Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
1795
View
62
Reply

Cerita dia macam gini...

[Copy link]

Author: CikMunGuaMusang       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-10-2020 03:10 PM | Show all posts |Read mode
Edited by CikMunGuaMusang at 14-10-2020 05:09 PM

Assalamualaikum.Aku nak mintak pendapat ahli forum dalam ni,


Aku janda anak satu umur aku 20an masa aku kahwin dgn suami baru, family aku kahwinkan aku dengan duda 20 tahun lebih tua dari aku. Aku memang lansung tak kenal dia, background dia pn aku tak peduli sbb aku mmg xmau ambik kisah pasal dia masatu.. dh family aku suka aku terima.. awal tu mmg aku tolak la tapi apa boleh buat dh mak bapak aku dh paksa2.

Masa awal2 aku mmg tak tahu dia ada anak 4 org & dia dengan ex wife dia ceraihidup. Masa bertunang baru aku tau dia cerai sbb ex wife dia curang tido dgn jantan lain.. tak balik rumah & tak mengaku salah sendiri siap burukkan suami aku macam2 dekat family.. dorang cerai 3 tahun baru suami aku kahwin dgn aku, aku pn sama dh cerai dgn bekas suami aku 3 tahun sbb dia taik dadah pukul2aku.

Lepas majlis aku ada terbaca mesej kt fon suami aku ex wife dia mintak 1500 & suami aku bagi, aku dh menyirap time tu.. alasan sbb lepas cerai dia hidup susah so suami aku kesian. Bermula lah dr situ mmg sepanjang masa ex wife dia akan mintak duit, alasan nak bayar kereta.. nak beli baju raya..etc.. bagi aku mmg tak patut pn dia mintak duit dekat suami aku sbb dorang dh tak ada ikatan & anak2 tak duduk dgn dia.. anak2 semua tinggal dengan kami jd kejadah apadia mintak duit untuk tembolok sendiri sedangkan aku bayar kereta aku guna duit gaji aku dia sedap2 duduk goyang kaki guna duit laki aku nk bayar hutang2 dia babi betul la betina mcm ni. Anak2 dia mmg kurang ajar dgn aku.. mmg awal2kawin aku menangis tiap hari. Aku bekerja, balik kerja malam kena masak, cuci baju, angkat jemuran, cuci mangkuk pinggan yang dorang makan masa siang sedangkan anak dia dh belasan tahun masatu dh boleh diharap setakat masak simple2 & tolong cuci baju guna mesin otomatik.. mmg kuat membuli kulikan aku. Jangan anggap aku tahan je ya.. dh berkali2 aku lari angkat kain baju sampai bertahun tak balik rumah suami aku tapi aku mengalah bila mak ayah akupujuk.

Suami aku jenis tak mahu gaduh2.. kalau ada masaalah mmg akan diam & biar sampai masaalah tu hilang sendiri.. sejenis dayus pn ye gak kalau tidak takkan sampai ex bini makan luar pn org keliling bercerita jumpa ex bini dgn jantan sampai ke cameron highlands dia xpeduli.. bila ex bini dh kantoi terus cakap dia bz tak sempat nk pantau kegiatan ex bini kt luar.. siyes la aku letih dgn family mereng mcm ni.. ex bini sebelum kami kawen mmg tak peduli pasal anak2 dorang,sampai anak dia yang bongsu tu demam panas lepas dorang cerai haram dia tak peduli sbb tengah mabuk cinta dgn jantan.. kalau nk ambik anak dia akn suruh anak2 dia jalan kaki tunggu seberang jalan besar sbb tak mau ambil depan rumah.. lepas kami kahwin dia terus tunggu anak2 depan pagar rumah siap hon2 mental punya mak janda gatai. Dalam fb jangan cerita la siap up post suami dia dirampas.. bini baru jahat guna bomoh.. up posting dia ja yg baik mak tiri baru jahat.

