Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12700
View
245
Reply

Buat 10 Kerja Dalam Satu Masa? Elfira Pilih Tutup Kafe Lepas 5 Tahun Dibuka

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-7-2020 12:00 PM | Show all posts |Read mode
Elfira Loy meluahkan rasa sedih apabila kafenya terpaksa ditutup selepas berasa sukar untuk memberi komitmen.




Kredit foto: IG




Menerusi perkongsian di Instagramnya, Elfira mendakwa ia keputusan terbaik kerana dia tidak mahu kafe yang dibuka sejak Mei 2015 itu diserahkan kepada orang lain.

"Bukan sebab pandemik ke apa tapi kerana keutamaan. Saya tidak boleh lakukan 10 kerja dalam satu masa dan lepaskan tanggungjawab itu kepada orang lain. Jadi, ini adalah keputusan terbaik," tulisnya.





Kredit foto: IG





Sehubuungan itu, Elfira mengucapkan terima kasih kepada semjua pelanggan yang pernah datang ke kafe berkenaan dan memberi sokongan kepadanya.


"El juga ingin memohon maaf jika sepanjang anda berada di sini, kami mengguris hati anda. Saya berharap ini bukan pengakhirannya. Jika ada rezeki nak buka lagi," katanya.




  



Bertabahlah, El. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-7-2020 12:40 PM | Show all posts
ok la at least bertahan 5 tahun.. hafiz shuib, aaron aziz, nowa denis semua buka cafe sekejapan sahajakan.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
majoriti artis yg buka cafe semua bungkus less than 5 years. bkn artis pun ramai yg tutup kedai tak leh survive kecuali jual nasi campur lauk pauk. klau western mmg kandas awal..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
paling sekejap buka i rasa rita seekers??
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:26 PM | Show all posts
ni dh 2x katup cafe nya...
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Selalunya business macam ni susah nak sustained. Fixed cost nak kena bayar, tapi customers yg datang pun berapa kerat je. Better tutup je lah cafe tu. {:run
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:48 PM | Show all posts
Orix replied at 3-7-2020 12:40 PM
ok la at least bertahan 5 tahun.. hafiz shuib, aaron aziz, nowa denis semua buka cafe sekejapan saha ...

n97 tu ND punya ker?
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:50 PM | Show all posts
orang2 melayu ni klo bukak kedai makan nama nak grand2 n pelik2,
sampai orang pon was2 halal ke tak?
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
kukukatablog replied at 3-7-2020 01:48 PM
n97 tu ND punya ker?

Bukan nowa punya. But maybe ned laki dia punya x silap. Nowa dlu ad jgak owl cafe kan
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:54 PM | Show all posts
Edited by BicaraHatiku at 3-7-2020 02:07 PM

Bukak cafe ni dikkk...penat je dpt xkan kaya raya lah. Operating cost tinggi, rega makanan tkkan ko nk jual spaghetti sepinggan 25 ringgit.

Target market ko acik2 urbanista yg layan drama2 ko. Selamat jalan romeo lah pengakhirannye...masak tepi dapur je pas tu register food panda/grab.



Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Bgtau jer la x laku.. buang duit jer reno aritu kan
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
kukukatablog replied at 3-7-2020 01:48 PM
n97 tu ND punya ker?

hubs dia punya tapi ada ber partner berjv dgn 3 org rakan lain.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 02:10 PM | Show all posts
Orix replied at 3-7-2020 01:50 PM
Bukan nowa punya. But maybe ned laki dia punya x silap. Nowa dlu ad jgak owl cafe kan

owhhh dulu nora punya xoxo cafe x silap
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dari awal buat konsep makanan lauk pauk agaknya blh bertahan.Contohnya Restoran Haslam milik Datuk YH,bertahan smp sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 02:28 PM | Show all posts
Cafe pattern2 hispter memang susah nak bertahan. Biasanya sebab utama mahal and rasa so so.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
BicaraHatiku replied at 3-7-2020 05:54 AM
Bukak cafe ni dikkk...penat je dpt xkan kaya raya lah. Operating cost tinggi, rega makanan tkkan ko  ...

i rasa EL begitu banyak berlakon sampaikan tidak boleh kembali ke realiti.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 3-7-2020 06:28 AM
Cafe pattern2 hispter memang susah nak bertahan. Biasanya sebab utama mahal and rasa so so.

tu pasal cafe2 gini di buka di trmpat trafik tinggi. sebab bila datang sekali mmg xde datang kali ke 2
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 02:46 PM | Show all posts
gigahertz replied at 3-7-2020 02:41 PM
tu pasal cafe2 gini di buka di trmpat trafik tinggi. sebab bila datang sekali mmg xde datang kali  ...

Paling aku rasa tertipu ialah Dotty's. Mahal and bland.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 02:59 PM | Show all posts
Patut kalau nak meniaga f&b ni target golongan marhaen ni dengan harga murah. Baru boleh meletop macam artis2 indonesia tu buat.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kafe2 hispters kat rumah iols bukak sekejap je
Tgk reno berbulan2
Sesape yg nak bukak kedai makan jgnla buang masa reno
Sewa kedai jalan



Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list