Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
11157
View
163
Reply

Dua Ribu Balang Dua Minggu, Elfira Loy Seronok Jual Sambal

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-11-2020 11:16 AM | Show all posts |Read mode
Bukan main gembira Elfira Loy apabila perniaagaan sambal yang diusahakannya semakin maju.


Pelakon ini mengucapkan kesyukuran kepada Allah dan berterima kasih kepada pelanggannya semua.


Foto: IG




"Terima kasih Allah kerana membuka satu lagi pintu untuk rezeki keluarga kami, Alhamdulillah.


"Terima kasih juga kepada anda semua yang menyokong @dapuqenak, rasa tak percaya kami telah menjual dua ribu balang dalam masa dua minggu, ia berkembang hari demi hari," tulisnya melalui Instagram.


  



Tambahnya lagi dia juga gembira apabila ada orang yang boleh buat duit menerusi perniagaannya itu.


"Gembira juga dapat tengok orang boleh buat duit menerusi perniagaan ini, ini bukanlah niat saya tapi banyak kakak kakak abang saya yang kenal cadangkan untuk besarkan."


  



  



Di ruangan komen, pengikutnya turut bersyukur dan mengucapkan tahniah kepadanya.


Ada yang pernah cuba ke sambal Elfira? Sedap tak? -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-11-2020 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah besar ank dia putih melepak
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Siang ikan xreti. Buat sambal reti siap dh jual.  OK. so gossip dia apa TT???
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:25 AM | Show all posts
iols lately suka makan sambal strawberry beli dkt shopepepepe
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
intention la dekk...attention tu merujuk hang yg lapar attention. dulu bukan tutp cafe sbb katanya tak sempat manage sendiri ke ape tah, ni jual sambal masak sendiri ke?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
El ni kan sejenis tak sesuai pakai shawl selempang macam tu je. Nampak kepam n selekeh. K. Tu je
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:41 AM From the mobile phone | Show all posts
2 ribu botol dlm masa 2 minggu tu dah level2 ada kilang kecik. Kalau buat kat kitchen rumah, mcm tak logik je pada hemat hakak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Saper jer lah yang beli dari minah sengal nih. Mesti dikerahkan acik2 kat flat pprt yang buatkan untuk dia.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
siapa pernah beli sambal dia, ada review tak
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Ramai retis jual.sambal ek
Eina azman
Betty kuds
Elfira loy
Fyn.jamal

Agi?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:53 AM | Show all posts
Edited by love_warrior at 29-11-2020 03:54 AM
shernazz replied at 29-11-2020 03:50 AM
Ramai retis jual.sambal ek
Eina azman
Betty kuds

ben amir                                                                                                                                                                                                    jovian (celebrity)
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:54 AM | Show all posts
So nk gosip pemende Sepul oi?
Sambal die ade ulat ke?
Atau basi ke
Tu gosip.
Cerita sambal die laku konon2 ni bukan gosip.
Ni publisiti namenye.
Dulu2 wartawan dibayar untuk bg publisiti.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Artis ape la ssh nk bisnes....amik agent ramai2 syarat amik produk minimal amount...trus la 2k selling...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:57 AM | Show all posts
Sambal ape dia jual??
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Iolls lagi minat kesah why Mak si elpira ni always bitter about menantu, about pasangan di ig dia auntymama_.

Kat igs sokmo post ceramah agama sambil sindir sindir toksik teruk betul peel acik ni.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 11:58 AM | Show all posts
280 g /bottle = rm29 sambal kantan2 bottles = rm 50
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 29-11-2020 11:30 AM
intention la dekk...attention tu merujuk hang yg lapar attention. dulu bukan tutp cafe sbb katanya t ...

Intension kot sis?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 29-11-2020 11:57 AM
Iolls lagi minat kesah why Mak si elpira ni always bitter about menantu, about pasangan di ig dia au ...

Padan lah turun kat anak sorang itu. Dua dua macam pprt je perangai.
Artis Gred C . Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
sleepandream replied at 29-11-2020 11:25 AM
iols lately suka makan sambal strawberry beli dkt shopepepepe

sedap ke? teringin pulak. jenis masam ke manis?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by wak_pijah at 29-11-2020 12:44 PM

Camana dia buat 2 ribu balang 2 minggu, ku yg tak reti masak pun boleh rasa mcm bunyi gebang je lebih.

Masak sendiri 2 ribu balang, serius? Ke dia ada kilang?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list