Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9695
View
106
Reply

Caprice Akui Stres Debat Dengan Fynn Jamal

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-6-2020 02:02 PM | Show all posts |Read mode
Semakin hangat nampaknya nama Fynn Jamal sejak mengeluarkan kenyataan berhubung isu rogol, baru-baru ini.



Malah, dakwaannya berhubung penggunaan 'filter' dan 'selfie' antara sebab jenayah rogol berlaku menarik perhatian Caprice.


Mungkin ada yang sudah dapat mengagak Caprice akan tampil bersuara mengenai isu ini. Menariknya, Caprice mengadakan perbincangan bersama Fynn menerusi sesi Instagram Live.




  



  



Bagaimanapun, Caprice masih keliru dengan kaitan antara 'filter' dan punca rogol menyebabkan perdebatan mereka berlarutan. Malah, ia tidak berakhir seperti diharapkan.




  





Kredit foto: IG Caprice




Walaupun tidak berlaku pergaduhan antara mereka selepas sesi Live berkenaan, Caprice akui stres ketika berdebat dengan Fynn. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-6-2020 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Dua2 aku menyampah puihhh
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
fuyupoktek replied at 28-6-2020 02:05 PM
Dua2 aku menyampah puihhh

Double menyampah
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Rogol ngan filter apa kaitan? Bangangnya sapa yang masih layan @fynnkakiblock nih
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mizzmimi: Rogol ngan filter apa kaitan? Bangangnya sapa yang masih layan  @fynnkakiblock  nih


Mengikut otak lobai n lobainita, anything yg cantik/cute/lawa menjemput nafsu lelaki. Sama juga spt isu suara perempuan adalah aurat kerana suara perempuan mendayu2 akan menaikkan syahwat lelaki katanya. Begitu juga dgan filter yg menjadikan pipi merah, bulu mata lentik dsb boleh buat lelaki yg tgok gmbar tu jd stim katanya lalu trigger perbuatan merogol. Logik si kokping simple sama spt logik lobai, perempuan yg trigger nafsu lelaki.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Tiba2 ummah triggered ya dgan segala dalil2 yg dikeluarkan kokping. Wondering kalau ostak2 lobai2 even mufti yg ckap mcm kokping claim tu mesti semua hangguk jah kepala. Sama spt arwah TGNA yg pernah ckap perempuan tak ttup aurat dan dirogol ha padan muka spa suh x ttup aurat ha rogol lah. Namun x jd isu pun khuens sbb arwah TGNA tu ramai pentaksub.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 02:18 PM | Show all posts
biarlah dia cuma dikenali sebagai penyanyi perempuan berpuisi meraung syok sendiri.  takyah la pentaksub mintak pendapat dia dalam hal-hal yang tak sepatutnya.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai kenapa dilayan... Dua dua perasan bagus
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku stress ngan korang berdua..
Sheemmaaaak arrr...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 28-6-2020 02:14 PM
Mengikut otak lobai n lobainita, anything yg cantik/cute/lawa menjemput nafsu lelaki. Sama juga  ...

Itulah. Itulah point Fynn Jamal. Itulah yang ditelan bulat2 oleh umat Islam Malaysia selama ni. Tapi bila Fynn bersuara, takleh terima. Bila ostad ularmak jantan bagi pendapat sama macam Fynn, kakak tahu, ramai akan sokong berdasarkan apa kakak perati warga porom taip selama ini.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 28-6-2020 02:17 PM
Tiba2 ummah triggered ya dgan segala dalil2 yg dikeluarkan kokping. Wondering kalau ostak2 lobai2 ev ...

Marah betul chuols dgn tgna yachh sampai byk kali chuols terpaksa ulang2 point sama
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai lagi ustaz, ustazah sebenar (bukan pu) yg boleh difollow
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
hmmm.. krik krik sikitla
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila je kokping nak mengaku kalah?
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Shinichikudo replied at 28-6-2020 02:50 PM
Marah betul chuols dgn tgna yachh sampai byk kali chuols terpaksa ulang2 point sama

Of coz marah, seorang yg dikatakan ulamak ckap mcm tu, x ttup aurat ha rogol lah pdan muka kena rogol, kau igt perempuan ni apa murahan darjatnya smpai nak ckp mcm tu. semua nk salahkan perempuan. Sama spt kokping yg salahkan pmpuan. Tapi bila arwah tgna ckap xde pulak jd isu
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by safriehalim at 30-6-2020 09:20 PM

Seks ni fitrah manusia sama juga macam nafsu nak makan. Kalau nampak makanan yg kita suka mesti kita ada keinginan nak makan. Kalau kita baik kita akan beli, kalau kita jahat kita akan curi makanan tu.

Ada org suka makan ayam, ada yg suka makan babi dan ada yg suka makanan eksotik. Begitu juga seks ada pelbagai fetish. Ada yg bernafsu dengan sesama jenis, bernafsu dengan org tua, dengan kanak-kanak dan sebagainya.

Jika manusia yg waras akal fikiran, ada adab dan pegangan agama dia tahu bezakan haram dan halal. Walaupun mungkin babi tu sedap tetapi kita tetap takkan makan kerana kita berpegang dengan ajaran agama.

Sama juga kalau kita makan makanan yg dicuri ia ibarat kita melakukan seks pada org yg tak merelakan. Kenapa kita mencuri dan makan benda yg haram?  Itu adalah sikap kita sendiri dan kita tak boleh menyalahkan org lain.

Perempuan ni mungkin suka pakai seksi untuk fesyen dan kepuasan diri sendiri. Tetapi ada sesetengah lelaki ni fikir perempuan ni pakai seksi kerana nak mengodanya. Benda ni yg perlu diperbetulkan.

Dlm hidup ni kena ada sifat menghormati org lain, kalau tak tahan sgt melihat perempuan tu seksi boleh tundukan pandangan atau tegur sahaja secara baik. Penampilan seksi atau menggunakan filter bukan alasan untuk lelaki merogol perempuan.
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenapa berserkup berpurdah sampai nak tutup mata tapi gigih juga pakai hoodie....  Gelinyerrr
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada mak muda kat ig aku ni suka share stories si fyn ni. Peliklah yg suka mintak pendapat fynn ni sebab dia bkn ada kepakaran pun. Kepakaran dia sembang je kotttt
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Dua2 lancau
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2020 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
2 2 org ni meloyakan{:freak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list