Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
1610
View
43
Reply

Lupa Ikrar Jatuhkan Kerajaan Kleptokrat, Bersatu Akan Hancur! - Tun M

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-6-2020 06:23 PM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: IG Tun M




Mantan Perdana Menteri menerusi Twitter menyelar sikap pemimpin Pertubuhan Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) yang melupaka ikrar untuk menjatuhkan kerajaan kleptokrat.


Beliau menyindir pihak terbabit menyifatkan janji itu sebagai pemanis mulut bagi meraih undian ketika pilihan raya umum lalu.








Tun Dr Mahathir Mohamad juga mempersoalkan pemimpin lain dalam parti berkenaan sama ada mereka boleh menerima pencuri sebagai pemimpin.




Kredit foto: Twitter




Tegasnya, sikap sedemikian hanya akan membawa kehancuran kepada PPBM kerana melupakan perjuangan untuk menyelamatkan orang Melayu daripada pemimpin kleptokrat. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-6-2020 06:25 PM | Show all posts
Tun ...ko pilih tommy thomas sbg peguam negara di sebuah negara yang agama rasminya Islam...kenapa di hadapan pintu rumah Tun ada replika lembu pakai rantai loceng????
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:36 PM | Show all posts
atok plak hancur badan dikandung tanah kan

betul la teori ada mengatakan atok cepat lupa apa yg dicakap dan diberitahu slps 4 hari..tgk la nanti, esok lusa mesti dia dah x igt dah
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
HannahMontana replied at 1-6-2020 06:25 PM
Tun ...ko pilih tommy thomas sbg peguam negara di sebuah negara yang agama rasminya Islam...kenapa d ...

Dasyat anggg
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:46 PM | Show all posts
Bukan dulu tun ada ckp melayu mudah lupa kan?
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:47 PM | Show all posts
Apa yang paling menakutkan Diknah bila Tun lupaaaa lepas tu Tun kata Diknah bini muda dia...

Diknah xsanggup mcm tu.Biarlah Diknah terjun bendang xpa lagi....habis-habis sakit pun terkena sengat keli saja.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
selama...22 tahun???
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 06:54 PM | Show all posts
hashtag rinduzamantun  
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Hihih. Bersatu dah jatuhkan dua kerajaan kleptokrat la nyok sial
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 07:44 PM | Show all posts
Mungkin mereka tak kisah dipimpin oleh penyamun Tun asalkan dapat makan dedak yang penyamun taburkan. Ada yang susah kena bayar yuran sekolah anak walaupon anak mereka bukanya belajar di Nottingham atau Sunway University atau di sekolah prebet.

Mereka tiada pilihan dan perlu menadah dedak.........

Syukurlah mereka tidak ramai Tun.......


Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Eric.n9: Bukan dulu tun ada ckp melayu mudah lupa kan?

Mamak mudah lupa. Anwar juburi mudah lupa.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 08:11 PM | Show all posts
Sudah2 la Tun. Tak berubah langsung..asik buat poison statement je....
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dah bosan dengan political Malaysia....patut aku join naik SpaceX semalam. Bye Malaysia gituuuu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 1-6-2020 06:36 PM
atok plak hancur badan dikandung tanah kan

betul la teori ada mengatakan atok cepat lupa apa ...

Ussually umur 77 keatas banyak dah Dimentia, kalau dapat berumur 80 tahun keatas tanpa dimentia patut bersyukur dapat nikmat nyawa panjang inikan pula sampai 90 lebih.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 08:49 PM | Show all posts
tompang tanya:

kleptokrasi ni sama tak dgn pakai duit negara bailout syarikat anak ?


atau adakah kleptokrasi ni bole disamakan dgn jual dpt projek mega lepas beli kedai roti rugi 12 taun?


atau MUNGKINKAH: kleptokrasi ni bagi kedai lain utk borong mentenen kenderaan kedai org lain?
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 08:54 PM | Show all posts
slavehunter replied at 1-6-2020 08:48 PM
Ussually umur 77 keatas banyak dah Dimentia, kalau dapat berumur 80 tahun keatas tanpa dimentia pa ...

aku sendiri pon mula start benci dkt madey gila kuasa ni...dulo2 elok je aku respek dia tp skrg ni hanya kata2 nista bermain di mulutku tatkala melihat org tua kerala ni celaka la ko org tua terkutukkk...maap terkasar bahasa plak
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Puihhhhhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Tun, vincent txx kirim salam kleptokrasi dkt tun dgn ucapan 'where is my next govt handouts.Tgn kanan wa sula gatal' muahahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 10:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Stressnya hidup diorg ni..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2020 10:18 PM | Show all posts
Edited by tagas at 1-6-2020 10:19 PM

tu jelar modal ko

biarla dr di klepet dari di gadai

dah la lu org tua nyanyok

ko ckp la ape pun

ko da tak relevan lg

cukup la maruah melayu&islam kena gadai

kena kencing kena kutuk malas bagai


u r not relevan anymore

full stop
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list