Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
376
View
7
Reply

Jawatan Kosong di Kerajaan selain SPA (Majlis Perbandaran/Badan Berkanun/Majlis@Persatuan Kerajaan) - Pengambilan Secara Telus atau Kroni Semata

[Copy link]

Author: RizalC007       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-11-2020 12:32 PM | Show all posts |Read mode
Nak tanya bagi yang pernah mohon/pergi interview jawatan kosong badan-badan kerajaan ni, ada tak yang dapat? Bagi yang tak dapat pula adakah sesi temu duga itu hanya syarat. Mohon pendapat anda
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-11-2020 01:01 PM | Show all posts
ada yg dpt tanpa kabel.

ada yg dpt sb kabel.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 01:29 PM | Show all posts
dapat panggilan peperiksaan spa 3-4 kali. gagal. tak sedih pon sebab tau bukan 2-3ratus yang dapat panggilan exam online tu. beribu kot

dapat panggilan interview majlis perbandaran.
straightforward panel interview bagitau they are looking for someone who already ada experience in that field sebab they all expect once kita dah masuk kerja, terus boleh buat kerja. takda masa nak bagi training. gittew. so i faham la maybe i tak cukup experience lagi. ada kabel ke takde kabel ke tak gerenti u boleh secure job kat situ as long as u ada enough experience.


all the best to u tt
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 01:34 PM | Show all posts
and kawan i dapat kerja jkr tanpa pakai kabel pun. dia pergi interview cakap pasal pengalaman je. apa yang dia buat dekat previous company

rezeki dia
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 01:55 PM | Show all posts
kalau dapat kabel pun kena lulus temuduga jugak bukan terus je dapat. melainkan kabel kau sultan ke abah yidin ke kot la boleh terus dapat
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
aku betul2 nak tau la yg ckp pasal kabel ni, tahun 2015 onwards memang wujud lagi ke kabel2 ni sbnrnya ya? sbb pemilihan ikut sistem, interview, aktiviti berkumpulkan dan perseorangan. masih boleh bypass sistem lagi ke?

atau dgr org dulu2 cakap je pasal kabel ni? ada sesiapa yg pernah merasainya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-11-2020 06:07 PM | Show all posts
airmineral replied at 19-11-2020 02:20 PM
aku betul2 nak tau la yg ckp pasal kabel ni, tahun 2015 onwards memang wujud lagi ke kabel2 ni sbnrn ...

Sebab tu saya spesifik kan ke Majlis bandaraya dan badan berkanun atau majlis-majlis/persatuan kerajaan (cth :Majlis perubatan), diorang ni ada kuasa pengambilan ke perkhidmatan awam dan tidak perlu melalui SPA. Kalau SPA saya yakin tapisan memang ketat.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
ade yg pakai kabel

ade yg non kabel

ape pun rezki

from experience

bila keja mcm taik

org persoalkan

anak sape ni

pakai kabel mane dia nih

hujung2 nnti org persoalkan

then da dpt keje tu

perform la perfectly
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list