Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
758
View
19
Reply

[Tempatan] Impak Covid-19. Semua pawagam decide tutup sementara mulai bulan depan. Dah follow SOP pun penonton tetap kurang. Tak berbaloi bukak!

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-10-2020 01:52 PM | Show all posts |Read mode
nst.com.my
#Showbiz: Temporary closure of all Msian cinemas | New Straits Times
By Aref Omar - October 30, 2020 @ 1:11pm

KUALA LUMPUR: The Malaysian Association of Film Exhibitors (MAFE) has decided to temporarily suspend operations at all cinemas across Malaysia beginning next month.

Cinemas will progressively be suspending movie screenings and concessions operations at their locations during the month.

The closure is a cohesive decision undertaken by the industry in light of the recent CMCO implementation in some states across Malaysia, which requires cinemas to remain closed, coupled with a lack of new movie releases in the short-term which are essential to attract moviegoers back to the cinemas.

The Malaysian cinema industry has been hit hard by the pandemic and has endured deep revenue losses due to a drop in admissions of up to 90 per cent year-on-year, while having to invest heavily on stringent safety SOPs  to  ensure  strong  compliance  and  safety for its customers while they enjoy movies on the big screen.

MAFE vice-president Cheah Chun Wai said: "Cinemas are loved by all Malaysians. We are a key social, communal and cultural epicentre in Malaysia. We help bring to life stories from local and global artistes for millions of Malaysians to enjoy with their loved ones each year."

"The Malaysian cinema industry is larger than MAFE. It includes all the actors, the film crews, the promoters and everyone who had a hand in making the movies possible.

"The success of home-grown movies such as Munafik, Hantu Kak Limah, Ejen Ali: The Movie and BoBoiBoy The Movie 2, would not have been possible without Malaysian cinemas as a platform," he said.

Cheah added: "While this decision was not easy, it is in response to an increasingly challenging landscape for cinemas and as an industry we believe it to be a necessary step for the long term preservation of Malaysian cinemas, so we can continue our role of contributing to the social, economic and cultural fabric of our nation in the long run."

"Closing and reopening cinemas is extremely cumbersome, costly, and disruptive not only for cinemas but also for our landlords and customers.

"To all patrons of cinemas in Malaysia we would like to extend our heartfelt thanks and gratitude for the unending support and solidarity thus far, and we look forward to welcoming you back soon, to once again share the magic of movies on the big screen," he said.

A statement from MAFE related that cinemas in Malaysia have appealed for government assistance and rental support for the distressed industry as it grapples to survive and recover from this worldwide crisis.

If the cinema businesses fail, it stands to destabilise the entire entertainment ecosystem.

Cinemas will have to rely on the support and goodwill of the Malaysian government, landlords, film studios and the cinema-going public to pull through these difficult times.

The coming months will be critical to the continuance of the Malaysian cinema industry.

However, the industry remains optimistic that post Covid-19, cinema attendances will rebound stronger than ever, as movie-going will remain a top entertainment choice for Malaysians.

A statement from one of Malaysia's premiere cinema chains GSC announced that the company would be closing all of its cinemas from Nov 2 until the end of November.

It read: "This is a temporary measure. We will be monitoring the situation regularly and will make an announcement as soon as we are ready to reopen."

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 30-10-2020 01:59 PM | Show all posts
Seluruh Pawagam Di Malaysia Akan Ditutup Bermula 2 November
Diterbitkan pada 51 minit lepas oleh Izzat Aziz

Syarikat pawagam utama di Malaysia seperti GSC dan TGV telah mengumumkan yang mereka akan menutup kesemua cawangan mereka di Malaysia bermula pada 2 November sehingga satu tarikh yang akan diumumkan kemudian.

Perkara tersebut dibuat selepas saranan oleh Malaysia Association of Film Exhibitors untuk menghentikan sementara aktiviti pawagam kerana keadaan industri filem yang masih tidak menentu.

Mereka juga mengatakan yang terdapat jumlah filem yang terhad untuk ditayangkan, dan kos membuka pawagam juga tinggi kerana mereka terpaksa mengikut pelbagai SOP bagi mengawal jangkitan Covid-19.

Ini ditambah lagi dengan mereka mungkin terpaksa menutup pawagam bila-bila masa sahaja, seperti yang berlaku sekarang akibat Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat di beberapa negeri. Ini akan memberi kesan kepada syarikat pawagam dan juga pemilik bangunan.

Namun, mereka menegaskan yang akan sentiasa melihat kepada keadaan dari semasa ke semasa, dan akan mengambil keputusan yang bersesuaian dengan keadaan tersebut.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 02:18 PM | Show all posts
sapa nak pergi tgk klu kne duduk jarak2?
penjara kan so sial
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2020 05:57 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa boleh buat.. x berbaloi merisikokan diri demi nak tgk wayang jer.. lg pulak byk pilihan lain boleh tgk kat rumah
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Quite funny sebab Naik lrt haritu sebelum cmco tetapla takde social distancing. Still Aman that time, sebab Kan prn Sabah habis semua kena.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib baik aritu sempat tgk muvi..  
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 07:22 PM | Show all posts
semua ni gara2 safie bedul dan yg luluskan prn sabah diadakan. sel2 otak x berhubung.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 09:32 PM | Show all posts
gi mahkota parade melaka

bungkuih dah tgv situ gelap trus

hrp aeon peringgit jelah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2020 10:46 PM | Show all posts
nst.com.my
Finas draws action plan to help cinema exhibitors
By Bernama - October 30, 2020 @ 8:13pm

KUANTAN: The National Film Development Corporation (Finas) is drawing up targeted action plan to assist cinema exhibitors who are forced to suspend operations in the wake of Covid-19 pandemic.

