Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8755
View
96
Reply

Alif Satar Hilang Deria Bau - "Pakai Sabun Dan Deodoran Pun Dah Tak Bau"

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-11-2020 01:42 PM | Show all posts |Read mode
Sudah hampir lima hari menjalani rawatan dan kuarantin di Hospital Melaka selepas disahkan positif COVID-19 pada Ahad lalu, pelakon dan penyanyi Alif Satar memaklumkan keadaannya stabil dan baik-baik sahaja.


Bagaimanapun, Alif memberitahu dia mengalami gejala hilang deria baru sejak tiga hari lalu sehinggakan dia tidak boleh memhidu sabun mandi dan deodoran. Namun dia bersyukur ditempatkan sebilik dengan pembantu peribadi dan dijaga dengan baik oleh kakitangan hospital.




Kredit foto: IG Alif



Sudah dua ke tiga hari saya hilang deria bau. Difahamkan ini antara gejala wabak ini. Saya pakai sabun mandi dan deodaran pun tak boleh hidu bau. Namun, yang lain semuanya okay.

Alhamdulillah, saya ditempatkan sebilik dengan pembantu peribadi. Disebabkan di sini tidak ramai pesakit Covid-19, jadi banyak katil kosong. Kami dijaga baik oleh kakitangan dan jururawat di sini, katanya.


Alif berkata lagi ia perkara yang tidak dijangka kerana dia sentiasa mengikut SOP dan tidak tahu bagaimana boleh dijangkiti virus berkenaan kerana dia tidak bergejala mengalami demam.

Ke mana-mana saja saya ikut prosedur operasi standard (SOP). Sewaktu nak menjalani penggambaran di Melaka saya pergi buat ujian saringan dan keputusannya negatif. Jadi, saya sambung kerja macam biasa.

Jadi, dalam keadaan sekarang macam mana kita buat dan patuh SOP pun, kita tak tahu apa saja boleh terjadi. Apatah lagi watak Covid-19 ini lain. Macam saya, suhu badan okay, tidak bergejala dan tidak demam. Jadi memang tak tahu, katanya.




  



Dalam pada it, Alif turut memaklumkan ibu dan bapanya sudah bebas Covid-19 dan dibenarkan keluar dari Hospital Sungai Buloh, hari ini. Namun adik bongsu dan datuknya masih lagi dirawat.




Sumber: RotiKaya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-11-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Risau nye kalau kena covid, pastu family members kat wad jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Samalah macam jols haritu masa positif covid. Xde deria bau, and rasa mcm sebal je hidung. Semoga cepat sembuh ye Alif, amin amin
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 01:57 PM | Show all posts
ooohhhh dh tu acik2 semua kat sini nk kena mggelabah teksssss ke tak ni?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
kawan i kene kobid...hari hari dpt steroid....
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Sanyora88 replied at 26-11-2020 01:48 PM
Samalah macam jols haritu masa positif covid. Xde deria bau, and rasa mcm sebal je hidung. Semoga ce ...

Antivax kata covid ni semua dramaaa drama.. good to hear personal sharing macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga cepat sembuh alip
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 02:27 PM | Show all posts
semoga cpt sembuh..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 02:28 PM | Show all posts
Betul lah tu simptom2 orang yang dijangkiti covid19 ni hilang sementara deria bau dan rasa. Apa2 pun GWS alif.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 02:39 PM | Show all posts
Bergantung kepada ketahanan badan seseorg gak kan.. ada yg tak teruk.. ada yang teruk.. org muda mungkin tak teruk sbb ketahanan badan masih kuat.. Kena kat org yg berisiko tinggi teruklah dan org tua2 yang antibodi dah lemah.. sbb tu yang mati ramai yg ada penyakit dan org tua2.. In shaa Allah Alif boleh sihat semula sbb dia masih muda..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Ioll gi Beijing Disember lepas, pastu dengan udara toxicnya, snowing plak. Pastu ioll sakit, selsema with heavy lungs (maksud memacam tok nenek kluar melalui hidung/mulut) deria bau & rasa yillek, cuma masa tuh coronavirus belum kecoh. Maybe ioll kena corona dan developed antibodi?? I will never know. So Alip, ramai dah pulih gelombang ni, Insyaallah he will be fine.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
dalaman org kena covid ni lain dgn org biase.. mcm rosak sikit.. ala2 mcm org hisap rokok
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
PA dia satu wad ngan dia eh kira PA dia pun positif gakla ye.
Yg Adlina tu sapa plak yg tu pengurus kan
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
lattehazelnut replied at 26-11-2020 01:47 PM
Risau nye kalau kena covid, pastu family members kat wad jugak..

Iols paling risau kalau kita positif tiba anak2 negatif pastu taktau sapa yg bleh jaga dorang emmm
Pening oii mikir menda paling takut sama gak takut kalau anak2 je positif boleh ke kita jaga dorang? Kena pakai PPE ke kalau nak jaga.
Pastu budak kecik lak nampak mak mesti la nk menempel adoi menda2 ni la yg menakutkan.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 03:20 PM | Show all posts
aku tak fhm kenaa antivax plak yg disalahkan
antivax share remedi sementara utk sembuh mcm vitamin c pun kena kecam
last2 kt hospital pun guna vit c jugak utk sembuh kan pesakit

ada gak pesakit positif dlm family tp tak menjangkiti family members lain
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 03:30 PM | Show all posts
memang heols kena transfer pergi hospital melaka ke? heols bukan duk hartamas ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga cpt sembuh..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Get well soon.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
"Jadi, dalam keadaan sekarang macam mana kita buat dan patuh SOP pun, kita tak tahu apa saja boleh terjadi."

Nanti makin ramai yg anggap xguna pakai mask, penjarakan sosial semua tu.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 04:20 PM | Show all posts
mcm kawan aku..dia kata dia hilang deria rase..deria bau.. pakai perfume xbau pape..seram pulakk.. paling kesian.. dia satu keluarga kena kecam ngn org kawasan dia.. abis kata dia lari dari kkm la.. sedangkan mmber ade je kuarantin kat rumah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list