7tahun berkahwin aku mmg dh kental habis.. ada anak sorang perempuan 5 tahun. Setiap kali ex bini dia nk himpit mmg akn ku cantas siap2.. dia wasap suami aku mmg aku akan balas dgn makian kaw2.. habis adik beradik dia aku ngadu perbuatan dia.. mak si janda mmg syg sungguh kt suami aku sampai sekarang takleh terima kenyataan suami aku tu bukan suami anak dia dh.. siap mintak tolong abang suami aku carikan bomoh supaya suami aku ni balik ke anak dia apake gila org tua ni..tiap hari akan call suami aku tanya khabar.. dgn aku dia tak bercakap.. tiap kali kenduri kendara rumah dia akan jemput suami aku tapi tak jemput aku.. so suami aku yang muka tembok akan pegi tanpa bawak aku & anak2.. mmg aku hamun bab ni tapi apalah makna bila yang dihamun tu persis dinding pokok & tembok.. aku makan hati dalam diam bukan sbb cemburu tapi siyes la aku rasa benda ni tak betul.. aku tak buat salah apa2.. bukan aku yg rampas menantu diapn dia nak benci aku kenapa lah.. apa2 masaalah yang xdak kaitan pn dengan suami aku dia akan call & mengadu padahal anak2 dia bersepah.. bekas mertua akutak pernah jemput aku kenduri rumah dorang.. apa2 majlis cuma ambil anak aku sahaja sbb dorang tak mahu masaalah dgn suami aku ni.. nampak tak mcm mna caraorang yang berakal berfikir.. family ex bini laki aku ni tak tahu lah otak letak mana.. tak paham2 ke bekas menantu dorang ni dh ada life baru kenapa nak diganggu lg dorang takleh nak pikir ke benda2 mcm ni boleh  timbulkan masaalah dalam rumahtangga kami.

Bulan 6 haritu mmg aku bercakar teruk dgn ex wife dia sbb dia berwasap dgn suami aku takdak sbb munasabah siap bahasakan diri ibu abah.. mmg aku naik hantu.. aku hamun suami aku.. aku hamun ex bini dia kaw2.. si janda buat report polis siap anak2 side dia.. aku ke balai mmg aku cerita semua kt polis sana apa yg dh jd sepanjang kami kawen ni.. teruk dia kena bash dgn polis tu.. dh cerai nk ganggu lg rumahtangga org.. aku tak puas hati lg kalau dia nk bercakar lagi mmg aku ons je ni.. baru aku faham kenapa dia nak menghimpit siap ngaku rumah yang suami aku beli ni rumah dia jugak sbb tahun depan suami aku dh pencen.. dh nampak nak menghimpit sbb duit saguhati banyak ewahh ewahhhhh

Aku terpikir sampai bila nak bertahan dengan keadaan mcm ni, tiap hari rasa marah..tiap hati pendam rasa.. aku tau pendapat pemes acik porem dalam ni 99.9 persen adalah sila cerai.. ya.. tiap kali aku baca benang bab rumahtangga tu ja pendapat paling laju.. tp tolong lah cerai bukan satu2 jalan keluar.

Aku ke yang ada masaalah hati nak bertolak ansur?

Sebagai mak tiri aku dh jalankan tanggungjawab aku sehabis baik, bg anak2 dia makan secukupnya.. smpai tahap spender dorang pn aku lipat dan susun dalam almari.. mak dorang ada layan anak sampai mcm tu? anak2 semua loser.. yg sulung dadah mmg purse aku tak boleh letak merata habis duit aku dikebas.. yang bongsu lelaki dh 2 tahun habis spm tak mahu kerja.. duduk dalam bilik tidur dari malam bawak ke pukul 5 petang.. lepas makan keluar ronda naik motor tengah malam balik umh sambung main game sampai 6pg sambung tidur sampai petang.. suami aku haram tak tegur anak tu.. ketuk2 pintu panggil makan.. dh tak ada kerja satu kerja rumah tak mau buat.. bilik air kalau aku xcuci sampai berlumut mmg xkan dia cuci.. dh tak mau keja tolong2 la angkat kain kt ampaian ke sidai baju ke.. cuci mangkuk pinggan yg dia sendiri makan pn xmau.. kau xangin ke bila malam kita dh siap cuci kemas dapur mop semua dia sepahkan dgn serbuk megi minyak tumpah ke lantai dgn mangkuk pinggan penuh sinki dia makan tengah malam xcuci.. dh kenyang makan masuk bilik sambung ngumpat aku dgn mak dia kt fon.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 14-10-2020 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Ex wife tu tak kawin lain ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
CikMun......Pokchik nasihatkan.....teruslah garang macam singa..

