Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
306
View
13
Reply

Restore old YouTube layout

[Copy link]

Author: ChildrenOfBodom       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-11-2020 01:26 PM | Show all posts |Read mode
Edited by ChildrenOfBodom at 16-11-2020 01:30 PM

Tk pasti dah ada ke belum thread ni.. Sapa yang buka youtube kat PC tetiba masuk page dengan layout baru yang amat tak berguna dan complicated nak mampus? cause i just did and it really sucks.

tak pasti sejak bila benda ni pasai aku baru ja dapat 2 hari lepas.  guna chrome. test kt mozilla masih layout lama, and chrome incognito window pun masih layout lama


nie layout lama


nie layout baru



antara yang terok dlm layout baru ni menu kat tepi kiri tu pon takdak, video kena klik kat skrin baru kuar menu play bagai tu (versi lama letak cursor kat skrin dah kuar menu tu), and the worst of them all bila masuk new tab bideo akan pause automatik..

memang sucks gila la..takleh terima langsung..godek punya godek temui cara nak restore ke layout asal. so sapa yang dah alami experience ni nak kembali ke layout asai boleh guna cara nie

1. masuk youtube
2. tekan F12 (akan kuar inspect elements page)
3. p dekat tab Application (atas kanan)
4. tekan drop down cookies
5. tekan first cookies (youtube.com)
6. dekat filter box tulis PREF
7. dekat bahagian value, copy dan paste cookie string ni (al=en&f6=8&f5=30)

tak faham kalu tengok bideo nie






Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 16-11-2020 01:32 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
tak ada lagi...dari 14/11 lagi lay out utube gila...kak sarah ingat sbb tab
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 16-11-2020 01:34 PM
tak ada lagi...dari 14/11 lagi lay out utube gila...kak sarah ingat sbb tab

Dekat Tab jadi camna kak sarah?

Ni kat pc. Dua hari lepas masuk youtube kat chrome tgk peliknya layout. Tapi belom semua orang dapat layout baru nie kot.

Dhla kat url dia akan auto ke youtube malaysia page.

Sidebar ada dua jadi semak, menu belah kiri tak ada..buka new tab video jadi auto paused. So bila buat kerja lain nak dengar lagu ka apa takleh la

mmg sangat tak user friendly...
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 16-11-2020 01:47 PM
Dekat Tab jadi camna kak sarah?

Ni kat pc. Dua hari lepas masuk youtube kat chrome tgk peliknya ...

semak...kiri kanan ada video...pening kak sarah nak scroll pun tak reti kelmarin
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2020 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 16-11-2020 01:49 PM
semak...kiri kanan ada video...pening kak sarah nak scroll pun tak reti kelmarin

Oowh..takdak Tab so tataw layout dia keluar camna kat Tab. Kalau kat App YouTube kat HP mcm biasa saja. Susunan bideo secara Vertical.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 16-11-2020 01:55 PM
Oowh..takdak Tab so tataw layout dia keluar camna kat Tab. Kalau kat App YouTube kat HP mcm biasa  ...

kat hp ok....pening kak sarah semlm...ni ok dah faham cara nak guna...hahaha...kak sarah kalau mai penyakit bongok mmg x dapat ditolong
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2020 02:28 PM | Show all posts
sarah82 replied at 16-11-2020 01:58 PM
kat hp ok....pening kak sarah semlm...ni ok dah faham cara nak guna...hahaha...kak sarah kalau mai ...

haha tgh ciwi tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 16-11-2020 02:28 PM
haha tgh ciwi tu

hahahaha..tgh dok cari lagi apa boleh buat..sambil belajar cara buat video...hahahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 04:55 PM | Show all posts
saya punya nampak ok lagi ,mungkin kah dia tengok gmail yang login tu
kalau nak cuba,boleh try test guna gmail lain login youtube.

saya pun menyampah dengan new layout apa2 lah termasuk
apa2 media sosial yang lain.mengada2 nak tukar itu ini hehe
tapi,selalu saya pujuk hati,kita menumpang 'rumah ' orang
tuan rumah lebih tau apa terbaik rumah dia.hampehnya
haha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2020 05:40 PM | Show all posts
trunks replied at 16-11-2020 04:55 PM
saya punya nampak ok lagi ,mungkin kah dia tengok gmail yang login tu
kalau nak cuba,boleh try test ...

sebenarnya saya google pasal ni pon tak jumpa sangat info. screenshot kat atas tu bila dah ok tadi.

yg screenshot satu lagi tu jumpa kat tenet...

bila play bideo mmg menu belah kiri tu tak ada, even versi lama.. tapi bila tgk youtube baru ni masuk2 page dia mmg terus takda menu tu dan ciri2 lain yang annoying spt disebutkan tu (auto pause bila masuk tab baru, tak kuar menu play kena tekan kat bideo baru kuar etc) memang semak laa. kira masuk2 nampak thumbnail semuanya.. pastu sidebar ada pulak satu lagi kat kanan. kira keluar 2 sidebar

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 05:57 PM | Show all posts
Edited by trunks at 16-11-2020 05:58 PM
ChildrenOfBodom replied at 16-11-2020 05:40 PM
sebenarnya saya google pasal ni pon tak jumpa sangat info. screenshot kat atas tu bila dah ok tadi ...

okla tu,dah selesai masalah kan hehe

kalau saya tak on laptop,saya akan selalu guna apps ios di mobile
bawah ni,tak guna youtube apps.android pun ada aje.

301e0d8b66fc981db02678ca59b721c6.jpg

https://wezift.com/parent-portal/apps/musi-unlimited-music-for-youtube/

youtube app banyak iklan tak boleh block pula tu,bolelah block guna premiumberbayar tapinya.
keistimewaan app ni,kalau display off di handphone'lagu still boleh
playback.tak ada iklan ganggu masa dengar lagu,cuma ada popup
sikit,tapi still tak kacau lagu,nampaknya awak suka layan youtube
kalau belum install app ni boleh lah cuba hehe

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2020 06:43 PM | Show all posts
trunks replied at 16-11-2020 05:57 PM
okla tu,dah selesai masalah kan hehe

kalau saya tak on laptop,saya akan selalu guna apps ios di ...

cool. maksudnya semua video yg ada kat youtube boleh tengok ke dekat app Musi tu atau lagu sahaja? haah youtube ni boleh kata  wajib la layan bila on pc ka main hp.

selalunya trick takmau bagi kuar iklan masa tgk video youtube bila play awal2 tu, drag sampai habis kemudian replay. selalunya tak kuar dah iklan bila replay.
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2020 08:25 PM | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 16-11-2020 06:43 PM
cool. maksudnya semua video yg ada kat youtube boleh tengok ke dekat app Musi tu atau lagu sahaja? ...

kalau di PC mudah ,install adblock plus saja di chrome ,tak ada dah keluar iklan ehhe

di handphone agak sukar sikit,

ya,ada saja semua video youtube di Musi tu..dia macam youtube juga sebiji sama
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list