Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
11282
View
66
Reply

"Antara Dua Darjat" - Vivy Yusof Dikecam 'Hantar' Peguam Suruh Padam Gambar

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-5-2020 08:16 AM | Show all posts |Read mode
Nama ahli perniagaan popular Vivy Yusof sekali lagi disebut-sebut di Twitter selepas didakwa meberi amaran kepada seorang penggiat seni yang mengguna gambarnya tanpa izin.




Kredit foto: IG





Menerusi Instagramnya, Izat Arif berkongsi paparan skrin emel yang diterimanya daripada pihak mewakili usahawan itu meminta dia memadam gambar berkenaan daripada IGnya.




Kredit foto: IG




Izat dikenali dengan hasil karyanya yang menggabungkan lukisan, arca dan pelbagai objek yang dipamerkan di Ilham Gallery sebelum ini menggunakan imej kempen koleksi baru dUCk tanpa kebenaran Vivy.


Berikutan itu, nama Vivy sekali lagi 'buruk' selepas ramai menghentam tindakannya yang seolah-olah mengguna kedudukannya untuk menyekat kebebasan orang lain berkarya.




Kredit foto: Twitter




Apa pula kata Vivy nanti. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-5-2020 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
aik kalo camtu Andy Warhol patut disaman dek campbell soup kah?

keep on doing this mrs ducky, the public is not gonna be on your side forever. you are dismissed.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Bilalah nak melingkup itik ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 22-5-2020 08:36 AM
Bilalah nak melingkup itik ni

Kalau melingkup sekalipon duck ni xkan beri kesan apa apa pd vivy ni.kabel byk satu lingkup 10 dia blh buka business baru.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Bl vivy guna hasil org kne kecam bila org guna hasil vivy pon kne kecam? Huhuhh
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi vivys company suruh remove the pictures because of copyright reasons kan? Bukan sebab plagiarism..

Gambar vivy posing dengan paintbrush tu property company dia...jadi orang tak boleh guna gambar tu sesuka hati. (Tak salah aku)

Itu yang aku faham lah.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:02 AM | Show all posts
Betul lah tu, kang kalau lawyer dia tak buat, kata tak buat kerje plak.

Yg kau dah salah, wahh seronok nmpk up kat ig, mentang2 org tu tga di benci skrg...konon nk ade ramai back up la.

Hati2 bang, kecam org mmg ramai2 ade tolong back up, tp nk byr saman. kuar duit poket sendiri je bang...tkde org nk tolong bayarkn..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia kena buktikan yg dia ada copyright kat gegambor dia.. sesapa tau ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:14 AM | Show all posts
gucci_advocate replied at 22-5-2020 07:54 AM
Tapi vivys company suruh remove the pictures because of copyright reasons kan? Bukan sebab plagiar ...

rasanya betul dh tindakan vivy tu nk protect copyright gmbr sheols.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Betullah vivy buat tu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Kali ni i sokong vivi
Kalau gambar kita kena camni pon kita hangin
Tp sbb x mampu, camne nk hire lawyer kan....

Kalau kita tau a mencuri x bermakna b halal pegi curi barang a pulak....
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:26 AM | Show all posts
tak habis lg mak itik di kecam hahaha

bosan la pompuan ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:34 AM | Show all posts
apa tujuan topi kuning tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 09:58 AM | Show all posts
Aku x paham ramai betul menjilat die ni.
Siap ade magazine kt Hng Kong ke mane ntah yang letak die kt cover dengan beberapa org lain termasuk Jack Ma and letak title Heroes.
Pastu semua dk puji Vivy ni sebagai Hero.
Orang kita taksub dgn orang berduit.
biar la penah kene kutuk org poor mntk dui duit government pun
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 10:14 AM | Show all posts
bila nak melingkup d(f)uck ni?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by belilies at 22-5-2020 10:34 AM

Law mana korg pakai ni... Komen pun atas dasar meluat asal ada vivy. Sheols ada hak pun anta loyer warning budak tu.

Budak tu pun satu. Gambar tu dah nyata2 ada copyright company. Kadang tu bukan vivy pun initiate benda tu, perhaps ada team sheols yg alert tentang benda ni takkan nak bagi lepas kan. My word, si izat tu lah bodoh, tapandai baca disclaimer betul2.

Ada pulak yg nak banding pasal andy wharhol dgn campbell. Yg campbell buat tu gambar deyols. Belaja dulu lah sblom nak judge org. Nak ajar org sbb dasar benci last sendiri yg nampak salah.

Lupa nak komen 1 lagi, heols siap jual lagi ye. Terang terang muka vivy, dgn promo gambar company. Haih lah nak. Minta dihencap benar si izat ni.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 10:35 AM | Show all posts
dubuk replied at 22-5-2020 09:34 AM
apa tujuan topi kuning tu

hahahahahahahaha kannn ala2 Imuda lah kot sambil melukis... kan pelukis pakai topi macam itu masa dapat ilham melukis
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
dubuk replied at 22-5-2020 09:34 AM
apa tujuan topi kuning tu

Bila kluster kayangan pakai beret RELA be like ...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
buto la vv..kat tenek, berlambak la org buat meme guna pic org lain..,,boskurr rilex je kena troll siap ade berlambak meme menganjeng..
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 11:35 AM | Show all posts
walaupun aku tak suka si vivvy ni...tapi betul la tu apa dia buat...tu gmbar dia kan...

lagi pun dia kan model berbayar jugak.muka dia..style dia jadi duit tu klu kuar mana2 majalah or TV......ko nak guna free2 untuk tunjuk hasil karya ko mana boleh izat oii....

guna jek la gmbar adik beradik or kawan2 sendiri berkarya....huhuhu

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list