Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3848
View
47
Reply

Muflis? Boy Iman Mampu Gelak Je

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-7-2020 11:35 AM | Show all posts |Read mode
Langsung tidak tahu dirinya bakal disaman, Boy Iman mengakui hanya mampu ‘tergelak’ selepas membaca berita yang melaporkan dirinya diisytihar muflis.

“Saya pun baru tahu selepas membaca laporan disiarkan media sebentar tadi. Baru je baca, dan memang tak tahu apa-apa atau tak terima sebarang notis pun.

“Apabila saya merujuk kes ini pada peguam, dia juga memberi maklum balas yang sama. Apa boleh buat? Saya hanya mampu tergelak sajalah buat masa ni,” katanya berseloroh kepada Malaysiakini.




Kredit foto: IG Boy Iman




Harian Metro sebelum ini melaporkan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur mengisytiharkan Noruliman A Rahman, 40, muflis berkuat kuasa semalam.


Menurut laporan itu, Boy Iman selaku penghutang penghakiman gagal melunaskan tuntunan lebih RM60,000 dibuat seorang individu pada pertengahan tahun lalu.


Melalui syarikatnya DBI Technology Sdn Bhd, Boy Iman sebelum ini melancarkan program pembinaan rumah mampu milik dikenali DBI Homes sekitar 2017.

"Anak guam kami menyertai program itu untuk pembinaan rumah jenis Ilham dengan kos sebanyak RM50,000. Malah, pembayaran penuh dibuat anak guam.

"embinaan rumah itu sepatutnya siap dalam tempoh enam bulan, namun projek akhirnya tidak menjadi dan pemiutang penghakiman yang menyedari sudah ditipu mahu membatalkan kontrak dan meminta Boy Iman membuat pemulangan wangnya semula.

"Namun, pihak Boy Iman terus mendiamkan diri dan anak guam kami mengambil tindakan undang-undang untuk menuntut haknya serta pembelaan ke atas diri sendiri kerana menjadi mangsa 'scam'," kata peguam, Hizri Hasshan yang mewakili pihak yang memfailkan tuntutan terbabit.


Prosiding kebankrapan difailkan terhadap Boy Iman selepas dia gagal membuat pembelaan diri terhadap tuntutan berkenaan. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 2-7-2020 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
gelak je la dulu boboiii
tipu dosa mati seksa
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Lahanat punya boy iman. Dah sebat duit penisioners tu semua lepastu gelak
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 11:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Gelak la
Dah isytihar muflis xyh byr hutang ye
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Gelak dpn media je la..blakang2..dia ngn tuhan je tahu..idup mmg xtenang menipu sana sini sinun ni
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:08 PM | Show all posts
chekacheku replied at 2-7-2020 11:57 AM
Gelak dpn media je la..blakang2..dia ngn tuhan je tahu..idup mmg xtenang menipu sana sini sinun ni

Sampai bila nak gelak? 20 tahun lagi? 30 tahun lagi? Kemudian serah diri ke neraka? haha
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko boleh gelak je boboy?
Ye..gelak lh..lama2 gila...
Vodooo
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:14 PM | Show all posts
kau gelak lepas tipu duit orang..

nauzubillah..
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
wowww..setannye die, lps buat jahat tpu org boleh gelak2 tu, mesti dia ade tanduk kat kepala
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:42 PM | Show all posts
katanya ini cara org berlimpah duit selamatkan harta sdri ye ke?
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
takbaikkk aaa dah sebat duit org pulangkan laaa..
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Betulla tu.. Gelak je yg mampu.. Free kot!  Hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada ayat ujung2 latok ni mcm tunggang agama gak
Mcm biasa kan
Xde rasa bersalah
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 01:11 PM | Show all posts
hati dah hitam legam..
memang la boleh gelak lepas aniaya orang..
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 03:34 PM | Show all posts
Nasib lah kau boy reman. Harap terima balasan dan melingkup dalam penjara.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 03:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Berat dosanyer makan duit haram oiii
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 04:02 PM | Show all posts
Nape x update kt thread lama je.
Buat ape la bukak thread baru untuk belon ni

- CARI
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 05:05 PM | Show all posts
slyfynx replied at 2-7-2020 04:02 PM
Nape x update kt thread lama je.
Buat ape la bukak thread baru untuk belon ni

Biasa la sis, nak capai KPI. Kang tak dapat gaji rm3k
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 05:17 PM | Show all posts
Gelak kunun.. Padahal tengah menangis bawah katil
Muat ke masuk bawah katil tu? SIlap2 terangkat katil sebab perut boroi
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2020 05:21 PM | Show all posts
gelak lah puas2 sambil terjuih2 mulut tu yer..kihkihh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list