Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
6042
View
43
Reply

Tak Tahan Tengok Raja Ilya Sedih, Suami Buat Rumah Terbuka Raya Di Perth

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-6-2020 10:14 AM | Show all posts |Read mode
Raja Ilya sayu tak dapat beraya di Malaysia gara-gara penularan pandemik COVID-19.


Disebabkan itu dia dan suami terpaksa meraikannya di Australia.


Foto: IG


Tengok wajah duka Ilya, suaminya, Trent Garrer mengadakan rumah terbuka untuk keluarga dan teman rapat.


Tersentuh hati Ilya melihat semangat yang ditunjukkan suaminya.


"Sayu hati hanya Allah sahaja tahu. Saya tak dapat balik pulang ke Malaysia kerana tiada penerbangan. Kami sentiasa memeriksa jadual penerbangan, memang tiada sampai Jun. Bulan berikutnya, Julai barulah ada penerbangan ke Kuala Lumpur.

  



  


"Bagaimanapun, jika saya balik pun, warga asing tidak dibenarkan masuk ke Malaysia. Suami masih lagi memegang status warga asing, jadi sudah tentu kami tidak boleh masuk.

"Nak tak nak, saya terpaksa membuat keputusan menyambut Syawal di Perth. Saya tak pernah berjauhan dengan ibu ketika menyambut Aidilfitri. Lebih mengundang sebak apabila ibu memberitahu, sambutan Aidilfitri berbeza kerana ini kali pertama menyambutnya seorang diri," katanya kepada BH Online.




  

Walaupun tak dapat balik, Ilya tak lupa mengaturkan keperluan ibunya.


"Saya aturkan keperluan ibu. Saya membelikan lemang dan kuih raya, selain minta tolong rakan baik menemani ibu di rumah. Ibu pun ada masak juadah pagi raya dan memanggil rakan dan jiran terdekat, jadi tidaklah sunyi apabila ada yang datang berkunjung ke rumah," tambahnya.


  



  



Aktres ini juga ada cuba membuat kuih raya namun katanya hanya putu kacang sahaja yang menjadi.


"Semua makanan tradisi saya buat sendiri, malah pencuci mulut seperti cendol pun saya hidangkan. Dapat juga saya perkenalkan makanan tradisi Melayu pada tetamu. Dari situ, mereka kenal kenal masakan budaya Malaysia."


Tak mengapalah Ilya, kalau segalanya sudah reda nanti cepat-cepatlah pulang ke Malaysia ya. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 5-6-2020 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Propa lebih... jgn lah nak sayu sgt... org yg dlm msia pun tak balik kg nak sambut raya... tak sensitif langsung.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Piramida: Propa lebih... jgn lah nak sayu sgt... org yg dlm msia pun tak balik kg nak sambut raya... tak sensitif langsung.



Hahaha apa yng propanya? Biarlah dia nk celebrate.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 10:36 AM | Show all posts
untung dpt laki helok understanding..
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku je ke yang nampak muka raja ilya ni macam kembang semacam? Botox start ruining or apekah?
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 10:50 AM | Show all posts
kesian juga..sbb mak dia sorg2 je kat sini kan..so raya tu terasa la sunyi..
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Kadang i ols masih xpercaya dia da khwen
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagus la takda cluster aidilfitri dari ko, kat sana buat jela nak buat apapun

Semua org raya bebeza tahun ni bukan ko sorang
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 11:09 AM | Show all posts
i baca tajuk pun dah gelak dah..rajin dia create news supaya releven dlm industri lakonan...ehh hadooo ke u ollsss???????/
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 11:11 AM | Show all posts
eh diorang ni tak baca newspaper or tgk tv ke kat perth tu..

bknkah PM diorang dh announced in MARCH that Australia stays travel ban for 6 months, so paham2 la Raya tu within the 6 months or after. Duh!

Plus, Perth ni byk Msians..so all these years, Im sure there is a group specially for Malaysians to get together cos I joined Gawai celebrations in Perth twice. They might have a small Raya celebration at someone's house at least.

Tak tau la if Ilya ni bimbo or pretending that she is the Malaysian minority in Perth.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
aijinmisaki replied at 5-6-2020 10:45 AM
Aku je ke yang nampak muka raja ilya ni macam kembang semacam? Botox start ruining or apekah?

A'ah la.. Dagu dia pun nmpk mcm kemvang sikit.. Sebelum ni muka dia sharp
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 01:19 PM | Show all posts
yeke sheols masak sendiri tu? mesti order jahhhh. propaa
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 01:29 PM | Show all posts
aijinmisaki replied at 5-6-2020 10:45 AM
Aku je ke yang nampak muka raja ilya ni macam kembang semacam? Botox start ruining or apekah?

iols pun first tgk post ni perasan cmtu, kembang ye muka sheols pipi dh tembun hahahaha tak cengkung mcm dulu2. doc botox dah jauh kot haha
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 01:31 PM | Show all posts
So kene rase bangga ke dgn pelakon MCU ni?
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
aijinmisaki replied at 5-6-2020 10:45 AM
Aku je ke yang nampak muka raja ilya ni macam kembang semacam? Botox start ruining or apekah?

1st pic baju putih tu mmg kembang semangkuk muka dia.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
kenapa aku rasa dulu dia cqntik skg muka dia pelik?
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 02:35 PM | Show all posts
okla tu sheols sambut raya...
jap lagi sheols sambut krismas ho ho ho chuols rengsa jugak...
yang penting gambar makanan raya sheols nampak lazat yach... siap buat cendol yach...
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru tau dia dok sane ..igt dia dok malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 5-6-2020 01:31 PM
So kene rase bangga ke dgn pelakon MCU ni?

Hahaha dah melekat ye raja ilya dgn pelakon MCU tak jadi
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedapnye laki sheolss
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list