Tambah lagi kegarangan dan brutal CikMun terhadap janda laki CikMun......dan demo gak kat laki Cik Mun yg CikMun boleh garang dan cakar dia jugak kalao dia terus lembik lutut ngan janda dia.

Cik Mun berhak atas pencen dan saguhati Laki CikMun tu - dalilnya...CikMun adalah isteri sah laki CikMun mengikut syarak dan undang undang.  Janda dia tu tak ada kaitan apa pun dari apa segi pun. Kira orang asing.
Kaitannya cuma diorang pernah senggama dan ada anak...Tu ja.

Anak anak tiri berhak dapat duit dari ayah dia - jangan dihalang. Tapi janda dia tidak.

Teruslah garang CikMun.....Laki CikMun ni jenis hati lembik....kalao jantan lain...janda yang masa jadik bini kasi puki kat jantan lain - kalao tak kena terajang...memang kompom kena ludah.

Kegarangan CikMun terhadap janda tu dan sikap derhaka garang pada laki tu akan diampunkan Tuhan...sebab niat CikMun nak selamatkan Laki dari diperbodohkan dan selamatkan duit suami demi keluarga.

Tambahkan garang dan brutal tu......tapi layanan makan minum laki kena halus.....kasik dia senggama cukup cukup.

Gudluck.

Pokchik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku yg baca aku yg marah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2020 04:33 PM | Show all posts
Catpaw replied at 14-10-2020 03:35 PM
Ex wife tu tak kawin lain ke?

kawen lain dalam taun 2016-2017 camtu kt siam tapi xde sape yg tau.. lelaki tu baya aku 30an.. janda tu dh 50an.. mak bapak dia pn xtau rasanya.. anak dia yg sulung je tau sbb jumpa sijil nikah siam dia.. now kena gantung tak bertali.. laki tu pn dh nikah baru.. nikah cara elok dgn pompuan muda.. janda dh pasang boypren baru suami org.. kesian la kt wife org tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2020 04:36 PM | Show all posts
Kegarangan CikMun terhadap janda tu dan sikap derhaka garang pada laki tu akan diampunkan Tuhan...sebab niat CikMun nak selamatkan Laki dari diperbodohkan dan selamatkan duit suami demi keluarga.


untuk ank aku nan satu tu sebetulnya.. thanks pokcik untuk nasihat ni.. berkaca mata aku baca
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2020 04:37 PM | Show all posts

Bayangkanlah ditempat aku.. ex bini perangai celaka.. family ex bini kuat memcapub tak pikir perasaan aku.. anak2 tiri dtg rumah salam bapak saja aku mcm tak wujud siap perli2 aku dalam fb
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 04:46 PM | Show all posts
ke laki kau kena bomoh dgn ex-wife nya..tak kan la lurus bendul sgt..dey geram pulak aku membaca..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2020 04:53 PM | Show all posts
MFR_IN replied at 14-10-2020 04:46 PM
ke laki kau kena bomoh dgn ex-wife nya..tak kan la lurus bendul sgt..dey geram pulak aku membaca..

family ex bini dia mmg kuat bomoh, ikut sumber terdekat dgn family dorang mmg kalau dorang xsuka siapa2 mmg terus cari bomoh.. demam pn cari bomoh tp aku rasa suami aku xdibomohkan pn.. mmg perangai dia camtu.. sejenis senang maafkan.. ex bini kongkek dgn jantan lain kot kalau laki lain mmg pandang muka pn dh xhingin tp suami aku ni xtau la spisis apa senang sgt maafkan & lupakan.. aku pn dh penat nk remind dia yg ex bini dia tu dikongkek jantan lain so jgn terlebih baik sgt.. letih la
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Tukarkn aje no phone suami tu..dgn anak2 bini lama pun jgn bgtau..
Atau
Yg no sediada tu on waktu penting2 je..lps office hr terus off..
Blok skali no tepon sedara mara bini lama yg x berkenaan.. blok time laki mu x nmpk..so nnt dia pun x perasan..jgn lupa blok skali no bini lama..apa2 hal penting tau le dia contact anak2 dia..
Diaorg saje je nk dera mental u..
U basuh baju u, suami & anak2 u je.. yg dh besar pnjg ni biar dia buat sendiri.. biar sakit mata, jgn sakit hati.. masak pun buat budget2 utk uols mkn..yg mls nk menolong tu pandai2 le masak sndr..bkn tuan besar pun..
Biar diaorg lari dok kt mak dia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2020 05:13 PM | Show all posts
Leonclay replied at 14-10-2020 05:02 PM
Tukarkn aje no phone suami tu..dgn anak2 bini lama pun jgn bgtau..
Atau
Yg no sediada tu on waktu  ...

