Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
2468
View
72
Reply

[Tempatan] Statistik 2019. Golongan berumur 44 tahun dan ke bawah, paling byk berbelanja di restoran, kafe

[Copy link]

Author: R2D2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-11-2020 04:14 PM | Show all posts |Read mode


Perbelanjaan Paling Tinggi Untuk Mereka Berusia 44 Dan Ke Bawah Adalah Di Restoran Dan Kafe
November 29, 2020
Aman

Jabatan Perangkaan Malaysia sering berkongsi sejumlah statistik menarik dari semasa ke semasa. Terbaru, melalui statistik tahun 2019, mereka berkongsi berkaitan perbelanjaan dikalangan rakyat Malaysia.

Melalui data yang dikeluarkan, bagi mereka yang berusia 44 tahun dan ke bawah, perbelanjaan paling tinggi adalah memfokuskan kepada perbelanjaan di restoran dan kafe.

Untuk mereka yang berusia 24 tahun dan kebawah, sekitar 17.4% perbelanjaan mereka memfokuskan kepada restoran dan kafe. Sementara ia sekitar 14.7% untuk mereka yang berusia 25 ke 34 tahun, dan 13.7% untuk mereka yang berusia 35 ke 44 tahun.

Perbelanjaan kedua yang paling tinggi adalah untuk sewa, dan ia diikuti oleh untuk pengangkutan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-11-2020 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
jangan bekira dengan benda makan...falsafah bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 06:50 PM | Show all posts
Teori berdasarkan pemerhatian:

Orang muda2 ni malas masak ...atau tak tau masak... atau nak upload gambar makanan dlm instagram....

Umur 45 ke atas... dah ada penyakit yang dah kena berpantang.... mungkin tu pasal makan kat ghumah yooo....  lebih sihat menunya
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 07:01 PM | Show all posts
perbelanjaan barang dapur/groceries masuk dalam kategori mana?


statistik tu ada perbelanjaan di restoran dan kafe (perbelanjaan bagi makan dan minum - makan di luar), tapi tak ada statistik untuk perbelanjaan barangan dapur............
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Oh iols lh tu tergolong dlm golongan ni...smalam keluar pn spend almost hundred utk mkn sahaja ...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Bini xreti masak ke
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp kn org2 tua yg dh pencen lg ramai lepak restoran dating laki bini..ank2 dh besar..ada kehidupan msg2apa lg nk buat kat rmh msk 2 org mkn baik mkn luo.
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Makan kat kafe mahal/hipster utk upload kat media sosial.
Lepas tu meroyan harga barang naik,minta moratorium,mintak keluar KWSP
Golongan ni paling celaka dan laknat
95_600_1000.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Bajet aku untuk family makan kat luar max rm200 je sebulan. Sebab laki aku punya tekak diva yakmat, susah nak cari kedai yg kena dengan tekak dia
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang tua marah bila beli air boba..
Tp dia membazir duit join mlm beli produk bodo2 sbb nak support kawan xpe pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg lebih dr umur tersebut lepak rumah, xpayah pergi cafe pun ada espresso latte bagai boleh bikin sdr di rumah
Dah tua2 makan pun simple2 je, so baik mkn di rumah sj
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 07:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lattehazelnut at 29-11-2020 07:42 PM

Kalau ikut graf tu peratus mmg tinggi tp nilai nya rendah je sbb gaji org muda kan sikit

500 or 600 sbb xmasak kat rumah.. ok je i rasa..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 07:42 PM | Show all posts
oh iols masuk golongan ni... lagipun iols sibuk dengan bisnes memang tak sempat nak masak2 ni selalu beli cod je etc... beli setiap hari pulak tu... lagipun memang niat nak support local business...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun byk duit abis duit utk mkn kat kedai. Nasib baik ada covid. Jadi kurang laa sikit. Masalah delivery laa pulak
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 07:58 PM | Show all posts
Edited by zjen at 29-11-2020 08:01 PM

tepat juga kajian ni,  iols just tua sikit dr 44 dah terkeluar ....  langsung tak rasa susah masak kat rumah,  kalau makan luar,   just kira masa pergi dan balik,  buat mi goreng kat rumah dah hampir siap pon,   itu pon belum kira tunggu org masak ...  kecuali beli makanan gerai tepi jalan
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 08:10 PM | Show all posts
Aku la selalu berfoodpanda skrg ni bila weekdays...bila anak2 skola je aku masak hari2...skrg weken je aku masak...weekdays tu tgk klu xpenat..baru aku masak...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
90% of the time weols makan kat rumah je.. kdg2 rasa jemu masak hari2.... bfast, lunch, dinner.. tp gi kedai pun bukan sedap sgt, harga pun mahal.... takyah laaa meniaga kalo masak hidang kat orang cam nak kasi makan dekat ayamm... kurrr kurrr
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 29-11-2020 07:42 PM
oh iols masuk golongan ni... lagipun iols sibuk dengan bisnes memang tak sempat nak masak2 ni selalu ...

Ni meols caya.. kompom daging paus marinate sama kek span mamasabariah penuh dlm fridge cuols
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Abestuuuu dah bersilat kat opeh dr pagi till mahatari terbenam , lagi mau masak kaaa

Besides if smol family , tak worth it la nk masak, bukan saja dr segi dollah & cents but ur time & effort tu.. tekan2 grabfud trus anto depan umah jah

Kowserr la hai nk masak, helok jah tok laki tak cari binik baru
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2020 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 29-11-2020 08:13 PM
90% of the time weols makan kat rumah je.. kdg2 rasa jemu masak hari2.... bfast, lunch, dinner.. tp  ...

Laki No 2 kau ini, anaknya berapa org dgn matan isterinya?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list