Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1910
View
24
Reply

[DRAMA MELAYU] Kutipan Terkumpul RM56.9 Juta, Kampung Pisang Jadi Drama Bersiri

[Copy link]

Author: CARI-HBZ       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-11-2020 02:12 AM | Show all posts |Read mode
Edited by CARI-HBZ at 29-11-2020 02:13 AM

Antara babak menarik yang dirindui peminat francais filem Kampung Pisang dalam versi drama, Kampong Pisang Bersiri-Siri.




Buat julung kalinya di Malaysia, francais filem pecah panggung nombor satu tanah air, Kampung Pisang akan menjengah ke skrin televisyen dalam bentuk drama bersiri premium menerusi jenama Astro Originals, bertajuk Kampong Pisang Bersiri-Siri, arahan Pengarah Terbaik Festival Filem Malaysia ke-21, Mamat Khalid.

Lima buah filem di bawah francais Kampung Pisang masing-masing telah merekodkan kejayaan membanggakan adalah Hantu Kak Limah (RM38.6 juta, tahun 2018), Zombie Kilang Biskut (RM1.5 juta, 2014), Husin, Mon & Jin Pakai Toncit (RM6.4 juta, 2013), Hantu Kak Limah Balik Rumah (RM8 juta, 2010) dan Zombi Kampung Pisang (RM2.4 juta, 2007).

Kesemuanya filem di bawah francais Kampung Pisang itu telah merekodkan kutipan pecah panggung dengan jumlah keseluruhan RM56.9 juta.

Pengarahnya, Mamat Khalid berkata, francais Kampung pisang mempunyai nilai istimewa dalam hati penonton sejak mula bertemu peminat pada 2007 menerusi filem Zombie Kampung Pisang.

Sejujurnya, francais Kampung Pisang ini amat istimewa di hati saya. Saya percaya ada sebahagian penonton yang turut membesar dengan filem-filem ini. Sejak tahun 2007 karya ini diperkenal, saya ingin menzahirkan satu kelainan khususnya kepada mereka yang setia menyokong, justeru saya gabungkan hampir kesemua watak filem ke dalam siri ini, kata Mamat dalam satu kenyataan rasmi.

Selain itu, penonton juga akan disajikan dengan jalan cerita, elemen komedi, hantu dan kameo yang berbeza di setiap episod.

Barisan pelakon bukan sahaja dalam kalangan pelakon tetapi turut membintangi adalah barisan pengarah hebat tanah air seperti Mat London, Nasir Jani, Ellie Suriaty, Pekin serta kartunis Imuda dan pelukis komik Ujang, Soya.

Saya rasa berbangga dapat bekerjasama dengan mereka dan para pelakon lain. Ternyata kehadiran mereka tidak sahaja memberi input pada karya ini, malah dedikasi dan komitmen tinggi yang diberikan sepanjang penggambaran harus diberi pujian, katanya lagi.

Kampong Pisang Bersiri-Siri juga dianggap sebagai satu cabaran baru buat Mamat kerana merupakan pertama kali dirinya mengarahkan drama bersiri.

Namun begitu perlu mengekalkan kualiti dan end result setanding filem. Untuk itu, teknik teknologi pengimejan telah dilakukan oleh tenaga pakar di Australia dan proses adunan audio dan bunyi pula dilakukan di Thailand.

Saya harap penonton akan berpuas hati dan sedikit sebanyak mampu membawa mereka keluar dari tekanan seketika khususnya di kala dunia dilanda pandemik Covid-19 ini. Tidak salah kiranya jika kita meluangkan sedikit masa untuk berhibur bersama keluarga dan yang tersayang dengan menonton karya Kampung Pisang. ujar Mamat Kalid lagi.

Episod pertama Kampong Pisang Bersiri-Siri akan ditayangkan secara serentak di saluran Astro Citra dan Astro Ria pada pukul 9 malam bermula 7 Disember ini.

Manakala untuk minggu-minggu seterusnya, drama premium komedi seram tersebut akan ditayangkan pada setiap hari Isnin pukul 9 malam eksklusif di Astro Citra.


Sumber C K! ONLINE
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-11-2020 03:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Harap2 best lah...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 03:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Kampung Pisang The Universe


Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols suka giler citer hantu kak limah
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Iollss pling suka hantu kak limah balik rumah..tme tu lawak gle smpai aku tgok berpuluh2 kali pun xjemu
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Teaser pun dah ramai share dialog sempoi tapi lawak
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Ai rasa org skrg nak tgk suasana acik2 kampung,so any drama/movie y berlatar belakangkan kampung,mmg senang kot nak feymes..harap2 tetap kekal lawak n best laa..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Franchise hantu kak limah ni komedi yg santai je bagi mak, tapi mak ada kawan yg penakut nak tgk film hantu kak limah ni..aptb la
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
hadoi i takle tahan gelak teaser dia yg order mee kari tu. harey btl lah
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tgk teaser tu mmg kelakar..harap full version nt mmg kelakar betul la. Tak sabar nk tgk 1st ep nt ada kt ria..kalau best jenuh la pulak nk kena topap njoi langgan warna jgk
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 04:21 PM | Show all posts
filem hantu kak limah ni yang mana ek?  hantu kak limah balik rumah yg awie dgn umi nazeera..kan
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka hantu kak limah balik rumah sebab line up semua best.. arwah pak uda ada.. johan ada.. mmg x jemu tgk.  Watak johan dlm tu aku suka.. jadi fun.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn tiru kampung people {:hooray
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 10:57 AM | Show all posts
wei tak layak samakan kg pisang nak meniru kg people. kg people tu yg terilham daripada kg pisang yg dah berjaya di pawagam
make sure ada watak nama i eh..baru bunian semua mai sokonggg
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 11:05 AM | Show all posts
aku tengok teaser yg Daud n Manap dedua sengau tu..cam jilaker joey bleh sengau M..kampom pisam diseram pomcom..manem maumnyemm..babik tol..ahahahhaha
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 11:05 AM | Show all posts
adelea replied at 29-11-2020 10:19 PM
Jgn tiru kampung people {:hooray

neehhh, kampung people bertiang2 ke belakang dari kampung pisang..lagi kampung people 2nd very the hauk..

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 11:30 AM | Show all posts
nak tengok sengal yah kuchai

mee kari kuah laksa

duk la jerit aku tak rela berpuluh kali depan org minyak, tp golek2 siap tepuk bantal lagi
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 11:31 AM | Show all posts
mamajawie replied at 30-11-2020 11:05 AM
aku tengok teaser yg Daud n Manap dedua sengau tu..cam jilaker joey bleh sengau M..kampom pisam dise ...

pomcom

dia ejek org sengau sampai dia tak pamham

dia tu lg org tak pamham
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 11:32 AM | Show all posts
saviour_09 replied at 30-11-2020 11:31 AM
pomcom

dia ejek org sengau sampai dia tak pamham

apem oram kampom pisam nim..cakam makim tam pamham..haram jadah aku repeat byak kali teaser tu kot..ehehehehhe

Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2020 11:44 AM | Show all posts
mamajawie replied at 30-11-2020 11:32 AM
apem oram kampom pisam nim..cakam makim tam pamham..haram jadah aku repeat byak kali teaser tu kot ...

minah sebelah dia tu tunggu masa je nak pecah gelak

bongok gile
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list