Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
28307
View
867
Reply

[Tempatan] Saman Fitnah Doula VS Doktor- Doula Menang?

[Copy link]

Author: depresio    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-10-2020 03:52 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by depresio at 27-10-2020 11:17 AM

Doula Masyitah Menang Tuntutan Saman Fitnah Ke Atas Doktor Sakinah Sulong. Defendan Diarahkan Membayar Gantirugi Berjumlah RM230,000

Alhamdulillah sesi pendengaran keputusan saman fitnah oleh Doula Masyitah Md Hassan vs Doktor Sakinah Sulong telah berjalan lancar jam 12.00 tengahari ini, Isnin 26 Oktober 2020.

Mahkamah mendapati Sakinah Sulong telah memuatnaik pernyataan fitnah terhadap Doulamas berdasarkan posting Facebook beliau pada 7, 8 dan 12 Feb 2018.

Setelah menimbangkan segala hujahan pihak peguam Plaintif dan Defendan, mahkamah telah mengarahkan Defendan (Sakinah Sulong) untuk (ringkasan);

1. Membayar ganti rugi Am kepada Plaintif - RM100,000.

2. Membayar ganti rugi Teladan (Exaggerated, Examplary, Punitive) kepada Plaintif - RM100,000.

3. Membayar kos kepada Plaintif - RM30,000.

4. Memohon maaf kepada Doulamas dalam tempoh 7 hari melalui FB Defendan.

5. Perintah injunksi untuk tidak menerbitkan apa-apa kenyataan mengaitkan Doulamas dengan kejadian kelahiran dan kematian bayi 4 Feb 2018.

Semoga dengan keputusan Yang Arif, maka terungkai segala tuduhan Defendan yang menuduh Doulamas terlibat dalam kejadian kelahiran di rumah pada 4 Feb 2018 serta merungkai tuduhan yang mengaitkan Doulamas dengan kematian bayi tersebut.

Semoga keputusan ini memberi pengajaran kepada kita semua untuk tidak menyebarkan berita yang tidak benar dan tidak dipastikan kesahihannya terlebih dahulu.

Subhanallah
Alhamdulillah
Allahuakbar

#doulamastidakbersalah
#doulamasmenangsamanfitnah
#teamdoulamas
#lawanhinggamenang
#fightuntilwin


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 27-10-2020 03:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Kronologi Kes
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 04:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Antivak sampah sarap dapat duriyan tebalik?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-10-2020 04:14 AM From the mobile phone | Show all posts
famri7 replied at 27-10-2020 04:01 AM
Antivak sampah sarap dapat duriyan tebalik?

Yep
Katanya ni kali kedua menang
Sebelum ni dah menang 70,000
Tak pasti org yg sama atau org lain menang
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 06:42 AM From the mobile phone | Show all posts
ni menang kes fitnah. bukannya menang kes siapa lagi professional
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 06:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Menarik baca document alasan penghakiman tu.  Mungkin Maideen. boleh ulas serba sedikit.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dodolgemok at 28-10-2020 10:14 PM

Dodol doakan ibunya tu diselubungi rasa bersalah dan si doula cikkebum tu bisnes bankrupt dan ada org saman dia smpai londeh.
*Edit sbb katanya ada injunction utk tidak dibicarakan hal ni di medsos yah. Dodol xnak pc diangkut nnti habis koleksi dodol
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 06:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tu dodol kalau boleh biarkan jah pesakit2 yg buat keputusan bodoh ke atas dirinya sendiri tu merana smpai mampos. Bila kita bagi pendedahan atas kebodohan mereka, mereka lawan katanya lgi bijak sbb dh Google. Ujong2 doktor yg nk menolong ni pulak kena tindakan. Eh gi mampos je la doula dan pesakit2 jodoh mereka, dan juga pesakit2 fark braces tu. Go die rot in hell!
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 07:24 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 27-10-2020 06:55 AM
Katanya sbb si ibu tu ubah kenyataan, kalau ibunya tu kekalkan kenyataannya, ibunya akan didakwa ker ...

Amin amin am8n
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 27-10-2020 06:55 AM
Katanya sbb si ibu tu ubah kenyataan, kalau ibunya tu kekalkan kenyataannya, ibunya akan didakwa ker ...

Barangkali sudah berpakat dgn doula cikebum sekiranya menang dpt percent
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 27-10-2020 07:40 AM
dodolgemok replied at 27-10-2020 06:55 AM
Katanya sbb si ibu tu ubah kenyataan, kalau ibunya tu kekalkan kenyataannya, ibunya akan didakwa ker ...


Oh gitu. Selayaknya anaknya mati. So next kes jika ada lagik mak mati ka baby mati di tangan doulah, akak refuse huntok simpati.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 07:42 AM From the mobile phone | Show all posts
depresio replied at 27-10-2020 05:17 AM
Katanya.....

Mungkin boleh hapdet tajuk thread berdasarkan gosip Dodol @ post 8.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 07:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Hati2 chuols nak komen pun. Pengikut si doula bodoh ni ramai suka screen shot. Kang tak pepasal berangkut pc satg.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Beranak je la Kat hospital, doula ni apa je function nya? Bidan kampung pun ada kesedaran pasal beranak kat hospital and wiling to let go their profession for the sake of other ppl life.
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 08:03 AM | Show all posts
Edited by dodolgemok at 27-10-2020 08:06 AM
dua_chzy replied at 27-10-2020 07:39 AM
Oh gitu. Selayaknya anaknya mati. So next kes jika ada lagik mak mati ka baby mati di tangan dou ...

Memang sis, dah lah sendiri cari pasal beranak dgan doula, anak dah mati pon xnak do justice. Mmg cash buat dia lah! Xlupa jua buat doula tu, moga tuhan bayar cash dekat dunia ni!
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Berani betol beranak dengan doula tanpa supervision dari dokter,
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
dodolgemok replied at 27-10-2020 06:55 AM
Dodol doakan ibunya tu diselubungi rasa bersalah smpai mampos dan si doula cikkebum tu bisnes bankru ...

Aiols aminkan aje
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 27-10-2020 07:39 AM
Oh gitu. Selayaknya anaknya mati. So next kes jika ada lagik mak mati ka baby mati di tangan dou ...


Next ni biarkan ja doula ni handle bakal2 ibu syurga khununnya..
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 08:21 AM | Show all posts
bagus la mana2 yg anti segala benda ni beranak ngan doula douli kurang sikit kat hospital nun. kalau dak jenuh nak berebut katil kat spital gomen...kat spital private jenuh nak berebut date cun tuk branak
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2020 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
So di doula ni tlg promosi x dollah cantik dkt ibu yg bodoh itewww?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list