Communications and Multimedia Minister Datuk Saifuddin Abdullah said Finas had already started preparing the plan following reports that cinema exhibitors had to temporarily close following lack of audiences.

The special plan, he said in a Bernama report, was being drafted by Finas chief executive officer Ahmad Idham Ahmad Nadzri and deputy chairman Datuk Norman Abdul Halim.

"We can review the plan if to help in the area of obtaining entertainment tax exemption. In this regard, we are willing to discuss the matter with the relevant authority," he said after visiting victims of a storm at Indera Mahkota 2 which damaged 37 houses, last night.

He was asked to comment following decision by the Malaysian Association of Film Exhibitors (MAFE) today which decided to temporarily suspend operations at all cinemas across Malaysia beginning next month.

The announcement by MAFE also informed that cinemas will progressively be suspending movie screenings and concessions operations at their locations during the month.

Golden Screen Cinemas in a separate statement said the company would be closing all of its cinemas from Nov 2 until the end of November. - BERNAMA
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakah akan ditutup selamanya ya?Siang tadi baca kat fb GSC tu pun dah rasa sedih walupun admin dia suka melawak tp dah nampak sejak akhir2 ni dia pun cam susah hati.
Dan akhirnya hari itu bakalan tiba, apa nasib dengan staff dorang?

Rindunya nak tengok wayang, feel tengok kat panggung beza tau emmm

Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 30-10-2020 06:19 PM
Nasib baik aritu sempat tgk muvi..

1hb ni mesti penuh panggung  emm tp yg kena pkpb ni emmmm tetapla ditutup.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
I still drop by cinema beli popcorn, nak tengok movie semua cerita hantu,dah la takde orang bertambah berhantu la cinema.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 30-10-2020 06:19 PM
Nasib baik aritu sempat tgk muvi..

Tengok movie atau buat 'movie' dgn 'balak' kt dalam pawagam?

Kwhkehkeh

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 30-10-2020 11:07 PM
Adakah akan ditutup selamanya ya?Siang tadi baca kat fb GSC tu pun dah rasa sedih walupun admin dia  ...

Bukan tutup selamanye.....akan buka juga ,sebab no point buka sekarang movie baru semua on.hold.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-10-2020 11:28 PM | Show all posts
kan aku dh tulis
tutup sementara
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2020 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 30-10-2020 11:07 PM
Adakah akan ditutup selamanya ya?Siang tadi baca kat fb GSC tu pun dah rasa sedih walupun admin dia  ...

Iols pun suka pi tgk wayang tapi semenjak dua menjak ni, filem byk tak best. Yg best2 kena tunggu tahun depan.
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2020 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 30-10-2020 11:08 PM
1hb ni mesti penuh panggung  emm tp yg kena pkpb ni emmmm tetapla ditutup.

Tak pasti ada filem baru yg best ke tak.. aritu sumer citer sendu je yg kluar...
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2020 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku lama x masuk pawagam.. Rasanya last aku masuk tgk transformer
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-10-2020 11:44 AM | Show all posts

kosmo.com.my
Mati kutu apabila pawagam ditutup - Kosmo Digital
MOHD. HAIKAL ISA
2-3 minutes

KUALA LUMPUR C Tindakan penutupan sementara kesemua panggung wayang GSC Cinemas dan TGV Cinemas di seluruh negara berkuat kuasa bermula 2 November ini menggusarkan penggiat filem dan sinematik tanah air.

Penerbit, Zuli Ismail ber­kata, dia terpaksa menundakan taya­ngan filem komedi Mencari Rahmat buat kali kedua akibat situasi­ tersebut.

Filem ini sepatutnya dita­yangkan di 50 buah pawagam termasuk TGV, GSC, MBO dan pawagam-pawagam lain pada Julai lalu, namun disebabkan penularan Covid-19, kita terpaksa menundakannya.

Sebagai penerbit memang saya mati kutu dengan apa yang berlaku. Semoga ada sinar di hujung terowong, katanya ketika dihubungi Kosmo! semalam.

Zuli berkata, pihaknya sudah membelanjakan lebih RM200,000 untuk tujuan pemasaran dan publisiti filem yang dibintangi pelakon hebat seperti Namron sebagai Razak, Amerul Affendi, Nadia Aqilah, Sharifah Amani, Adibah Noor dan Fauziah Nawi itu.

Kos pembikinan filem ini memakan belanja RM500,000. Itu belum termasuk kos pemasaran dan publisiti yang menelan RM200,000, katanya.

Semalam, GSC dan TGV me­ngumumkan kesemua panggung wayang GSC Cinemas dan TGV Cinemas akan ditutup sementara berkuat kuasa bermula 2 November sehingga tarikh yang akan diberitahu kelak.

Penututupan tersebut merupakan langkah bagi mengawal penularan pandemik Covid-19 yang kembali memuncak sejak kebelakangan ini.

Pengerusi Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas), Zakaria Abdul Hamid berkata, pihaknya telah membuat pemantauan selama sebulan untuk mengkaji kaedah terbaik bagi membantu pengusaha panggung wayang yang menjadi medium tayangan filem tempatan.

Katanya, Finas akan membentangkan satu kertas kerja kepada­ pihak kerajaan dalam usaha mendapatkan jalan penyelesaian terbaik.

Finas nampak ada kaedah yang boleh dibantu iaitu pembiayaan pinjaman mudah agar panggung wayang boleh dibuka semula dan filem tempatan dapat ditayangkan serta keuntu­ngan dapat diperoleh.

Kalau diikutkan, prosedur operasi standard yang ditetapkan buat masa ini tidak membantu­ penjualan filem kerana tidak mesra­ penonton menyebabkan pengusaha panggung wayang mengalami kerugian, ujarnya.-K! ONLINE
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list