Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2269
View
52
Reply

Cakap Atas Tiket Parti, Armada Buat Laporan Polis Terhadap Syed Saddiq

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-6-2020 12:19 PM | Show all posts |Read mode
Angkatan Bersatu Anak Muda (Armada) bercadang membuat laporan polis terhadap Syed Saddiq Syed Abdul Rahman selepas Ahli Parlimen Muar itu didakwa mencampuri urusan dalaman Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) dengan menggunakan nama parti.


Perkara itu dimaklumkan Exconya, Mohd Muzammil Ismail yang mengulas sidang media Syed Saddiq semalam.




Kredit foto: IG Syed Saddiq




Dakwanya, Syed Saddiq memutarbelitkan perlembagaan, memberi tafsiran berniat jahat dan membelakangi keputusan parti, lapor Harian Metro.


Tegasnya, tidak logik bagi Ahli Parlimen Bersatu tidak menyokong kerajaan pimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin ketika sidang parlimen berlangsung pada 18 Mei lalu.

"Saya ingin menegaskan bahawa Bersatu adalah milik semua ahli parti dan bukan milik mana-mana ahli yang berkepentingan.

"elaksanaan 'rule of law' perlembagaan Bersatu mestilah dipatuhi dan tiada sesiapa yang akan dikecualikan," katanya.


Sementara itu, Ketua Penerangan Bersatu Titiwangsa, Wan Ahmad Fayshal Wan Ahmad Kamal berkata, tindakan Syed Saddiq semalam secara tidak langsung telah menimbulkan fitnah ke atas Bersatu dan barisan kepimpinannya.


Tegasnya, beliau tiada hak untuk bercakap atas tiket Armada kerana bukan lagi Ketua Armada Nasional.  - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-6-2020 12:24 PM | Show all posts
sepatutnya ko dahulukan diri ko mungkin ko masih menteri di KBS.

Terlalu mengikut hati ,Tun jadi keutamaan ko.

sedangkan cita-cita Tun pun ko bukannya tahu.

Lain kali apa-apa pun dahulukan diri sendiri dulu.

Lepas ko selamat baru boleh ko selamatkan orang lain.

kenapa ko bodoh?

Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 12:26 PM | Show all posts
sudahlah jatuh ditimpa tangga pula

tangga yg menimpa di timpa jambatan pula

rebah menunggu mati,azabnya sakaratul maut  menghinakan

bila ko berkata ketuanan Melayu sudah berakhir ,disitu jugalah  kehormatan ko hilang,maruah ko sudah lama bersepai.Ko bakal jadi   keldai DAP.

matilah ko dan keturunan ko.

makbapak ko spesis makbapak  bodoh dengar cakap anak walaupun anak sendiri jahil.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
HannahMontana: sudahlah jatuh ditimpa tangga pulatangga yg menimpa di timpa jambatan pularebah menunggu mati,azabnya sakaratul maut  menghinakanbila ko berkata ketua ...


Senah tak suka anak ikan ke? Hehhehehehe, tak tasty kan senah....tak jantan!
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sadiq ni favorite tun kan... sbb dia sng diperbodohkan dan sanggup memperbodohkan diri demi tun..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau aku majikan aku takkan ambil dak nestum ni kerja. Tak ikut etika kerja dan tak reti jaga kerahsiaan. Baik buruk majikan ko tak leh simply reveal kat public even selepas ko tak berkhidmat lagi. Nak tunjuk bagus sebab tahu semua pun ada limit dia. Gi minum susu DHA tinggi sikit supaya lebih matang. Jangan cakap dulu pastu baru berfikir.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 12:50 PM | Show all posts
dia boleh survive sbb tun je.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 01:21 PM | Show all posts
lipans replied at 1-6-2020 04:50 AM
dia boleh survive sbb tun je.

ya, tun dah takde nanti, si saddick ni pun hilang membawa diri ke singapore..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian... dah kena tendang gang sendiri. Nama dia pun Tun x ingat. Mengekor jer lah bontot org tua tu. U nobody lah Saddick.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 01:36 PM | Show all posts
budak mentah x banyak pengalaman


macam ni lahhh


konon berjuang...............
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
HannahMontana replied at 1-6-2020 12:24 PM
sepatutnya ko dahulukan diri ko mungkin ko masih menteri di KBS.

Terlalu mengikut hati ,Tun jadi  ...

Dah mmg dia bodo.. nak buat cmn
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 01:44 PM | Show all posts
tun yg terang2 jadi punca utama COVID19 merebak kat malaysia , sampai bunuh 100 org pun, masih diagungkn  oleh set2 ni..

perlu bunuh 1juta org lagi ka baru nk sedar?

Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Muka comel, tapi bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 03:07 PM | Show all posts
SS ni, dia umpama pawn je, bila main chess
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 04:17 PM | Show all posts
mohon lelekaih kawen dengan cucu tun tu.. kulu kilir tun ja manjang x guna..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Cucu tun umo baper? Dah tiba masanya utk nikah ke blum?
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoii roti tisu.. Sejak hilang kuasa memacam kena.. Buatlah lagi
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:12 PM | Show all posts
Buritan replied at 1-6-2020 01:42 PM
Dah mmg dia bodo.. nak buat cmn

Dah pandai bawa perempuan atas katil.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:34 PM | Show all posts
Tinot7 replied at 1-6-2020 05:33 PM
Cucu tun umo baper? Dah tiba masanya utk nikah ke blum?

Boleh kahwin dah

dah habis sekolah

jadilah dapat bini habis SPM ,sesuailah dgn dia yg xberapa nak cerdik.

bakal melahirkan keturunan  goyang kaki dan goyang telur.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
HannahMontana replied at 1-6-2020 06:12 PM
Dah pandai bawa perempuan atas katil.

Bab tuu kucing aku yg beerkurap pun pandaii.. byk awek kucing aku tuu wpun hodoh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list