Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3817
View
116
Reply

Cerai atau tak?

[Copy link]

Author: babymeymey    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-10-2020 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Assalam...nak mnx pndapat, i dah kawen nak masuk 3 taun...x de anak lg..tapi sejak dua menjak nii asik brgaduh sbb pasal keje...laki i x keje, da lama...lebih2 lg time pkp bermula...i pulak serumah dgn mil, so kat situ i kena tahan...no privasi at all, skrg nii i nak tau la kann...ok ke tindakan i untuk mnx dilepaskan sbb i yang bekerja bukan laki i...nafkah i lak dibagi bila kwsp dia dapat, itu pn duit yg dibagi dulu akan dibagi ke dia untuk perbelanjaan harian nii...lg 1, i pun da tawar hati dgn dia sejak dia guna kata kesat kat i...skrg i umur 28, so kalau i bercerai..betul ke tindakan i nii?
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 15-10-2020 01:58 PM | Show all posts
cer listkan kat sini punca2 nak cerai aka keburukan dia.
then kelebihan dia yg buat tt jatuh cinta ..list kan,
nanti ramai je akak2 komen
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Masa kawin dulu dah tau ke belum dia biawak?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
I tak rasa sbb xkeje je..msti ada hal lain?
Mak mrtua ok x lynn nya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2020 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 15-10-2020 02:31 PM
I tak rasa sbb xkeje je..msti ada hal lain?
Mak mrtua ok x lynn nya?

ok...sblum nii dia penah keje...then dia xcdent, i jaga dia hmpir 3 bulan...then dia keje balik, tp brhenti sbb x tahan buat keje berat...then carik keje laen, tp brhenti lg sbb x tahan prngai boss & sbb pkp...then smpai skrg dia xkeje...i jer yg keje smpai skrg...mil i nak cakap ape, anak dia knn...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2020 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
kaseh80 replied at 15-10-2020 02:06 PM
Masa kawin dulu dah tau ke belum dia biawak?

hahaha dulu x de prngai tuu....
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
babymeymey replied at 15-10-2020 02:42 PM
ok...sblum nii dia penah keje...then dia xcdent, i jaga dia hmpir 3 bulan...then dia keje balik, t ...

Lpas tu..u stay dlm rmh mil tu..prnh x bgaduh besar ke apa?..
Mil tahu x?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2020 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Meiizu replied at 15-10-2020 01:58 PM
cer listkan kat sini punca2 nak cerai aka keburukan dia.
then kelebihan dia yg buat tt jatuh cinta  ...

kelebihan: baek, suka tlg kalau disuruh, x curang, kuat brsabar, kaki game
keburukan: tak bekerja, cerewet, kuat marah klu dia x tahan, jenis x jaga cara cakap, x paham perasaan kalau bini dia penat balik keje malam2, dia sakit talasemia
tapi kan...tanggungjawab dia tuk bkerja tu jatuh pd pmpuan ke, ape dia ingt biler bini da bkrja dia x yah keje ke...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2020 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 15-10-2020 02:44 PM
Lpas tu..u stay dlm rmh mil tu..prnh x bgaduh besar ke apa?..
Mil tahu x?

i kalau gaduh, kene kua dr umah...x pn dalam bilik jer...pas tu buat2 x de pape klu depan mil...tp kdg2 mil tau kalau kiteorg ngah gadoh ke x...sbb i akn snyap jer, akn jd x bnyak cakap
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
ada nampak effort dia utk cari keje x? takut sbb tt bg muka sgt, jd dia rasa selesa dh x keje pn tt ok je tanggung family
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2020 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
misuke replied at 15-10-2020 02:53 PM
ada nampak effort dia utk cari keje x? takut sbb tt bg muka sgt, jd dia rasa selesa dh x keje pn tt  ...

effort i x nmpak, sbb i sndri pn keje pg balik malam..kdg2 taye ade carik keje x,dia cakap ade carik..tp x sesuai..so diam jer laaa...lg pn penat balik keje kn...x nak taye bnyak2...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 03:00 PM | Show all posts
cerai jah

laki xkeje
duk serumah dengan MIL

hahahaha bahanaaaaaa yahannannaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 03:00 PM | Show all posts
game punca lelaki malas bekerja - number 1
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 03:04 PM | Show all posts
mungkin tt stress ni.. bila stress memang senang nak buat keputusan terburu2. relax dulu, support dulu husband cari kerja. bagi dia masa. kalau sampai tempoh masa dia taknak berubah gak, tt tau la apa nak buat kan?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada rasa sayang lagi tak?dah borak hati ke hati pasal nk berpisah?beritahu jelas punca2 u nk bpisah?sepatutnya suami berubah la lepas sesi tuh..kalau dah bincang masih tk de perubahan,ok kot bawa haluan masing2..best of luck tt!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
babymeymey replied at 15-10-2020 02:58 PM
effort i x nmpak, sbb i sndri pn keje pg balik malam..kdg2 taye ade carik keje x,dia cakap ade car ...

Bpe lama dh suami tt xkeje tu?
Talasemia? So dia slalu lemah2 ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 03:15 PM | Show all posts
sabar dulu, cube berbincang elok2..jgn bagi dia duit biar dia tau susah bila xde duit, nnti dia gigih lah pegi cari keje..ade duit sikit cari rumah sewa or beli rumah biar laki tu rase kene berdikari.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
babymeymey replied at 15-10-2020 02:58 PM
effort i x nmpak, sbb i sndri pn keje pg balik malam..kdg2 taye ade carik keje x,dia cakap ade car ...

Bpe lama dh suami tt xkeje tu?
Talasemia? So dia slalu lemah2 ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 03:18 PM | Show all posts
Edited by CocoCily at 15-10-2020 03:23 PM
babymeymey replied at 15-10-2020 02:42 PM
ok...sblum nii dia penah keje...then dia xcdent, i jaga dia hmpir 3 bulan...then dia keje balik, t ...

Memang mil tak kan cakap apa sebab itu anak dia.
My advise kalau kes macamni, TT tanya diri sendiri. Apa yang TT nak in perkahwinan.
Yes, you tengah serabut. Even if you pergi kaunseling ke apa, it's all back to you. What you want.
Banyakkan solat and berdoa. Minta petunjuk dari Allah.


Cuba bayangkan in 1,2,3 years akan datang. Adakah suami masih begitu? If TT choose to exit, do it while it's still early and tak rumit (ie: dah ada anak etc). If TT choose to stay, kena communicate with husband and what ever comes after that kena accept.
Dia tak boleh kerja berat because of his condition after accident or macamana. Or now dia fikir TT boleh handle everything


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2020 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
squeeze replied at 15-10-2020 03:15 PM
sabar dulu, cube berbincang elok2..jgn bagi dia duit biar dia tau susah bila xde duit, nnti dia gigi ...

skrg i stay umah mak i..mmg i nak duk asing skjap dgn dia...tp i mmg da cakap i dah penat dgn tawar hati daa...tgk la mcm mana...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list