Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5881
View
120
Reply

"Sembah Patung Dapat Kuasa, Agenda Halus Dalam PUBG" - Fakhrul UNIC

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-6-2020 12:57 AM | Show all posts |Read mode
"Dalam game PUBG mobile ada sembah patung?" Itu persoalan diutarakan Fakhrul UNIC menerusi Instagramnya.








Dalam perkongsiannya, Fakhrul berkongsi ciri baru permainan itu memerlukan pemainnya membuat gaya seolah-olah 'aksi menyembah untuk meminta kuasa dan senjata'.


Tegasnya, elemen penyembahan ini dikhuatiri boleh merosakkan akidah seseorang.




Kredit foto: IG Fakhrul



"Saya juga kadang-kadang layan main PUBG dan baru-baru ini update terbaru PUBG di peta Sanhok, ada la terjumpa patung-patung berwarna kaler tu.

"Bila pergi depan patung tu, dia ada butang 'invoke' yang apabila ditekan, pemain akan buat gaya macam upacara menyembah meminta pada patung tu," tulisnya.


Katanya, patung merah, hijau dan kuning yang akan memberi senjata, keperluan, kuasa dan lain-lain lagi.




  


"Saya rasa acam ada muslihat je ni. Lama dh dalam game2 ni ada agenda halus.

"Jadi, hati-hati wahai muslim. Nak main game, takpa dalam nak berhibur tapi jangan sampai lalai dan terpesong akidah," ujarnya memberi peringatan kepada orang ramai.


Kalau tak main terus, lagi bagus kot? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 5-6-2020 06:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Nyampah. Pubg ni klu tgh main mmg xleh stop play ke?
Nnt effect besar sgt ke?
Solat ke mana xkisah dah. Asalkn tak stop main masa tgh2 game.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Best sgt ke pubg ni?
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru main game ke bang? Alahai gamers sekarang...
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Bercukur la ko bukan Hindu dek. Dalam game, Tuhan ko dah jadik ropa gini dek:



Setakat akak main game RPG masa rajin dolu2, almost suma game akak main boleh cop hada agenda halus plus satanic menyesatkan ummah dek.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha.. Lawak betul la..
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 08:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Last aku main game Zuma. Tu pun dh addicted cam ape je...
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 08:23 AM | Show all posts
game ni berhantu,
sorang student aku,
calon harapan cemerlang exam pt3,
xdtg sekolah lama, last year,
katanya ada gangguan mistik,
rupa2nya dia akan jadi stress dan gelisah kalau dtg skolah,
sbb nnt rating game dia jatuh kalo tinggal game tuh...
tahun ni dia tang sehari jer sekolah itupon hari pertama....
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 08:46 AM | Show all posts
Syukur la I x main game..main yg ni je dulu..


Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Mujur laki iols dah lama berhenti main pubg. Skrg main game bdk2 je. Tenang ht iols
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan gamers so xambik tahu
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 09:31 AM | Show all posts
pearl.silver replied at 5-6-2020 06:57 AM
Nyampah. Pubg ni klu tgh main mmg xleh stop play ke?
Nnt effect besar sgt ke?
Solat ke mana xkisah ...

tak boleh. takde pause hahaha..kalau nk berhenti, quit game terus.. tak habis game, tak naik rank.itu og galok sangat main
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Game pubg ada element dopamine addiction..
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 10:15 AM | Show all posts
pala otak kau jumud
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 10:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat: Syukur la I x main game..main yg ni je dulu.. <a href="https://d26bwjyd9l0e3m.cloudfront.net/wp-content/uploads/2014/11/Snake-II-Screenshot-2.jpg" target="_blank">https://d26bwjyd9l0e3m.cloudfront.net/wp-content/uploads/2014/11/Snake-II-Screenshot-2.jpg</a>


Purba nya uols
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 10:19 AM | Show all posts
so ok ke tak main PUBG ni??
klu tak ok  nk bgtau anak aku..kemain lagi skrg ni asik PUBG
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
kukukatablog replied at 5-6-2020 08:23 AM
game ni berhantu,
sorang student aku,
calon harapan cemerlang exam pt3,

dasyatnyaa murid chuols tu. parents nya cmne?
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Sembah totem?kalau utk melawak pun beragak ler jgk..sorry,bab agama xde kompromi nak2 melibatkn sembah2 ni..

Baidewei,aiolzs xsuka pubg..haa gitu..{:smile
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat: Syukur la I x main game..main yg ni je dulu.. <a href="https://d26bwjyd9l0e3m.cloudfront.net/wp-content/uploads/2014/11/Snake-II-Screenshot-2.jpg" target="_blank">https://d26bwjyd9l0e3m.cloudfront.net/wp-content/uploads/2014/11/Snake-II-Screenshot-2.jpg</a>


wehhhhhhh..game lejen niiii..
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 10:52 AM | Show all posts
ps5 postponed launch smlm

tak sabaw nak rembat

tp tu la berhantu berkemaruk games

sampai terabai ibadah n rutin harian

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list