Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
474
View
12
Reply

Apakah Hukum Seorang Hacker Blackhat Service Menipu Mangsa

[Copy link]

Author: TheGreenMy       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-10-2020 11:03 PM | Show all posts |Read mode


Assalamualaikum...

nak tanya ustaz2 mana yang boleh tolong jelaskan tentang kerjaya seorang hacker membuat blackhat service

blackhat service tersebut menyediakan platform fake page ataupun di panggil phising page

tujuan phising tersebut untuk mencuri login details terhadap mangsa kebanyakan client saya menggunakannya terhadap orang US and Eropah

maksudia di sini mereka target terhadap gologan orang orang kafir adakah saya disini berdosa terhadap service yang saya buat ini

adakan saya akan menangung dosa2 yang telah mereka lakukan tolong peprcerahan kepada siapa2 yang lebih arif tetang perkara ini

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 11-10-2020 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Niat tak menghalalkan matlamat dan cara...ingat laa hadis y pertama berkaitan niat...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2020 11:49 PM | Show all posts
ada kah cara lain supaya saya membersihkan duit tersebut atas jalan allah s.w.t degan niat yang ikhlas
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
TheGreenMy replied at 11-10-2020 11:49 PM
ada kah cara lain supaya saya membersihkan duit tersebut atas jalan allah s.w.t degan niat yang ikhl ...

Derma kat saya je duit tu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Matakilat at 12-10-2020 12:59 AM

Bab hukum ni tanya pada yang pakar ya. kene tanya pada org yg betul.

Maksud saya tanya lah pada org agama. Mereka akan jelaskan hukum yg lengkap berserta dalil.
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
TheGreenMy replied at 11-10-2020 11:49 PM
ada kah cara lain supaya saya membersihkan duit tersebut atas jalan allah s.w.t degan niat yang ikhl ...

Tuko topi tu, jd white hat
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2020 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
TheGreenMy replied at 11-10-2020 11:49 PM
ada kah cara lain supaya saya membersihkan duit tersebut atas jalan allah s.w.t degan niat yang ikhl ...

Buka akaun dan masukkan duit tu kat Bank Islam atau Bank Muamalat...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2020 02:14 PM | Show all posts


Assalamualaikum...


Wa 'alaikum salam...

blackhat service tersebut menyediakan platform fake page ataupun di panggil phising page

tujuan phising tersebut untuk mencuri login details terhadap mangsa kebanyakan client saya menggunakannya terhadap orang US and Eropah

maksudia di sini mereka target terhadap gologan orang orang kafir adakah saya disini berdosa terhadap service yang saya buat ini

Jika ada yang dibuat ini merupakan suatu perbuatan mencuri, maka hukumnya tetap berdosa, tak kira targetnya Muslim atau bukan Islam.

Begitu juga sekiranya ada orang Islam didapati mencuri barang kepunyaan orang bukan Islam, tetap hukumnya berdosa.

Kebiasaannya 'login detail' ini pula diserahkan kepada pihak yang boleh memanipulasi atau membuat jenayah lain yang lebih teruk. Maka perbuatan mencuri login detail ini merupakan satu perbuatan jenayah, dari segi syaraknya, apabila tujuan asalnya ialah perbuatan jenayah.

adakan saya akan menangung dosa2 yang telah mereka lakukan tolong peprcerahan kepada siapa2 yang lebih arif tetang perkara ini

Sekiranya anda tahu 'login detail' itu diperlukan untuk tujuan jenayah, maka perbuatan curi login detail itu juga berdosa

WAllahu a'lam

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2020 02:44 AM | Show all posts

Terima kasih atas pencerahanya saya tak tau apa harus di buat memang itu carear saya muda-mudahan satu hari nanti saya bertaubat dan di beri hidayah terhadap saya insyahallah degan izinnya..

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 08:44 AM | Show all posts
TheGreenMy replied at 11-10-2020 11:49 PM
ada kah cara lain supaya saya membersihkan duit tersebut atas jalan allah s.w.t degan niat yang ikhl ...

InshaAllah.. ada caranya, bila ada keinginan... anda perlu cari seseorang yang anda rasa boleh bimbing anda (guru/ustaz/murshid) untuk urusan agama
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 08:48 AM | Show all posts
Edited by mnm77 at 15-10-2020 08:50 AM
TheGreenMy replied at 15-10-2020 02:44 AM
Terima kasih atas pencerahanya saya tak tau apa harus di buat memang itu carear saya muda-mudahan  ...



Semoga Allah permudahkan urusan anda. Buat masa ini teruskan kerja sekadar keperluan tetapi pada masa yang sama berusaha cari kerja lain, dan saya percaya dalam bidang yang sama masih ada kerjaya yang lebih baik. Anda mempunya kepakaran dalam bidang 'hacking', dan kepakaran ini juga penting bagi syarikat security untuk menjamin keselamatan rangkaian produk/servis mereka.

memang itu carear saya muda-mudahan satu hari nanti saya bertaubat dan di beri hidayah terhadap saya insyahallah degan izinnya..

Mudah-mudahan... teruskan berdoa kepada Allah... In sha Allah
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2020 11:54 AM | Show all posts
PristineOne replied at 12-10-2020 01:06 AM
Buka akaun dan masukkan duit tu kat Bank Islam atau Bank Muamalat...

Pada pendapat saya, awak bukan beri jawapan, tapi buat lawak.  
Sebaiknya, buat lawak tu biarlah yang benar.
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2020 11:57 AM | Show all posts
TheGreenMy replied at 11-10-2020 11:49 PM
ada kah cara lain supaya saya membersihkan duit tersebut atas jalan allah s.w.t degan niat yang ikhl ...

Adakah duit tu hasil penipuan atau duit tu hasil dari bayaran oleh hacker?

Kalau hasil penipuan atau curi, wajib dipulangkan semula duit berkenaan.  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list