Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
5109
View
46
Reply

"Duhh! Takkan Nak Naikkan 14,000 Isu Sekali Gus?" - Diana Danielle Pula Bengang

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-6-2020 11:50 PM | Show all posts |Read mode
"Duhh!" Marah betul nampaknya Datin Diana Danielle terhadap segelintir warganet yang mempersoalkan gerakan protes Black Lives Matter yang dianjurkan warga Amerika Syarikat (AS).








Dalam kemas kini terbarunya, Diana memuat naik video teguran kepada warga maya yang memenuhi ruangan komen dengan meminta semua yang menyokong kempen itu supaya turut memperjuangkan nasib kaum laim yang tertindas.

"Saya nak tegur sikit boleh? Bila semua orang sedang memperjuangkan satu isu, tolong hormat.

"Kita tak boleh dalam satu masa tiba-tiba nak bangkitkan 14,000 isu sebab nanti tiada tumpuan dan fokus dalam isu berkenaan.

"Kalau kita nak beri kesedaran kepada orang, kita kena fokus satu isu sebelum menaikkan satu isu lain.

"Kita tidak boleh menidakkan perjuangan orang sebab ini apa yang sedang berlaku kepada mereka dan kita suarakan sokongan pada gerakan yang dianjurkan mereka.


Kredit foto: IG Diana Danielle



"Ia tidak bermaksud sesuatu isu lebih penting berbanding satu isu lain," ujarnya.


Kempen "Black Lives Matter' di laman sosial adalah gerakan solidariti atas kematian warga kulit hitam di AS, George Floyd selepas lehernya ditekan polis kulit putih di Minneapolis. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 5-6-2020 12:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Ko fokus kat isu laki ko sudah.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Otak aku xdpt nk matchkan die ngan title datin tu. The title just not suit her but who cares..title tok tin dah x semegah dulu
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Jaga je la laki kepam kau tu.. Keluar masuk penjara je kerjanya
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Sorry. I dont hashtag #blacklivesmatter. Tak sesuai nak apply kat malaysia. Naik tocang kalau black kat malaysia nampak. Baik buat #drunkdriverneedtodie
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus DD
Sempat juga dia alih tumpuan pada isu lain ya
Kalau tumpukan kat isu lakinya lama2 boleh stress
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Potato_kering replied at 5-6-2020 12:06 AM
Sorry. I dont hashtag #blacklivesmatter. Tak sesuai nak apply kat malaysia. Naik tocang kalau black  ...

setujuuuuuu iols tak paham kepentingan rakyat malaysia terutama melayu nak melebih2 isu BLM ni. kat msia ni byk lg isu kau leh perjuangkan. dont waste ur energy laaa.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 01:56 AM From the mobile phone | Show all posts
merepek apa dia ni?
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 03:11 AM From the mobile phone | Show all posts
makin lama dalam industri, makin lantang bersuara. tak sesuai -,-
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 03:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru2 ni tgk sheols dlm 1 program yg diacarakan Oleh fafau dan soeb
Ada 1 segmen tu tny soalan math
Soalan die lbh kurang
10x20x30x0x60x50
Pilihan jwpn, a 0 b 8 c 53
Die dgn confident jwb 53

Haiyooo
Dh sah2 semua no hujung ada 0 je
Kot Klu xreti sgt ape jgk yg dikali dgn 0 akn hasilkan 0 juga
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 03:58 AM | Show all posts
black pun ramai yang moslem...
sementelah black african jua ramai penyangak scammer...
tapi itu isu lain...
isu sekarang salah ke sokong orang yang tertindas..
yang menggelupur sgt tu lebih kepada iri hati jah... sampai bakalan soltan negeri selatan pun nak merengek isu ni dalam medsos

mohtep sangat setakat tukar profile picture hitam pun nak donkey yach
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 04:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Eh biooo ler org nk berkempen Black lives matter pun. Whats the matter yg kau nk butthurt psal kempen org lain ? Menyusahkan kau ke ? Mintak duit kau ke utk derma ? Xde kan ? Biar lah. Itu hak individu nk buat apa yg dia sokong. Nk ckap org menyibuk dgan kempen yg xde mengena, yg kau tu menyibuk dgan apa yg org sokong n bkempeb, apa kena mengena ? Ttbe trigt tmj{:nose
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 04:32 AM From the mobile phone | Show all posts
sleepandream replied at 5-6-2020 03:58 AM
black pun ramai yang moslem...
sementelah black african jua ramai penyangak scammer...
tapi itu is ...

Entahnya. Mind ur own business kekdahnya. Bgus jugak DD up bnda ni, harap tmj tu terasa lah
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee: Baru2 ni tgk sheols dlm 1 program yg diacarakan Oleh fafau dan soeb Ada 1 segmen tu tny soalan math Soalan die lbh kurang10x20x30x0x60x50 Pilihan jwpn ...


Boleh tahan kerendahan IQnya. Serupa Fazura yang tak tau apa itu benua.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 07:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Nape la dia buat muka hudus tu???
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 07:57 AM | Show all posts
sleepandream replied at 5-6-2020 03:58 AM
black pun ramai yang moslem...
sementelah black african jua ramai penyangak scammer...
tapi itu is ...

tmj kata ape?

btw

i stuju dgn DD kali ni
fokus satu2 isu
x bermakna bila sokong kes ni kita lupa kan isu yg lain tu



Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
TMJ post All Lives Matter macam tu tapi kena carut dgn netijen sebab tak sensitip dgn golongan kunta kinte. Meols setuju dgn DD. Netijen ni bullshit aje kejenya. Taksub sungguh dgn BLM tp nampak negro dedepan berdesupp larik.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 08:48 AM | Show all posts
sukacactus replied at 5-6-2020 12:23 AM
Bagus DD
Sempat juga dia alih tumpuan pada isu lain ya
Kalau tumpukan kat isu lakinya lama2 boleh  ...

tapi orang budaya melayu lain..... bila laki ko masuk jail, dorang expect kehidupan ko mesti macam laki ko dalam, no life.sama juga bila laki ko mati.... kehidupan ko pun harus mati.


Orang hindu kalau laki ko mati.... ko tak boleh pakai sari warna warni ... seumur hidup kena gunakan sari putih. Dan tarak jantan akan kawin dgn ko.
Itu tundek di dahi pun tarak boleh letak.



Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 08:51 AM | Show all posts
Fafaa replied at 5-6-2020 08:30 AM
TMJ post All Lives Matter macam tu tapi kena carut dgn netijen sebab tak sensitip dgn golongan kunta ...

Dia tu typical ketuanan Melayu.. Kalau di amerika The White Supremacy.

Dia punya show off dgn kemewahan dia....bangsa johor punya kemegahan. Walau bangsa johor hanya jual goreng pisang tepi jalan dan yg up sikit jual cookies dari rumah




Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni pendapat dia. Biau kan lew.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list