aku dh blok semua no janda dia kt fon laki aku, laki aku susah la nk tukar no fon sbb dia polis..  anak2 dia takkan lari dok dgn mak dorang sbb mak dorang pn hidup merempat kt rumah kedai boifren dia.. lg satu dia xkasi anak2 dia keluar dr rumah tu sbb takut rumah tu dapat kt aku.. mmg hamjad perangai busuk hati janda tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 06:08 PM | Show all posts
tak boleh mintak perintah mahkamah supaya ex wife husband you supaya x kacau rumahtangga u ? Saya baca pun sesak nafas dengan pangai ex wife, husband u and  anak2 tiri u ... adui laa...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 06:54 PM | Show all posts
Ni semua salah laki hang, nasihat aku jangan cerai.
Nanti aku sambung
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 07:03 PM | Show all posts
apa masalah nya ngan suami tt? lembek ... ngan ex bini, ngan anak2 ...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
CikMunGuaMusang replied at 14-10-2020 05:13 PM
aku dh blok semua no janda dia kt fon laki aku, laki aku susah la nk tukar no fon sbb dia polis..  ...

Mmg saje je nk kasi u sakit hati..
Suh laki mu buat hibah siap2 umah tu atas nama u.. so jd ape2 dh ada hak u..
Tiap kali solat tu baca doa & sedekahkan al fatihah kt semua yg ada hati busuk dkt u supaya allah buka hati diaorg..sedekahkan alfatihah kt diri sendiri supaya lebih tenang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2020 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
UMMI_MAI replied at 14-10-2020 06:08 PM
tak boleh mintak perintah mahkamah supaya ex wife husband you supaya x kacau rumahtangga u ? Saya ba ...

Boleh kot tp aku xde duit la nk hire pguam
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 10:04 PM | Show all posts
Edited by sayawifenikmie at 14-10-2020 10:13 PM

cikmunguamusang

acer ubah strategi
jange garang mace singo tino

cuma manja manja dengan suami cakap lembut lembut ... solek comei comei
biar suami lemah lutut dengan cikmon

hahhhh .. masa tu ibarat lembu diikat hidung lah gamaknya

acer try cikmon

saya yg garang in pun rasa longlai baca bahasa maki makian cikmon

hheee

nota: Jangan kasi can dia bagi  duit ke ex dia .. manja manja dengan suami tu ... manja manjakan juga suami ... jantan ni depa goyah dengan orang manja dan memanjakan
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Laki polis pun mcm gini ye
Igt brutal2

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelik la janda tu.ko ad peluang berkeluarga sendiri lepaskan kejar yg non halal.pastu anak duduk dgn uols apasal tk malu nk minta2 duit?usaha sendiri la ko nak byr hutang ke apa ke..stupid!pasal pencen pulak,sibuk nk kutip balik sisa2 hubungan dulu.i setuju dgn komen utk u berlembut dgn suami tu hehee..grg2 sgt kang dia lekat dgn ex kang..ke tak?mmg suami sejenis setia?good luck tt.smg janda tk berjaya himpit pencen suami chuols!
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nazzse at 15-10-2020 05:36 AM

Apalah nasib tt dapat laki muka tembok, janda plak gila talak meroyan..

Teruskan buat apa yg u buat sekarang tt, kecuali bab jaga anak2 tak sedar diri tu. Uols simpan baju laki & anak dalam beg lari dari situ pun i sokong. Biar je budak 4 ekor tu terkontang kanting, biar mak depa plak jaga.


Sakit  hati aku bila baca ni
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list