Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
17312
View
254
Reply

Syarikat Perabot Tuntut Ganti Rugi RM3 Juta Dari Awal Ashaari

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-11-2020 05:09 PM | Show all posts |Read mode
Syarikat hiasan dalaman dan perabot Naz Carpentry menyaman pengacara dan pelakon Awal Ashaari dan dua defendan lain kerana didakwa memfitnah syarikat itu.


Syarikat tersebut menuntut ganti rugi sebanyak RM3 juta setelah menerima ugutan undang-undang tanpa henti daripada selebriti tersebut.




Kredit foto: IG Awal




Naz Carpentry telah memfailkan saman di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada hari Jumaat minggu lepas melalui firma guaman Hafarizam Wan & Aisha Mubara, Advocates and Solicitors.

"Awal Ashaari, seorang pengguna Instagram dengan hampir lima juta pengikut di laman media sosial tersebut dilaporkan memuat naik pelbagai Instagram Stories di antara November 2019 dan November 2020.

"Beliau didakwa telah merosakkan imej, jenama, dan reputasi syarikat hiasan dalaman yang terkenal itu," kata kenyataan daripada pengurus krisis Naz Carpentry, Saiful Ridzuan dari Saiful Ridzuan Public Relations and Communications.


Syarikat hiasan dalaman itu mendakwa bahawa hantaran, catatan dan komen fitnah oleh Awal memberi gambaran negatif mengenai organisasi tersebut, selain menjejaskan kedudukan syarikat tersebut dalam industri, serta menyebabkan mereka kehilangan pendapatan.

"Surat tuntutan telah dihantar kepada Awal Ashaari 13 Oktober 2020 dan 19 Oktober 2020 tetapi tidak mendapat sebarang balasan.

"Justeru, anak guam kami telah memutuskan untuk menyaman kerana pihak defendan tidak berminat untuk menyelesaikan masalah ini.

"Oleh kerana surat tuntutan telah dikirim kepada Awal Ashaari, cara yang betul adalah untuk beliau melantik seorang peguam untuk membalas notis tersebut tetapi sehingga ke hari ini, kami belum menerima balasan dari pihak beliau," kata kenyataan itu.




Kredit foto: IG Awal




Peguam Nurul Hafidzah Hassan Syarikat berkata, anak guamnya itu bagaimanapun tidak akan bertindak balas terhadap ancaman dan ugutan yang dibuat oleh Awal yang telah diterbitkan oleh pelbagai pihak ketiga.


Nurul Hafidzah dibantu oleh peguam Zeti Zulkifli dan Wan Azmir Wan Majid.


Secara kolektif, barisan peguam yang dilantik oleh Naz Carpentry pernah mewakili anak guam berprofil tinggi termasuk seorang bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Ab Rauf Yusoh, Maria Chin Abdullah, Linda Rafar, Zarina Anjoulie Lavocah, dan Ammar Alfian.




Sumber: Gempak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 17-11-2020 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Apsal x saman je 5j
Ikut follower ig awal
Cepat sket kaya
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 05:16 PM | Show all posts
lawan la hangpa 2. kita tgk sapa yg menang
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoiii... Naz ni pun.... Kalau ko betul kenapa tak reply call, wassap, lawyer awal call swmua...silap2 ko awndiri teecyduk...
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh shit.. i suggest awal amik lawyer si ammar alfian kat thread sebelah..
Sekali nazcarpenter pulak amik.. ahahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
3 juta...perghhh,...kalau menang...senyum lawyer naz ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 05:27 PM | Show all posts
nak kena beli popcorn
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah: Apsal x saman je 5jIkut follower ig awalCepat sket kaya

Sorang follower sumbang singgit,setel la.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
lattehazelnut replied at 17-11-2020 05:22 PM
Oh shit.. i suggest awal amik lawyer si ammar alfian kat thread sebelah..
Sekali nazcarpenter pulak ...

kat thread mana? ada link x?
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow menarik kes ni. Xtau sapa yang salah sebab dua2 keluarkan saman.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tertinggal keretapi...awalina pitenah apa kat syarikat ni? Dan apa yg awalina ni x puas hati dgn sykt ni?
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pernah minat awalina ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 05:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Agak2 la bhai... Anwar pny kes fitnah pon xmenang berjuta.. Ratus ribu.. Ko saper smpi nk 3Juta?choiii
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
mimi77: lawan la hangpa 2. kita tgk sapa yg menang

. Itula.
Enjoy the show lol.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 17-11-2020 05:39 PM
Tak pernah minat awalina ni

Me too.
Die mcm ade aura annoying....
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa naz ni play victim pulak? Halloooo kalau buat kerja dgn betul takde org nak complain.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 05:57 PM From the mobile phone | Show all posts
ashilalat replied at 17-11-2020 05:32 PM
Aku tertinggal keretapi...awalina pitenah apa kat syarikat ni? Dan apa yg awalina ni x puas hati dgn ...

Bayar naz tu beratus ribu... Tp renobrumah die tak ikut spec n pakai materiel cheap cheap... Bole tgk kat highlight awal.. Die contact naz ni x dpt2... At last die kluarkan nama terus. Mula2 die tak bgtau sape pon.

Tp kalau tgk bingkai alunium yg die guna, mmg murahan sgt. Tak kene ngan harga ratus ribu yg die caj tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 06:19 PM | Show all posts
harap awal saman balik jota2 sebab naz carpentry langgar kontrak .. good luck schawalara
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tagas at 17-11-2020 06:33 PM

ade kluar melodi ahad lepas

kontraktor tu kencing

adik nya yg manage projek bagai

call tak angkat lain demand lain yg di buat nya

hujung2 terpaksa tanggung kerugian cari

kontraktor lain

dengar seblah pihak jer takat ni side awal

yg side kontraktor pulak membisu

tup tup nak saman bagai pulak
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2020 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
oh igtkn awal hrtu bukan dh bg surat lawyer dulu ke? ke baru ugut2..yg si kontraktor ni plak bg saman dlu..apa2 jela labuuuu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list