Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9509
View
378
Reply

[Tempatan] Kerana kes Kelantan,Tiada Tolak Ansur Lagi, Rentas Negeri Sama Sekali Tidak Dibenarkan Lagi Selepas Ini – Ismail Sabri

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-5-2020 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
"Akibat rentas negeri seorang perempuan didapati postif apabila sampai ke kampung akibat merentas negeri.

”Sebab itu kita tak ada kompromi lagi atau bertolak ansur dalam soal rentas negeri,” kata beliau."
Sumber: Sidang Media Terkini PKPB, Bernama

PUTRAJAYA, 21 Mei — Tiada lagi pergerakan rentas negeri yang dibenarkan selepas ini,  tegas Menteri Kanan (Kluster Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Beliau berkata keputusan itu dicapai pada Mesyuarat Khas Majlis Keselamatan Negara (MKN) hari ini, susulan masih ada yang beratur panjang di balai polis untuk mendapatkan kebenaran balik kampung seperti yang berlaku di Kuantan, semalam.

“Walaupun setiap hari diberi nasihat, peringatan, semalam laporan PDRM sewaktu mesyuarat pagi tadi di Kuantan seramai 1,300 orang beratur di balai polis daerah Kuantan mohon kebenaran pulang kampung

Oleh itu saya ingin tegaskan mesyuarat putuskan bahawa pergerakan rentas negeri tidak dibenarkan. Jadi tak perlu beratur panjang kerana polis tidak akan benarkan, kita tidak akan membuka lagi ruang untuk rentas negeri ini, no more rentas negeri,” katanya pada sidang media harian di sini hari ini.

Screenshot_2020-05-21-16-48-08-19.png

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 21-5-2020 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka kita semua.. Silap2 esok PM bagi pengumuman yg PKP bermula esk.. Double padan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:06 PM | Show all posts
oh my god, slmt hali laya
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:08 PM | Show all posts
confirmlah minah tu kan dihencap sepanjang hayat...disebabkan sheols bimbo, habis semua orang takleh rentas negeri
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-5-2020 05:03 PM
Padan muka kita semua.. Silap2 esok PM bagi pengumuman yg PKP bermula esk.. Double padan.

Iols rasa ok pulak kalau nak pkp semula sbb iols jenis aman2 je berkuntum di rumah sambil2 work from home.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda da jadi xboleh nk patah blek pon. Esok xya bg rentas2 ni termasuk rentas daerah
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
kerana nila setitik...rosak susu 'seMALAYSIA'.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
yang bawa covid hanya orang bujang..
orang dah kawin takde covid..
so wat apa nak halang dorang lintas negeri
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
cik_Sally replied at 21-5-2020 05:10 PM
Iols rasa ok pulak kalau nak pkp semula sbb iols jenis aman2 je berkuntum di rumah sambil2 work fr ...

Iols x kisah.. Tapi kesian pada yg lain.. Tambah2 yg berniaga.. Kot2 ada yg buka gerai jual lemang apa tu.. X pasal2 terjejas juga la.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-5-2020 05:17 PM
Iols x kisah.. Tapi kesian pada yg lain.. Tambah2 yg berniaga.. Kot2 ada yg buka gerai jual lemang ...

Betul juga tu, tp apa nak buat kalau itu cara nak handle rakyat yg degil dan suka ambil kesempatan.

Memang kesian dekan orang yang genuinly keluar utk cari rezeki.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
cik_Sally replied at 21-5-2020 05:22 PM
Betul juga tu, tp apa nak buat kalau itu cara nak handle rakyat yg degil dan suka ambil kesempatan ...

Tu la.. Nak rentas daerah ok lagi.. Ni rentas negeri.. Kalau dari hijau ke hijau iols boleh terima lagi.. Ni merah ke hijau.. Tak memasal habis semua kena.

Kerajaan dah longgar merentas daerah tu bersyukur la. Sabar sat utk raya kali ni..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada surat majikan dah dan polis dah luluskan permohonan keratan rentas aku nak balik kedah mggu depan.

Nasib baikkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-5-2020 05:03 PM
Padan muka kita semua.. Silap2 esok PM bagi pengumuman yg PKP bermula esk.. Double padan.

I okay je PKP... sebab selesa terperap kat rumah sambil2 WFH.. anak2 pun sentiasa depan mata, mereka gembira kita lagi la gembira.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Hah ambik
Puas hati semua
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Korbanla apa apa  yg ada sentimental value kat kg tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
sarahmirza replied at 21-5-2020 05:25 PM
I okay je PKP... sebab selesa terperap kat rumah sambil2 WFH.. anak2 pun sentiasa depan mata, mere ...

Kita ni ok.. Tapi kesan pada org yg pendapatan harian tu kena juga kita fikirkan.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 21-5-2020 05:29 PM
Kita ni ok.. Tapi kesan pada org yg pendapatan harian tu kena juga kita fikirkan.

Kita mmg fikirkan, sebab tu dari awal lagi patuh pkp...
So, apa lagi yang kita boleh buat? Kita terima je la apa yang gomen nak laksanakan...

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:34 PM | Show all posts
positif cases masih lagi double digit
dan up and down setiap hari
sila ketatkan peraturan
bujang ke PJJ ke sila duduk di tempat anda
bawa lah bersabar dan tahanlah nafsu
demi untuk kesejahteraan masa panjang

minta maaf bukan di hari raya saja
berkumpul jua bukan di hari raya saja
silatulrahim dijaga bukan di hari raya saja

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
aku pelik btol...minah kelantan ni balik senyap2 ker apa? sb ramai jer salah guna kuasa surat tuk merentas negeri..cnth kes yg bini jururawat tuh
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2020 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 21-5-2020 05:16 PM
yang bawa covid hanya orang bujang..
orang dah kawin takde covid..
so wat apa nak halang dorang li ...

khueeenn
padahal yg preknen tu bawak cobid
tp kemain nak hukum org bujang bagai sblm ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list