Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
4193
View
138
Reply

"Saya Tak Maafkan Dia" - Isteri Mangsa Maut Dirempuh, Diseret Pemandu Mabuk

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-6-2020 06:07 PM | Show all posts |Read mode
Isteri kepada mangsa yang maut akibat dirempuh pemandu mabuk meluahkan kesedihan dan berkata, tidak akan memaafkan pelaku terbabit.




Kredit foto: YouTube BH Online



"Kehidupan saya bergantung kepada suami yang melakukan pelbagai pekerjaan sambilan terutama sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.

"Antaranya termasuk menghantar makanan yang ditempah pelanggan melalui perniagaan kecil-kecilan.

"Kini saya hilang arah. Arwah meninggalkan empat anak tiri berusia tujuh hingga 15 tahun dan anak bersama saya berusia enam tahun," kata Zahlawati Zahlan, 47, yang dipetik daripada BH Online.


Bercerita mengenai kejadian, Zahlawati berkata, Mohamed Zaili Mohamed, 44, keluar rumah untuk menghantar makanan ke kediaman rakannya di Pantai Dalam pada jam 9.30 malam tadi.


Dia bagaimanapun terkejut apabila panggilan keenam sekitar jam 1.30 pagi dijawab orang awam yang memaklumkan mengenai kemalangan itu kepadanya.

"Saya terus bergegas ke lokasi dan mendapati arwah sudah tidak lagi bernyawa, dia dilihat terbaring dalam keadaan berlumuran darah," katanya.







Media sebelum ini melaporkan, Mohamed Zaili maut dalam kemalangan membabitkan pemandu mabuk di Lebuhraya Sultan Iskandar menghala ke ibu negara pada jam 1.30 pagi akibat cedera parah di kepala. - CARI


BACA JUGA: Maut Dirempuh Pemandu Mabuk Lepas Hantar Makanan Dijual Isteri

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-6-2020 06:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Salam takziah. Al-Fatihah..
Sedihnya.. Makin menjadi-jadi pulak kes mabok ni eh. Kenakan hukuman mati je pada yg mabok melanggar orang sampai meninggal ni.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:20 PM | Show all posts
dalam news lain yang kena seret tu motor sahaja

Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Nahnukutu: dalam news lain yang kena seret tu motor sahaja

{:kill


Ya motor je kena seret
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:26 PM | Show all posts
selalunya melayu akan komen dah ajal dah takdir
tuhan lebih sayangkandia bla bla bla.. kami redor
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Knape duduk lelama rumah kawan. Hadoi. Kalau after 12midnite lebih baik duduk dendiam kat rumah sebab orng bawa kereta ntah apa2.

Bg isteri dia kalau xmaafkan jika kemaafan berhak bg awak, nanti sndiri xtenang. Percaya pd undang2 negara tp lebih lagi percayakan Tuhan yg maha adil lg saksama. Terima dan serah pd Tuhan. Walau kena juga proceed dengan undang2 dunia.
In life kalau kita tak reti maafkan orang, hidup kita yang xtenang. Kita maafkan orang bukan sebab orang tapi untuk diri kita sendiri.
That's why kalau orang buat salah kt kita dia xmibta maaf pun kita maafkan je then serah pd Allah. Settle. Move on. Hidup kena teruskan. Masa tetap berjalan.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:29 PM | Show all posts
dulu banyak kempen dont drink n drive skrg takde ponnn
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:30 PM | Show all posts
Maut Dirempuh Pemandu Mabuk Lepas Hantar Makanan Dijual Isteri
1-6-2020 12:04 PM Komen: 159

KUALA LUMPUR: Seorang lelaki maut selepas terbabit dalam kemalangan dengan sebuah kereta dipandu lelaki disyaki mabuk di Lebuhraya Sultan Iskandar menghala ke ibu negara, di sini, awal pagi ini.

Dalam kejadian jam 1.30 pagi itu, mangsa dikenali sebagai Mohamed ZailiMohamed berusia 44 tahun disahkan meninggal dunia di lokasi kejadian akibat cedera parah di kepala.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahya, berkata kemalangan dipercayai berlaku apabila motosikal jenis Honda EX5 ditunggang mangsa dirempuh Nissan Grand Livina dipandu suspek berusia 21 tahun dari arah belakang.

Katanya, ketika itu, mangsa dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Bukit Antarabangsa, dekat Ampang selepas menghantar makanan yang dijual isterinya.

"Akibat rempuhan itu, mangsa tercampak ke sebelah kiri bahu jalan, manakala motosikalnya diseret sejauh kira-kira dua kilometer dari lokasi kejadian.

