Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2815
View
57
Reply

Puteri sebagai penjaga (qarin)?

[Copy link]

Author: hihahiha    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-11-2020 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam semua. Selama ni sy SR saja di Cari forum ni. Tak pernah terlintas lgsg sy nak register tapi sy ada 1 persoalan yg sy masih tak dpt jawapan & sy nak mntk tlg ahli2 dlm bod ni bg sedikit pencerahan seandainya berpengetahuan.

Sy ni ada byk keturunan campur2. Sebelah Mak sy blh simpulkan yg kami ni dr keturunan kulit cerah & sebelah Ayah plak keturunan kulit gelap. Muka adik beradik Sy pun tak sama antara 1 sama lain. Bak kata kami ni tak nampak mcm adik beradik pun.

Sy ni byk jgk la pegi jumpa ustaz/bomoh/whatever it is org panggil utk berubat keadaan diri sy yg selalu bermasalah dr segi kesihatan, emosi & mental. Pendek kata Sy ni seorang yg lemah semangat. Tapi sy tak penah la jumpa/lihat benda2 ghaib dgn mata sy. Cuma Sy ni jenis blh rasa je. Dlm byk2 ustaz/bomoh sy jumpa ni, ada 2 org yg ckp Sy ni ada Puteri yg jaga. Sy ignore je bila diorang ckp kt sy benda ni dulu. Tp skrg ni sy jd berminat Nk tahu dgn lebih lanjut. Sy rasa perkara ni ada kaitan dgn knp Sy ni selalu tak bernasib baik dlm soal rezeki, jodoh, kerjaya etc.

Ada sapa2 blh tlg sy jwb persoalan Sy tak? Jasa anda sgt2 dihargai
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-11-2020 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Qarin lain.. Puteri tu possibility saka keturunan ang...nak tau.. Tanya la keluarga ang.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa puteri sebagai penjaga (qarin)? Bukan ke berbeza tuh?

Baidewei,ada apa dgn keturunan putih dan keturunan gelap?apa itu?jenis kulit?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 10:48 PM | Show all posts


dengar lagu ni. kalau tidur mimpi puteri maksudnya betullah tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 11:01 PM | Show all posts
puteri yang jaga biasanya mungkin saka atau pun mmg ada yang minat dari kecil. beriman kepada ghaib tapi tak perlu taksub kepada puteri ke tengku panglima jalal ( bunian)

dulu ada sorang akak temberang tengku panglima jalal jumpa maharaja jepun , bila cari mangsa hilang di hutan tengku jalal outstation. whatsapp kan ada whatsap je tengku jalal. akak ni cerita anak dia di jaga sepasukan armada tengku jalal kira ada panglima , dayang2, prebet sapu, dan lain2 lg. tengku jalal ni badan sado cm terminator,kuda tengku jalal besar anak gajah blue hippo, dayang2  tengku jalal seperti neklofa.

cerita2 cmni mungkin benar mungkin dongengan hasil minum cokoroi + ketum. yang asas je ambil mahluk puteri tengku jalal ni keturunan jin.

cmni lah pergi jumpa doctor buat medical checkup kadang2 sakit tu asbab benda tak betul dalam badan. buat fully medical check up.

lepas tu buat self rawatan ngaji alquran, ayat manzil. cuba minta pertunjuk kesembuhan dari Allah.

kalau dua ni tak jalan juga lebih kepada psikologi awak tak stabil. mungkin awak ada traumatize situation and benda tu bermain di otak seribu sejuta kali sampai awak nampak semua benda negative dan ganggu kesihatan awak. awk kena cari apa punca trigger awak. dalam diri awk ada sisi positif tapi dah disebulungi gangguan emosi akibat beribu berjuta kali muscle memory yang dh lama berlaku.

hasil repeatition memory negative lama akan hasilkan monster yang ganggu kewarasan u. check and balance. bila dah tahu kat mana kekurangan awak cure it.

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-11-2020 11:01 PM
puteri yang jaga biasanya mungkin saka atau pun mmg ada yang minat dari kecil. beriman kepada ghaib  ...

Cilippadi ni kalau bg nasihat nk kelakar pun ada...tp aku pun sependapat dgn ko..ada org yg aku kenal semua penyakit dia kata sbb jin masuk badan..org dah disahkn kena kanser pun dia ckp ada benda halus dlm badan...nk je suruh cilipadi nasihat dia mcm ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2020 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 28-11-2020 10:32 PM
Qarin lain.. Puteri tu possibility saka keturunan ang...nak tau.. Tanya la keluarga ang.

