Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1550
View
34
Reply

Yusof Haslam Dilantik Lagi Pantau SPRM? Macam Sarkas! - Warganet

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-7-2020 04:26 PM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: FB SPRM




Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) buat kali kedua melantik pengarah dan penerbit filem terkenal Yusof Haslam sebagai ahli Panel Perundingan Pencegahan Rasuah (PPPR) berkuatkuasa 1 Jun 2020 hingga 31 Mei 2022 bagi membantu menangani rasuah dalam semua bidang.
"Terima kasih di atas pelantikan ni dan pihak yang telah memberi kepercayaan kepada saya.

"Saya dilantik bukan khusus untuk pantau bidang perfileman semata-mata, tapi merangkumi semua bidang secara umum.

"elantikan ahli badan bebas dibuat agar agensi ini dapat mempamerkan ketelusan dan integriti dalam menjalankan operasi," katanya kepada Malaysiakini.







SPRM pada Selasa mengumumkan 12 ahli PPPR, tujuh ahli Lembaga Penasihat Pencegahan Rasuah (LPPR) dan lima ahli Panel Penilaian Operasi dari pelbagai bidang.


Sebelum ini, Yusof dilantik mengaggotai lembaga penasihat itu pada 15 Ogos 2016 hingga 14 Ogos 2017. Bagaimanapun, ramai warga maya yang mempertikaikan pelantikannya itu.




Kredit foto: Twitter



"Lepas ni boleh lantik Phua Chu Kang jadi Menteri Kerja Raya," perli warganet. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-7-2020 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Means dato YH dah banyak study kes PDRM buat skrip. Mesti ada jasa yang dia buat
Which iols rasa dia banyak juga buat research berbanding sesetengah anggota polis tak berpeluang handle/study sebanyak tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 04:36 PM | Show all posts
Kelakar pula komen2 kat twitter ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Baik lantik sis vokuru sebagai badan bebas moderator cariforum sekurang kurangnya sis vokuru ada jasa menghalau hantu balan2 dan hantu jinkorong ..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
YH ni dulu pengawas sekolah. Sebab tu sekarang di lantik jadi ketua darjah..

Apa kaitan?

Eh mmg xde kaitan.norma baru xtgk kelayakan. Kita tgk rupa je. Kohkoh
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 3-7-2020 06:14 PM
YH ni dulu pengawas sekolah. Sebab tu sekarang di lantik jadi ketua darjah..

Apa kaitan?

Chuols neh dok kohkoh kulu kilir, dah pegi ambik covid test blom
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Gerak Gerak Khas
Gerak Gerak Khas
Gerak Gerak Khas
Gerak Khas

Bergerak wahai demi untuk negara
Melawan siapakah musuh durjana
Tak kira pangkat darjat atau harta mendaulatkan maruah bangsa

Oh Yeah!!!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tk profesional langsung Malaysia ni.. Yusof Haslam tu profesionnya dlm bidang apa?? Ke pilih kroni aje ni..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag: Gerak Gerak KhasGerak Gerak KhasGerak Gerak KhasGerak KhasBergerak wahai demi untuk negaraMelawan siapakah musuh durjanaTak kira pangkat darjat atau h ...


Gera' gera' gera' khaaaasss

Hoooo yeaaaaah!!!!

(Lagu ni, Norman Hakim ngan Abby Arbaiyah kan yang nyanyi?)
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 3-7-2020 06:39 PM
Chuols neh dok kohkoh kulu kilir, dah pegi ambik covid test blom

Alaaaaaa.. Terharunye acik gomen caring kt iols...baiklah acik.. Iols amik nnt. Pastu tuka gelak kikiki je(gelak post suntikan covid)
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg menganjing si lembam HA memang lawak {:smile
Panglima? Aku pang muka dia sepuluh  {:nose
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2020 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 3-7-2020 10:05 AM
Baik lantik sis vokuru sebagai badan bebas moderator cariforum sekurang kurangnya sis vokuru ada jas ...

Sheols hidup lagi ke tak sebenarnya..Uols asyik sebut nama dia tapi tak juga muncul2...berat kopek ke sampai taip komen pun tak larat
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 12:30 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 3-7-2020 11:50 PM
Sheols hidup lagi ke tak sebenarnya..Uols asyik sebut nama dia tapi tak juga muncul2...berat kopek ...


Hidup tgh buat aligment kopek. Asyik saggy kiri kanan kesana ke sini kesana kesini
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah kepada datuk YH
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Gerak gerak khas.. {:laugh {:laugh
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahahahaahahaha - ok done gelak.

Seriously???
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 01:50 AM | Show all posts
huntunglah dpt free2 je jawatan.. gaji pon mesti asyuk kan
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 04:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Gerak2 gerak khass ooo~~ aku dh byang lagu gerak khas dah
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 06:33 AM From the mobile phone | Show all posts
sebelum citer gerak khas ada satu siri pulis terapik, roda2 kuala lumpur, ade citer remang2 kota raya semua A galak jadi sarjan. A galak je pelakon iols kenal masa kecik.misai mr potato memang layak jadi sprm
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2020 06:58 AM From the mobile phone | Show all posts
tugas dia sbg pemantau je kan.bukan jd peg sprm. apa yg kecoh sgt. i rasa dia dilantik dlm kapasiti dia sbg produser/ org hiburan sbb katanya dlm ind hiburan pn ada yg melobi/merasuah utk dptkan slot kt tv
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list