"Suspek memberhentikan kenderaannya di bawah jejantas Stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Titiwangsa dekat kawasan itu setelah ditahan orang awam.

"Suspek kemudian dibawa ke Balai Trafik Jalan Tun H S Lee dan keputusan saringan ujian mendapati kandungan positif alkohol dalam pernafasan lelaki berkenaan," katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Kes disiasat mengikut Seksyen 44(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Motor kena seret 2km. Jauhh tu.,,
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:35 PM | Show all posts
Bertabahlah kak, nak wek camno.
Dah undang2 DUI kek malaysia ni ringan sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:38 PM | Show all posts
Sepatutnya yg mabuk melanggar orang, selain di penjara/ digantung, kena bayar ganti rugi seumur hidup untuk balu tu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 1-6-2020 06:27 PM
Knape duduk lelama rumah kawan. Hadoi. Kalau after 12midnite lebih baik duduk dendiam kat rumah seba ...

Knp ko nk petikaikn kemaafan isteri arwah??? ko sape yg sibuk suruh isteri arwah maafkn PEMBUNUH suami dia siapa kau??? kemaafan hak individu kita x ada hak nk suruh org lain memaafkn dosa org lain atau dosa kita fhm aku sendiri pon x kn maafkn pelaku itu klau bnda ni trjadi kt aku so x pyh nk pertikaikn kemaafan org lain!!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 1-6-2020 06:27 PM
Knape duduk lelama rumah kawan. Hadoi. Kalau after 12midnite lebih baik duduk dendiam kat rumah seba ...

Xyah nk pertikaikan wife dia nk maaf ke tak. Bukan calang2 kesalahan. Dlm kes ni knp nk salahkan mangsa sbb ada kt jln mlm buta? Kenapa x salahkan lahanat yg mabuk drive mlm2 buta?
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 1-6-2020 06:27 PM
Knape duduk lelama rumah kawan. Hadoi. Kalau after 12midnite lebih baik duduk dendiam kat rumah seba ...

BANGANG punya sttemnt.pemikiran mcm ni la yg buat melayu salu kne pijak2.
APEKEJADAH ko nk salahkn org yg kua mlm sedangkn terang2 pemabuk tu salah.
Ko igt undang2 ni sntiasa adil ke?nk jatuhkn hukumn bukan senang ye amik masa lama dpt lawyer yg kaki putar alam silap teknik kumpul bukti ckit habesss.
Cuba ko tgk few cases.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 1-6-2020 06:27 PM
Knape duduk lelama rumah kawan. Hadoi. Kalau after 12midnite lebih baik duduk dendiam kat rumah seba ...

so ko nak halalkan ler pemandu mabuk after 12midnight tu ?

Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
sehirkedi replied at 1-6-2020 06:12 PM
Salam takziah. Al-Fatihah..
Sedihnya.. Makin menjadi-jadi pulak kes mabok ni eh. Kenakan hukuman m ...

Tahniah ct kassim.. harap lawan kat mhkmh nanti jd wakit loyor utk pemandu pemandu mabuk di malaysia ini..

Tak smpai hati tengok kakak ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 1-6-2020 06:27 PM
Knape duduk lelama rumah kawan. Hadoi. Kalau after 12midnite lebih baik duduk dendiam kat rumah seba ...

Hang pernah lalui apa yg dia lalui ka?
Kalau berckp bkn dr pengalaman, mmg saja meminta utk dikecam statement budus ni.
Kalau pernah melaluinya, iols ucapkan takziah kpd hang dan keluarga. Berat mata memandang, berat lagi bahu yg memikul.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah kpd kakak ni dan keluarga dia. Semoga tabah meneruskan hidup.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 1-6-2020 06:27 PM
Knape duduk lelama rumah kawan. Hadoi. Kalau after 12midnite lebih baik duduk dendiam kat rumah seba ...

Betulla hang ckp.. kita maafkan org utk kita hidup tenang..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 07:26 PM | Show all posts
ni lah bahana dapat pengundi bahlol cam acik kepam jual minyak kelapa dara

orang minum arak driving tak salah yang salah orang keluar malam cari rezeki sebab bisnes, kerja , ekonomi sukar musim pkp.

pengajarannya biar tak duduk luar negara asal cerdik cm sis vokuru. dari duduk luar negara eksyen je lebih walhal FAKE

pada pandangan kaka, hukuman wajib gantung mandatori bagi pemandu mabuk menyebabkan kematian.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list