Saka tu kemungkinan sbb dua2 Mak ayah sy ada saka cuma bila pegi berubat ustaz/bomoh tak pernah nak cerita lebih lanjut. Lebih kpd diorang cakap dah settle. Keluarga belah ayah mmg tak berminat dgn benda2 ni semua. Sampaikan ayah sy ni mmg taknak pegi lgsg rmh ustaz/bomoh. Dia biar Mak & sy je yg pegi berubat. Tapi mereka selalu ckp belah ayah sy ada saka & dk ganggu sy jgk.

Belah Mak pulak mcm2 belaan mengikut cerita nenek. Even nenek sy sendiri membela. Skrg dlm proses membuang sbb dia ada peel yg tak cantik & menyusahkan org. Dia pun dh lanjut usia tp bdn gagah lg. Tua seangkatan Tun M. Dan nenek ni mmg syg sgt kt sy so ustaz ckp benda dia suka dok dgn sy.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2020 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 28-11-2020 10:43 PM
Kenapa puteri sebagai penjaga (qarin)? Bukan ke berbeza tuh?

Baidewei,ada apa dgn keturunan puti ...

Sbb tu sy tanya di bod ni sbb Sy pun tak sure. Sy penah baca psl qarin tp sy tak tahu samada Puteri tu sama dgn qarin ke tak.

Kulit cerah/gelap tu utk tunjuk yg sy dtg dr byk keturunan. Nk tulis spesifik pun Takut tak tepat. Cuma hearsay saja. Maklum lah keturunan sy tak cakna bab susur galur. Drpd cerita Mak, belah Mak dia ada darah Sheikh dr Afghanistan & darah Cina dr mainland. Belah ayah plak keturunan siam, India & Pakistan dan ada keturunan diraja kelantan tp terpaksa lucut gelaran demi nk selamat kan nyawa.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2020 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-11-2020 10:48 PM
dengar lagu ni. kalau tidur mimpi puteri maksudnya betullah tu

Tak maulah dgr. Sy tak suka mimpi bkn2 ni. Emosi pun tak stabil lg. Nnt dh okay sikit blh la sy try dgr
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu kawan sy ada beritahu yg dia mimpi sy ni  dlm mimpinya ada dua org, nk beritahu la kot sy ni ada 'benda' tu.. tp sy x percya sbb bg sy itu mimpi je.. plus kawan sy tu pernh 'diganggu' jadi mungkin itu hnya mimpi semata2.. sy rasa elok tt buat solat hajat dlm 10 mlm ke minta perunjuk.. bukn apa, sbb kdg2 bnda ghaib ni even ustaz pun x boleh nk bolos
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-11-2020 11:01 PM
puteri yang jaga biasanya mungkin saka atau pun mmg ada yang minat dari kecil. beriman kepada ghaib  ...

Wow! Impress!! Cam pakar motivasi pula
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2020 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-11-2020 11:01 PM
puteri yang jaga biasanya mungkin saka atau pun mmg ada yang minat dari kecil. beriman kepada ghaib  ...

Sy blh hearsay saja lah cerita psl Tg panglima jalal tu. Utk sy terima atau tolak bulat2 tu bkn bidang sy. Thank you for your story tho.

Utk mslh peribadi Sy ni, Sy dh buat modern medical check up. Semua good on paper. Takde mslh pun. Sy ni dh setahun pegi umrah & alhamdulillah Sy ni kira dpt hidayah la lps pd tu. Dh start Pakai tudung, solat cukup, buat amalan2 sunat, totally lain drpd diri Sy sblm ni. Cuma ada jgk la kdg2 Sy terbabas. Masih lg mencari & menjaga hidayah ni. Kdg2 Sy okay kdg2 dtg perasaan tak best. Bila dtg perasaan tak best (read: bisikan dr dlm diri) Sy mudah Nk marah & Nk cari gaduh dgn org. Selalu Sy dk gaduh dgn laki yg sy rapat skrg ni. Sy sedar Sy tak patut buat tp diri ni mcm ditolak utk buat jgk. Seriously Sy penat dgn diri sendiri. Tp tak penah putus doa mntk diberi petunjuk & jln keluar utk setiap mslh Sy.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2020 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Lalalili66778 replied at 28-11-2020 11:22 PM
Dulu kawan sy ada beritahu yg dia mimpi sy ni  dlm mimpinya ada dua org, nk beritahu la kot sy ni ad ...

