Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
5941
View
91
Reply

"Tak Sangka Budak 12 Tahun Macam Saya Dah Boleh Beli Vellfire" - Alyssa

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-7-2020 12:31 PM | Show all posts |Read mode
Kebiasaannya, kanak-kanak pasti menagih sesuatu daripada ibu bapa mereka, namun tidak ramai yang mula berfikir untuk memiliki sebuah kereta di usia muda. Apatah lagi untuk membelinya sendiri dengan hasil titik peluh sendiri.




Kredit foto: IG




Harian Metro melaporkan, penyanyi dan pelakon Aryanna Alyssa Dezek membeli kereta idamannya, Toyota Vellfire hanya ketika di usia 12 tahun.

"Tak sangka juga budak yang baru berusia 12 tahun macam saya, sudah berjaya membeli sebuah kereta hasil duit yang diperoleh daripada saluran YouTube

"Saya sangat gembira apabila dapat membeli kereta idaman ini sekali gus boleh digunakan untuk tujuan kerja dan berkongsi kesenangan dengan keluarga. Lagipun, saya ingin menghargai diri selepas bekerja keras," katanya.




  



Katanya, dia tidak menyangka dengan hanya memuat naik video lagu 'cover' di YouTube sejak berusia empat tahun membolehkan dia membeli sebuah kereta dianggarkan berharga lebih RM250,000.

"Malah single terbaharu saya berjudul Lagu Untuk Kamu sudah berjaya ditonton sebanyak 56 juta selain ada video-video lain yang berjaya mendapat jutaan tontonan," katanya.


Dia bagaimanapun menegaskan bukan berniat menunjuk pencapaiannya, sebaliknya mahu memberi inspirasi kepada orang luar terutama kanak-kanak yang sebayanya untuk berusaha bagi mencapai impian.


"Saya harap kejayaan ini dapat memberi inspirasi kepada semua kanak-kanak. Bayangkan di usia 12 tahun ini, saya boleh beli kereta sendiri.




  


"Apa yang dimiliki ini bukan nak menunjuk, tapi saya ingin beritahu kepada semua orang bahawa kita mampu mencapai apa yang diinginkan. Cuma perlu berusaha untuk mencapainya.

"Setiap orang boleh cuba dan hasilkan video yang berfaedah dan kreatif. Buatlah video yang boleh menarik perhatian penonton," katanya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-7-2020 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Alyssa ni pernah masuk rancangan Ceria popstar kalo tak silap aku. Dah besau dah. Semoga pelajaran & seni balance.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Who r yusss dekkk. Taylor swift dpt duit jota2 ms zaman remaja terus beli saham n rumah dekkk. Kereta pn smpi skrg even taylor ada rete 400juta US dollar pun dia drive Toyota Altis je dekkkk. Warren Buffet yg ada ratus billionzzzzz pn drive kereta rege 90k je dekkk. Kowserrr la dek beli velfire pn nk cerita, lesen ada ke dek?
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:13 PM | Show all posts
Simpan duit dik untuk masa depan. Lps tu belajar pandai2. Biar org kata beauty with brain.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:26 PM | Show all posts
muka dia last cam budak laki pelakontu convert mekap jd muka gigirl tp x mcm gigil..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak ni belakon tak best!
Tahniah la jgk kecik dah pandai cari duit
Yg penting pelajaran jangan abai
Dah besar nanti cari kerja lain ya
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak ayah kene main peranan..jgn la terleka dgn bnda xdak faedah. Rezeki Allah bg guna sebaik nye
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Asal kaya beli kereta. Tak masalah cuma better lagi beli rumah. Dah kau boleh drive nanti baru beli kereta. Ni rugi je orang lain yang pakai, dah besar nanti beli pulak kereta lain sebab berubah minat. But then again, it's your money so whatever.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:42 PM | Show all posts
aku pon x kenai budak ni,
lantak dialah nak beli apa ramai naw bitter....
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:46 PM | Show all posts
Budak ni cute, tapi kenapa dimekapkan sebegitu? Hodoh yach!
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 3-7-2020 01:38 PM
Budak ni belakon tak best!
Tahniah la jgk kecik dah pandai cari duit
Yg penting pelajaran jangan  ...

Kan. Dia berlakon ala2 kayu jgk.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:53 PM | Show all posts
Satu je harapan aku
jgn nanti ujung2 jadi macam primadona2 yang terdahulu
ujung2 kena minta derma
utk kelansungan hidup
nauzubillah....
beringat la nakkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh tak jangan nak sembang lebat sangat?
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 02:08 PM | Show all posts
Kata2 dia nmpk matang.
Boleh jd inspirasi pd yg lain
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 02:10 PM | Show all posts
jgn nanti terasa depresi sbb kena tanggung seisi keluarga..
mak pak tiba2 jadi pemalas
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 02:33 PM | Show all posts
wat duit utuber

patut la menyemak slalu kat wall enfon aku

pd hal tak subscribe pun
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan x boleh beli kereta tapi kereta mewah ni kena siapkan duit je la untuk maintenance. Kalau meouls kaya, meouls beli emas & masuk asb banyak2.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 02:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn jadi balqish 2.0 ye
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 03:08 PM | Show all posts
56 juta view kalau dapat USD0.001 per impression = USD56,000.

forex to MYR 4.3 = MYR240,800.

wow dikkkk!
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 03:14 PM | Show all posts
labulaba replied at 3-7-2020 03:08 PM
56 juta view kalau dapat USD0.001 per impression = USD56,000.

forex to MYR 4.3 = MYR240,800.

total view channel dah lebih 170 million!

alyssa.png

boleh beli rumah lepas ni dikkkk!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list