Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12761
View
139
Reply

"Sejujurnya Saya Marah Bila Tahu Natasha Hudson Pakai Baju Itu," -Rizman Ruzaini

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-1-2021 07:25 AM | Show all posts |Read mode
Menjawab kontroversi busana ‘muslimah seksi’ yang digayakan pelakon, Natasha Hudson semalam, pereka fesyen popular, Rizman Ruzaini terkejut apabila mengetahui koleksi rekaannya itu dipakai selebriti bertudung.


Menurut Rizman, baju berwarna putih dengan gaya terdedah pada bahagian bahu tersebut telah dibeli seseorang yang tidak diketahui identitinya menerusi online sejak tiga bulan lalu.


“Baju tersebut adalah koleksi pakaian pengantin yang telah dibuat sejak tiga tahun lalu dan telah dilelong dengan potongan harga sebanyak 90 peratus.


“Sejujurnya, sebagai pereka baju tersebut, saya terkejut dan agak kecewa kerana si pemakainya seseorang yang berhijab.


“Sedikit sebanyak tindakan itu boleh mencalarkan imej dan reputasi jenama Rizaman Ruzaini yang telah bertapak sejak 15 tahun lalu,” katanya kepada Kosmo! Online.




Foto: IG




Menurut Rizman lagi, dia telah banyak bekerjasama dengan ramai selebriti berhijab seperti Datuk Seri Siti Nurhaliza dan tahu bentuk pakaian yang bersesuaian dengan imej wanita menutup aurat.


“Sejujurnya saya marah juga apabila mendapat tahu dia (Natasha Hudson) yang memakai baju itu kerana dia berhijab.


“Rekaan baju tersebut direka untuk wanita free hair (tidak berhijab) dan pernah digayakan oleh aktres Fasha Sandha,” katanya.


Dalam pada itu, Rizman turut menegur penatarias yang menggayakan Natasha semalam supaya lebih peka dengan imej seorang wanita muslim yang berhijab supaya menjaga sensitiviti masyarakat.


Semalam, tindakan Natasha atau nama sebenarnya Natasha Liana Hudson, 38, apabila menggayakan busana yang seolah-olah menampakkan bahagian bahu ketika majlis pelancaran produk kecantikan Crystal C White heboh diperkatakan.


Bahkan, pakaian yang dipakainya juga mempunyai belahan pada bahagian belakang sehingga menampakkan betisnya. -CARI


Sumber: Kosmo Online

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-1-2021 07:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Gila dh gamaknya
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 07:32 AM | Show all posts
Ptutnya natasha pkaila inner putih bru la tak nampk ketara sangat bahu tu..

Dasyat betul baju tu jual smpai diskaun 90%.. clearance stock ka
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya mmg designer pun kena tempias
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Snlm ni elok ja bepurdah bagai. Rasa minah ni krisis identiti kot. Ada la tu msalah dalaman dia tu. Ke salah menuntut. Ehhh kisah plak aku dgn dia
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:04 AM | Show all posts
make sense jer RR marah. iols kalau jadi depa pun mrh. dah mcm kita as designer taktau agama plak kekdahnya.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Haa..natasha nk jwb yg sama gak ke dgn pereka fesyen nye..silalah jwb...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Stylist pun boleh tahan benak..
Retis pun mcm tingtong apa disua semua ok
Betul2 memualkan n memalukan
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Siyeslaa..aku ingat tu inner dia
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Hadap Sgt nk pakai gaun.... Last2 pakai gaun 90% less
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang harus RR marah..sbb isu mcm ni mencalarkan reputasi dorg.nasib la netizen pandai menilai...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Inner berlambak jual kt pasaran. Tak kan tak perasan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:20 AM | Show all posts
rizman marah pasal natasha mention baju tu from RR..seolah olah mcm mmg RR design utk dia..padahal dia beli masa stock clearance je
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:21 AM | Show all posts
ntah2 mmg dah lama teringin pakai baju designer tersohor.. dah org sua dgn baju diskaun 90% nampak bahu pun sarungkan aje...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Redmyvi replied at 7-1-2021 07:32 AM
Ptutnya natasha pkaila inner putih bru la tak nampk ketara sangat bahu tu..

Dasyat betul baju tu ...

Katanya baju 2-3 thn lps natasha pnya lah sekolahkan nitizen.. Tgk2 designer sndri sekolah kan dia
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lattehazelnut at 7-1-2021 08:45 AM

Mcm over je kalau jd masalah negara kalau bab aurat ni

Hidung dia mmg tindik ek?
  
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Pakai inner hitam pon cantik n tak jadi kontroversi plus nampak elegan
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Tp apo nak kata
Orang cantik
Lepas ni dia pon tutup2 balik korg jugak yg suka
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
90%..wahhhhhh..kekeke~

Rugi laaa xmelaram tnjuk segala bagai,beli baju RR..{:smile
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 08:46 AM | Show all posts
kalau pakai inner matching dgn tudung nanti takde plak kontroversi,
org tak sebut plak nama eh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list