Sy ada beli buku tafsir mimpi hasil tulisan Ibnu Sirin. Sy beli sbb dlm 3-4 bulan lps sy byk dpt mimpi. Tapi bkn lah mimpi buruk mcm kena kejar hantu ke apa ke. Lebih kpd mimpi kebaikan. So sy beli buku ni sekadar utk ambik tahu pendapat dr org bidang ni lah. Sy pun ada jgk bertanya dgn ustaz2 yg pakar dlm tafsir mimpi. Dia kata mimpi2 sy tu mimpi baik so sy ambik yg positif la. So dlm buku tu kata, mimpi yg blh kita ambik kira adalah dgn keadaan kita ber mimpi tu (tidur dlm kdaan berwuduk, mengiring ke kanan, mimpi pd waktu lps subuh atau zohor), mimpi yg baik2 (takde unsur2 negatif mcm nmpk taik ke benda menakutkan ke), mimpi yg kita blh ingat dlm kepala kita bkn lah mimpi yg kita ingat lps tersedar Lps tu terus dh tak ingat.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 28-11-2020 11:01 PM
puteri yang jaga biasanya mungkin saka atau pun mmg ada yang minat dari kecil. beriman kepada ghaib  ...

Mcm pernah dgr je cerita kaka itu y dilindungi oleh pahlawan2 itu,siap ada pertempuran kan..hehehehehehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2020 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum tu Sy Nk mntk maaf siap2 la. Patutnya Nk ltk foot note ni on first post lg tp tak ingat hehee...

Mntk maaf Kalau post/reply Sy ni terabur sikit. Sy ni jenis Kalau nmpk 1 point, sy akan elaborate sehabisnya setakat yg sy mampu. Kalau ada yg sy tak reply ke, mntk ulang blk la part mana yg sy tak reply tu. Tu pun Kalau berminatlah
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin saka belah ayah tu dah tak bertuan dia mencari tuan?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 12:44 AM | Show all posts
Lalalili66778 replied at 28-11-2020 11:24 PM
Wow! Impress!! Cam pakar motivasi pula

takdelah, goreng sbb pernah baca buku . im just recall what i read.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 12:51 AM | Show all posts
hihahiha replied at 28-11-2020 11:30 PM
Sy blh hearsay saja lah cerita psl Tg panglima jalal tu. Utk sy terima atau tolak bulat2 tu bkn bi ...

camtu simple je solution yang ada. Allah sayang u nak u dekatkan diri dengannya.  bila u di beri ujian u makin kenal diri dan makin ke arah lebih baik. lain org lain ujian. kesihatan baik pun ujian. ada orang diberi nikmat kesihatan tapi tak bersyukur. tu pun ujian. selagi mana nyawa masih di badan either bad luck or good luck dua2 ujian. tapi u kira hebatlah makin dekat diri makin ke arah kebaikan

kekalkan momentum dan teruskan.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 09:43 AM | Show all posts
hihahiha replied at 28-11-2020 11:20 PM
Tak maulah dgr. Sy tak suka mimpi bkn2 ni. Emosi pun tak stabil lg. Nnt dh okay sikit blh la sy tr ...




cuba dengar lagu ni pula mana tahu kembung perut boleh hilang
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Self defeatism je dik..lemah semangat..low self esteem..risau walo cuma bayang bayang

Ko amik batu baling ke air tu..bayang pun ilang

Macam mana nk kuat semangat? Nomo satu bab ILMU...pemgetahuan..sapa diri ko..untuk apa ko di dunia ni..ko nnti kemana aaa kenai sapa cipta ko..sapa nabi ko..raaaaaajin baca..rajin tuntut ilmu..bnyk lagi.

Kefahaman dari apa jua pengalaman ko..berkat rajin soal..ko akan makin berisi minda tu..soober later u become strong n stronger

Bukan teruih jumpe bomoh kaa pengobat islam ka..serupa doktor..ko pi kat depa ko tadak sakit pun depa kne ckp ko de sakit sb ko dah p sana

Mcm ko pi pomen kete..pomen tokok itu ini laa esp ko buta bab kete

Ni ko bute bab ilmu kemanusiaan..senang oang nk scam..depa scare u skit je cukup n u PERCAYA..once u caya..senang nk scam u ..ok?

U tadak apa saka qarin sme tu..u salu tewas dgn diri sendiri je..unsuccessful tu sme build up n make u scare out of nothing..timid..prone to mistakes n makanan scammers..paham??? Ws
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list