Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3331
View
113
Reply

[Dunia] Mas kahwin dalam bentuk Google Adsense. Adakah bakal menjadi normabaru dlm masyarakat?(ada carta utuber ngetopz ummah mpop #8)

[Copy link]

Author: salamon       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-8-2020 01:23 AM | Show all posts |Read mode
Edited by salamon at 9-8-2020 08:48 PM

KEDIRI - Pasangan mempelai di Jawa Timur, Indonesia tular gara-gara suaminya memberikan hantaran kahwin dalam bentuk Google Adsense yang merupakan program pengiklanan yang dijalankan oleh Google dan hosting tanpa had.

Majlis perkahwinan mereka yang berlangsung pada 2 Ogos lalu menyaksikan Candra Bi menyerahkan mas kahwin Google Adsense bernilai AS$100 (RM418) kepada isterinya, Mufida.

Menurut Chandra, dia mendapatkan Google Adsense itu menerusi aktiviti menulis blog.

"Blogging sudah menjadi aktiviti kegemaran saya. Saya sudah banyak berkorban untuk menjadi blogger," katanya selepas selesai diijabkabulkan dalam majlis di Dusun Ngetrep, Desa Sekaran, Kecamatan Kayen Kidul di Kabupaten Kendiri.
Dia juga berhasrat untuk mengajak Mufida terlibat dalam dunia blog.

"Ini nazar saya untuk mengajar ilmu blogging kepadanya. Ia bukan mudah kerana memerlukan masa untuk menjadi seperti saya," ujar Candra yang meletakkan sasaran untuk memastikan isterinya yang juga seorang guru menjadi seorang blogger dalam tempoh tiga tahun akan datang.
Menurutnya, pekerjaannya sebagai blogger dan niatnya untuk menurunkan ilmu kepada isterinya turut mendapat persetujuan keluarga mertuanya.
"Saya berharap mas kahwin dan nazar saya ini dapat memberi manfaat kepada isteri saya dan kemudiannya ilmu tersebut diturunkan kepada murid-muridnya," tambahnya lagi yang kini sedang berjinak-jinak menjadi seorang Youtuber. - Agensi

TERJEMAHAN SINAR HARIAN | | 8 Ogos 2020




Candra menyerahkan mas kahwin RM418 dalam bentuk Google Adsense kepada isterinya. - Foto: Agensi

p/s: curlast kau leluhur trisna caprut..disebalik perangai jelik korg yg selalu menjadi cercaan ummah, terselit sisi kemajuan dlm pemikiran korg yg lain dr yg lain yg ke hadapan nokss!


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 9-8-2020 01:27 AM | Show all posts
ok je, tetap ada nilai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2020 01:28 AM | Show all posts

nampak curlast khenn

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 01:31 AM | Show all posts

ye, style gak

bagi dalam bitcoin dah pernah dibuat sebelum ni

kredit forum cari ni laku tak? mana tau @dino pakai masa kawen aritu


dengar2 isteri dia pon forumNer
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2020 01:36 AM | Show all posts
kemaruk replied at 9-8-2020 01:31 AM
ye, style gak

bagi dalam bitcoin dah pernah dibuat sebelum ni

idea bangkem is letopzz sgt dgn mgunakan kedit tacang cari sbgai mas kawin yachh!..pasti welding bam dino tercatat dlm book of world record!

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 01:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Pastinya gadis Msia mencari laki youtuber 100k follower ke atas baru masyuk hantaran
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2020 01:45 AM | Show all posts
KIM.K replied at 9-8-2020 01:39 AM
Pastinya gadis Msia mencari laki youtuber 100k follower ke atas baru masyuk hantaran

komen kaka is letopppz sangat... x ensem tkper ,janji follower juta2

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2020 02:16 AM | Show all posts

Source: Noxinfluencer


Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 02:29 AM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 9-8-2020 02:16 AM
Source: Noxinfluencer

Ape yg bestnya alief irfan sampai dok no.8 ye....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-8-2020 02:40 AM | Show all posts
Cumikucingku replied at 9-8-2020 02:29 AM
Ape yg bestnya alief irfan sampai dok no.8 ye....

drama sampah je kaka, bbnu je yg beria pollow  mamat ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 02:48 AM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 9-8-2020 01:31 AM
ye, style gak

bagi dalam bitcoin dah pernah dibuat sebelum ni

Dino kawin kali ke berapa?
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 03:27 AM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 9-8-2020 02:16 AM
Source: Noxinfluencer

Jordan yeoh tu msian ke
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 03:28 AM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 9-8-2020 02:16 AM
Source: Noxinfluencer

Column ke 4 tu ape
Total subscriber ke
Column ke 5 tu data ape plk

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 06:03 AM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 9-8-2020 02:40 AM
drama sampah je kaka, bbnu je yg beria pollow  mamat ni


Drama bodoh sampah
Migrain ai bila anak dtg mood buka channel dia kat tv.
Nk buat camana
Keturunan sskjp
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Ingat blog ni dah kurang skrg ni sejak vlogger lebih mendapat tempat.
Masih ramai yg suka membaca di indonesia rupanya.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
salamon replied at 9-8-2020 02:16 AM
Source: Noxinfluencer

Kena ngorat tok dalang ke cemana ni? Memang tak dinafikan dorang punya view tinggi kan bayangkan satu hari budak kecik duk ulang klik berapa kali. Terutama kat indon sana nun ramai gilaa kot peminat.

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Indon ni kalau kawen yg pompuan memang muka putih melepak tapi tangan hitam. Mana2 indon memang macam tu termasuk trisna caprut
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 09:15 AM | Show all posts

Disgusting

Esok luse maskawen akaun Instagram pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 9-8-2020 01:31 AM
ye, style gak

bagi dalam bitcoin dah pernah dibuat sebelum ni

Kredit Dino memang byk sbb selalu bertekak dgn labaa dulu, skrg je kurang dpt kredit sbb labaa dah tak de....

Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jazaa100 at 9-8-2020 11:09 AM
salamon replied at 9-8-2020 01:36 AM
idea bangkem is letopzz sgt dgn mgunakan kedit tacang cari sbgai mas kawin yachh!..pasti welding b ...


Bebaru ni Ace hang klong klong nk bg +1000 kredit klu bukak thread....kira ok lah sbb selalu Ace klu potong -98 kredit....

Klu capiliton, insulin, dah ada calun, blh le bukak thread manyak manyak utk jadikn kreditkawin
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list