Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2076
View
33
Reply

Kerja like dpt duit

[Copy link]

Author: krustykrab    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-11-2020 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Iol nak tanya la, anak iol nk join buat benda ni..katanya keje sonang like je lps tu dpt duit..iol ni jenis yg suspicious sikit benda2 mcm ni..tp anak iol nk gak join. Iol ada ckp takut ni scam je. Since benda ni kalau nk join kna input no bank acc jadinya iol rasa takut la nk bg no acc tu kat anak iol, mmg la dlm acc dia tu x byk duit..tp still itu duit belanja yg apaknya kasi masa duk asrama. Kalau x involve bank acc iol x kisah pun dia nk join.
Harap uols yg tau pasal benda ni blh share, sbb iol tak tau nk bg alasan apa lg kat anak iol.

Screenshot_20201102_161055.jpg
Screenshot_20201102_161155.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 2-11-2020 04:42 PM | Show all posts
ok je. ni app rekrut org suruh like page2 yg bayar untuk dapat likes.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-11-2020 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagubestbest replied at 2-11-2020 04:42 PM
ok je. ni app rekrut org suruh like page2 yg bayar untuk dapat likes.

Bank acc no yg kita input masa nk join tu tak de prob ke kemudian hari?
Kot la dia gunakn acc no kita ke
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 05:14 PM | Show all posts
ok je. jangan risau.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 05:55 PM | Show all posts
Seram gak, skrg banyak scam kan. Ada nampak lalu lalang kat feed tapi tak yakin lah huuuu
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya saja-saja join tapi bila dia minta acc bank tu macam suspicious pulak. Jadi saya tak isi pon part tu. Memang kerja senang kalau diikutkan. Yang saya perasan lepas join/register dapat text iklan seks lah online game lah via Whatsapp daripada nombor pelik-pelik.

Ini kategori scammer ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-11-2020 06:47 PM From the mobile phone | Show all posts
chilly replied at 2-11-2020 06:24 PM
Saya saja-saja join tapi bila dia minta acc bank tu macam suspicious pulak. Jadi saya tak isi pon pa ...

Tu yg risau tu...anak ckp cikgu sekolah pun join...apoooo nak jadi
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
iols ade dengar member iols joins. tapi iols malas nak ambik port sbb pegangan iols tiada benda yang mudah untuk buat duit. kot mula2 memang la dapat duit segala. lama2 entah apa yang berlaku.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
So far nampak real je la.. sebab ada 'task' kena buat.. and dpt duit. Ada ke scammer bagi duit?  lagipun bot beli like n follower ni mmg wujud dr dulu lagi. Iolls pun buat.. artis2 malaysia ramai yg beli likes and follower.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya tak pasti ini scam ker apa. Tapi dari few info agak mencurigakan. Ada few info contoh link ni bagi pendedahan : https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3986221181406159&id=232024580159190&__tn__=%2As%2As-R

Boleh google kot2 ada info lain yg boleh di buat rujukan samada kerja like menglike ni scam atau tak.
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Easy money biasenye scam you, kalau semudah ni, minta accoun tu pun macam bahaye sekarang ni jangan dulu tunggu pengalaman orang dulu.. tak rugi ape pun kalau kite tunggu
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa nk like pun kena bayar? Kira like sbb nk duit je lah.. hipokrit
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 09:50 PM | Show all posts
nonsense je ni. benda ni dh lama dari dulu ada .

modus operandi dia buat apps or website suruh like or follow or share konon dapat duit. time withdraw satu sen tak dapat.

sama juga like subscribe kt youtube tengok iklan kt utube.


Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 10:04 PM | Show all posts
there is no such things as easy money...huhuhuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Too good to be true uuuuuu.. Too good to be true... Tetiba teringat lagu iklan apa ntah
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
1 like dapat rm1...?
Senang bebeno nak dapat duit.

Takyah caya la offer yg too good to be true ni..  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-11-2020 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 2-11-2020 09:50 PM
nonsense je ni. benda ni dh lama dari dulu ada .

modus operandi dia buat apps or website su ...

Tu la...aku dah ckp kt dia...tp sbb cikgu sekolah dia pun join..tu yg beria nk join jgk...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-11-2020 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Clara90 replied at 2-11-2020 05:55 PM
Seram gak, skrg banyak scam kan. Ada nampak lalu lalang kat feed tapi tak yakin lah huuuu

Mmg selalu nmpk kt fb, aku ignore je..
Tiberr hari ni anak aku mintak permission nk join..bila dia ckp nk no bank acc, tu yg aku suruh hold dulu...beria nk join
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2020 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 2-11-2020 11:45 PM
Tu la...aku dah ckp kt dia...tp sbb cikgu sekolah dia pun join..tu yg beria nk join jgk...

Dah jd cikgu pun bodoh

Kalau dalam filem p ramlee  dah tua pun bodoh

Takut duit xdpt data akaun bank maklumat peribadi breach. Better jangan. Virus kt internet atau hacking jd sebab budaya click. Jumpa link click, tanpa sedar dh bagi akses pada virus and hacker untuk godam

Kalau betul anak nak buat duit suruh jd dropship belajar buat iklan dan jual produk online affiliate atau produk apa2.
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2020 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Scam la ni.nanti lps sis daftar, ada prosedur lain lg kot.dorang suh sis bayar yuran pendaftaraan sekian sekian...pastu bodek sis buat itu buat ini...last2 duit sis kluar lgi byk dr duit yg dijanjikan nak bg tu.biasa modus operandi camtu la..hehehe
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list