Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8111
View
121
Reply

Syamel Ubah Imej K-Pop Demi Ernie?

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-8-2020 01:53 PM | Show all posts |Read mode
Dulu muzik K-pop sangat asing buat Syamel tapi sekrang bukan sahaja dia meminatinya malah sanggup berubah imej.


Transformasi penyanyi ini dapat dilihat melalui potongan rambut dan gaya pemakaian ala-ala jejaka Korea.


  



  



Disebabkan itu ramai pula yang mendakwa, perubahan tersebut dipengaruhi oleh Ernie Zakrie kerana kekasihnya itu memang pengikut setia muzik K-pop.


"Bukanlah nak kata tak ikut langsung perkembangan muzik K-pop. Cuma, saya tahu serba sedikit kumpulan mana yang mempunyai peminat paling ramai ketika ini.

Kredit foto: IG


"Dan saya akui, Ernie banyak mendedahkan saya kepada muzik K-pop yang disifatkan sangat hebat terutama dari segi penampilan dan persembahan seperti kumpulan BTS yang popular seantero dunia itu.

"Selain Ernie, saya belajar mengenali dunia K-pop menerusi adik beradik saya yang juga peminat setia muzik berkenaan. Sebagai selebriti, kita kenalah ikut peredaran semasa dan saya selesa dengan imej ini kerana menampakkan sisi berbeza saya," katanya kepada BH Online.


  



Tambah Syamel, sejak mendekati muzik K-pop, peminatnya bertambah.

"uncanya saya ada memetik lirik lagu kumpulan BTS dan saya muat naik di laman Twitter. Dari situ, ramai peminat kumpulan berkenaan mula mengikuti laman sosial saya. Apa yang menyeronokkan, mereka sering berkongsi maklumat mengenai selebriti kesayangan mereka dengan saya.

  


"Mereka mengajar saya terma ataupun bahasa slanga yang sering digunakan peminat K-pop untuk mereka berkomunikasi sesama sendiri. Itu adalah pengalaman baharu buat saya dan sangat menghargainya," tambahnya. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-8-2020 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ernie confirm nak kawen dgn dia ni?
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah.. aku macam nak lastik je bibir syamela ni dengan batu. Dengan lipgloss + dgn bekas kumis yg dicukur kelabu tu..

Tak sesuai la syamela
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha. Dh mcm muka laki Maream korea tu dh.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 02:26 PM | Show all posts
Tak sesuai kot Syamela ni nak berimej Kpop
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Terserlah aura kelempuk dalam bidio tiktok tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 02:31 PM | Show all posts
jadi ke they all nak kawen tuu
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 02:34 PM | Show all posts
Kurex replied at 6-8-2020 02:13 PM
Ya Allah.. aku macam nak lastik je bibir syamela ni dengan batu. Dengan lipgloss + dgn bekas kumis y ...

hahaha..tolong la lastikkan..meols pun menyampah dgn bibir heols..sejak dua menjak ni mmg suka sgt buat bibir mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sesuai la syamel. Pls no. Lagi satu, bibir tu kenapa nak dijuih2kan, ingat comel ke???
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
tak sesuai lah dengan muka jawa totok tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 02:52 PM | Show all posts
apo... Kpop... x sesuai langsung

knp lah nak kena follow org luaq kan...

ape konsep jd org melayu x bagus ke...

kalau dah org melayu pun nak ke arah kpop

sape yang nak menaikkan budaya melayu
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 02:59 PM | Show all posts
Syamel2 npe la carik pasal utk dikutuk oleh forumer2 kat sini
Haritu kau nangis time anugerah juara lagu mse m nasir bawak lagu srikandi cintaku pun
kau dah kena kutuk lemah syahwat dek forumer2 kat sini

Apa ntah lagi kau buat hal camni
Ape2 pun cam best jugak tgok ayat2 kutukan forumer kat sini
kelakau2 samapi aku gelak sakit perut
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 03:00 PM | Show all posts
Jadi syamel bts lah lepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
kpop la sangat..hihi, senyuman erni ada mirip heroin its ok not tb ok tu, aku tgh follow cite yg tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 03:03 PM | Show all posts
iols pernah nampak si syamel ni makan kat kedai mamak area KL.. kemain usha awek keliling umpama dia famous amat.. hahaha time tu tak ada la nampak ke k-pop pan nya.. elok aje macam lelaki melayu...

i vote for dia kekal muka melayuan nya
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Syamel ni sejenis penyanyi maacam Hazami Sonata Musim Salju, suara sedap tapi muka macam x sesuai dengan suara yg sedap ittew......
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kompem ke ngn erni ni....Walaomcmana pon hakak doakan kamu ber2 berjodohan..leh sama2 join bts army ngn hakak..agichituuhhh...
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Gambar 1st tu pose mcm kelempuk... dlm gambar pun dah xleh nak cover mcmne
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 03:18 PM | Show all posts
Wangi sikit dik Syamel skrg..Dulu2 kepam ya amattt..
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2020 03:18 PM | Show all posts
napela bibir terjuih gitu..dia ingat elok??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list