samsung note 10",ada sams ...

Yg aku maksud tu adalah tak update latest software la.. Biasanya paling lama 3 tahun android boleh support latest update.

Nova 3i aku.. Masuk tahun ke2 dah lag. Dan aku ingat dah nak bersemadi masa mula pkp.. Kelam kabut aku beli baru.. Ni dah ok balik lepas aku format semula.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 19-5-2020 10:39 PM
Yg aku maksud tu adalah tak update latest software la.. Biasanya paling lama 3 tahun android boleh ...

Owh ok faham, walaupun 3 tahun berbaloi juga dgn harga,
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 19-5-2020 10:45 PM
Owh ok faham, walaupun 3 tahun berbaloi juga dgn harga,

Yap.. Aku tak pernah beli high range.. Aku biasa guna medium range.. Mungkin.. Ada rezeki.. Terbuka hati aku beli iPhone hahahaha.. But so far.. Aku tetap dgn android..walaupun ada sikit kekurangan gitu... Hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 19-5-2020 10:49 PM
Yap.. Aku tak pernah beli high range.. Aku biasa guna medium range.. Mungkin.. Ada rezeki.. Terbuk ...

Android kelebihan lebih canggih, harga berbaloi,
Iphone kelebihan tahan lama, jarang lag,
Kekurangan atas pengalaman masing2 la kot hehehehe

Secara peribadi Pengalaman berkenaan kekurangan android aku dah xupdate
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2020 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 19-5-2020 10:52 PM
Android kelebihan lebih canggih, harga berbaloi,
Iphone kelebihan tahan lama, jarang lag,
Kekura ...

Tubla.. Aku dok fikir android ni lebih canggih.. Harga ok.. Dan paling penting mmg pakai utk dirosakkan.. Hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 08:55 PM | Show all posts
sarah82 replied at 19-5-2020 10:54 PM
Tubla.. Aku dok fikir android ni lebih canggih.. Harga ok.. Dan paling penting mmg pakai utk diros ...

kalau jenis cpt bosan android lah jawapannya,
kalau beli yg harga dlm rm1k pun masih berbaloi utk digunakan setahun setengah,
dan xperlu pakai casing mcm hp mahal2,mungkin aku akan beli android utk hp ke2 aku,
first hp aku nk cari ipong, ip12 lmbt lg kuar,beli ip11 pun ok da kot
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 20-5-2020 08:55 PM
kalau jenis cpt bosan android lah jawapannya,
kalau beli yg harga dlm rm1k pun masih berbaloi utk ...


Utk. A51..aku guna casing Nilkin..kat malaysia x ada yg mcm aku nak.. Cover camera.. Jadi aku beli dari China..
20200506_094139.jpg
20200506_094155.jpg

Aku tambah cabel baseus dan juga powerbank baseus 30k mAh...
20200517_154501.jpg
20200517_154802.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 09:10 PM | Show all posts
sarah82 replied at 20-5-2020 09:00 PM
Utk. A51..aku guna casing Nilkin..kat malaysia x ada yg mcm aku nak.. Cover camera.. Jadi aku be ...

pakai casing xnampak la body hp yg lawa tu,

Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
copy_paste replied at 20-5-2020 09:10 PM
pakai casing xnampak la body hp yg lawa tu,

Aku mmg x suka tunjuk.. Semua casing aku cover jenama phone.. Hahahaha.. Bila keluar rumah.. Org x tau aku ada phone
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2020 09:41 PM | Show all posts
esok aku nk g mechines atau switch nengok ape yg ade,kalau ade ip12 aku sambar kalau xde yg laters apa ada aku balun,dah sangap xde hp nih
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 02:35 AM | Show all posts
copy_paste replied at 20-5-2020 09:41 PM
esok aku nk g mechines atau switch nengok ape yg ade,kalau ade ip12 aku sambar kalau xde yg laters a ...

iphone 11 pro max  


bagi racun tengok video

ai tak jadi ke janda SAMsiah?  




Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 05:35 AM | Show all posts

Dah g kedai tanye ip12 xkuar lg, ip se pun xde stok lg, aku dah sambar ip11 hahahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-5-2020 05:41 AM | Show all posts
copy_paste replied at 22-5-2020 05:35 AM
Dah g kedai tanye ip12 xkuar lg, ip se pun xde stok lg, aku dah sambar ip11 hahahaha

mana ada Iphone 12 keluar lagi haha,lambat sikit sebab ada virus ni lah

pergh,syabas betty haha

akhirnya ios menang haha..awak tak akan menyesal sebab saya tengah guna
inilah model latest paling terbaik abad ini,lebih2 lagi,sebab awak seorang
yang CERMAT..dan SETIA pada yang satu.(bertuah wife awak haha)
saya yakin,ia akan bertahan selama mana yang boleh dan rasakan
perbezaan nya dengan android

boleh baca sini untuk protector klik hehe
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list