Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2203
View
40
Reply

[Gambar] Bahasa Apa Ni?

[Copy link]

Author: TomyamPuteh    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-11-2020 06:16 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Sape2 blh tolong terjemah?
Screenshot_20201119_181504.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-11-2020 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau malas taip xpayah la nak tanya khabar ke ape
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 06:44 PM | Show all posts
ne tu(kat mana tu)
mah(Rumah)
ak ar ke(tak keluar ke)
Ak a ro(tak la bro)
pa tu(ape tu)
tak la bro
uk ma je ke(dok Rumah je ke)
uk ma je a(dok Rumah je la)
bu rah ke(ibu marah ke)
babi(khinzir) tak paham
ibu marah ke
ak a ja je uk ma ni(aku saja je dok Rumah ni)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Waduh...smpai mcmtu sekali. Boleh jd waetawan ka atau pencatat...sbb ondai buat tulisan laju mgkin laju dr trengkas...haha
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Bahasa gagap ke yg taip ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Babi tk paham

Tau plak dia marah tak paham. Ngade sgt nk short form
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 08:05 PM | Show all posts
dia tak nampak ke button voice kat bawah tu .
malas taip, send voice note je la
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 19-11-2020 06:44 PM
ne tu(kat mana tu)
mah(Rumah)
ak ar ke(tak keluar ke)

Hahaahahahahaha...sengal betol... Gen z yg gila malassss
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Xsangka piggy2 dah pandai guna fon..ke ni cacat otak daa?
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman sms dulu boleh la short forms sebab nak jimat kredit.  Terlebih satu huruf caj double Menyampah betul shortforms sampai tak paham pakej sekali tukar huruf, aku-aque; dia- dye; sekarang-srang (yg ni ada aku nampak sorang forumer tu taip )
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh lah adik2 ni tulis diary, sendiri je yg paham luahan hati. Rahsia selamat gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 19-11-2020 07:55 PM
Babi tk paham

Tau plak dia marah tak paham. Ngade sgt nk short form

kahkahkah... kannn. ingatkan paham sangat sesama member borak gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 19-11-2020 06:44 PM
ne tu(kat mana tu)
mah(Rumah)
ak ar ke(tak keluar ke)

Baru iols paham apa maksud ak ar ke.. tengkiu sbb mentafsirkan kpd bahasa yg penuh
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Umo tak akil baligh aku bleh faham nak guna tulis malas ni. Yg masalah lahanat haram jadah yg umo 30an pun dok guna short form mcm ni apa kehai. Mcm nk suruh meninggal ja
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 19-11-2020 06:44 PM
ne tu(kat mana tu)
mah(Rumah)
ak ar ke(tak keluar ke)

Hebat hang boleh decode bahasa babi terencat nie
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
satu lagi mcm nak ketuk bbnu yg dok aq aq aq..
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ak uk ak uk ak uk
Org ke beruk?
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2020 11:55 PM From the mobile phone | Show all posts
ayat yg ada babi tu baru phm
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2020 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Haha nak tergelak aku.. 2x5 masing x faham..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2020 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Adoi,budak2 zaman skrg,hanat betul,jahanam terus bahasa dibuatnya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list