Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1440
View
35
Reply

Hantaran seseorang wanita berkadar songsang dengan umur, bukan dengan kelulusan

[Copy link]

Author: ifanonline       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-1-2021 01:15 PM | Show all posts |Read mode


Umum mengetahui bahawa ramai wanita masa kini mempunyai kelulusan pelajaran yg semakin tinggi. Dengan kelulusan ini, mereka akan mencari pasangan2 yg bersesuaian utk mendirikan rumahtangga. Walaubagaimanapun, pd persepsi wanita, hantaran yg dipohon adalah berdasarkan kelulusan pelajaran yg mereka perolehi. In a real market, sebenarnya, hantaran seseorang wanita adalah berkadar songsang dgn umur, ini bermaksud hantaran itu adalah berdasarkan umur dan kelulusan, bukan sekadar kelulusan semata-mata.

Sebagai contoh, kita ambil dua wanita yg berumur 25 tahun, ada ijazah...dan sorang lagi berumur 35 tahun, ada master, siapakah yg akan mendapat hantaran yg tinggi? Sudah tentu wanita yg berumur 25 tahun kerana beliau adalah dlm range 'market demand' yakni 18-27 tahun. Bagi wanita yg berumur 35 tahun dan mempunyai master, hantaran mungkin rendah sedikit drpd wanita yg berumur 25 tahun.


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-1-2021 01:18 PM | Show all posts
am i too early to comment?
i think kadar hantaran ni tak relevan dengan umur atau kelulusan.
As simple as berapa lelaki dan wanita tu bersetuju.

kalau ada lebih, bagi la lebih, kalau ada sikit, bagi sikit. yang penting dua dua setuju dan tak mengungkit di kemudian hari.

selalu masyarakat objectify kaum perempuan. contoh, 'perempuan tu dah nak dekat 40 tahun. entah boleh beranak ke tidak so tak payah hantaran mahal mahal'. perempuan ni barang ke ada expiry date?
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
ni semua bullshit je
bagi la berapa pon , xde nilai ikut umur atau kelulusan...

orang skrg ni semua gila
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
ladies, tak payah layan thread ifan.. sekian..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2021 02:05 PM | Show all posts
Edited by ifanonline at 7-1-2021 02:07 PM
ramaramu replied at 7-1-2021 01:18 PM
am i too early to comment?
i think kadar hantaran ni tak relevan dengan umur atau kelulusan.
As si ...

secara saintifik, memang tidak di galakkan wanita berumur 40 tahun keatas utk mengandung...bukan tak boleh, tapi tak di galakkan kerana di khuatiri membahayakan nyawa ibu dan bayi...

hence, that is why hantaran bagi wanita berumur 40 tahun keatas adalah rendah...

and yes, manusia memang ada expiry date...lebih2 lagi wanita...

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila agaknya TT akan berhenti bukak thread cenderung membincangkan hal-hal wanita terlajak single?
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 02:47 PM | Show all posts
Ifan buatlah kadaran itu bermula yang berumur 18 tahun sehingga 50 tahun,..
supaya jadi panduan
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 03:09 PM | Show all posts
laa nih rata2 kalo tanye org bujang yg keje2 bottom mcm

food grab, drebar lori, buruh etc kalo bleh suma nak carik janda

yg berumur kata nya lebih matang, tak sakit kpale & berharta
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 03:24 PM | Show all posts
kadar hantaran bergantung pada kekayaan poket seseorang. semakin lebat poket dia, semakin banyak duit hantaran dia boleh bagi.

yang selalu bising duit hantaran tinggi ni adalah mereka yang poket tak berapa nak tebal.

Kalau mampu, bagi. tak mampu, diam.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 03:33 PM | Show all posts
Dulu hantaran mak aku offer kat sorang anak yatim piatu tu sama harga lembu sekor
Dua hari lepas ayah aku meninggal, aku call dia since makcik duk desak2 (patut dia call aku)
Mamat tu gagal ucap takziah or tunjuk concern/respect so pergi jahanam la title anak yatem dia tu
Budi bahasa out. Konon anak didik ulama termasyhur
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2021 04:09 PM | Show all posts
ayorsuam replied at 7-1-2021 02:44 PM
Bila agaknya TT akan berhenti bukak thread cenderung membincangkan hal-hal wanita terlajak single?

sila rujuk balik topik TT
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2021 04:11 PM | Show all posts
siputpepel replied at 7-1-2021 03:24 PM
kadar hantaran bergantung pada kekayaan poket seseorang. semakin lebat poket dia, semakin banyak dui ...

well, it is debatable...lagi kaya seseorang, lagi kedekut individu itu...sebab org kaya go for value and worth...

perbandingan worth dan value antara wanita berumur 25 tahun dgn wanita berumur 35 tahun...let say both are graduates, agak2 org kaya nak spend more on siapa?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2021 04:15 PM | Show all posts
white_musk replied at 7-1-2021 02:47 PM
Ifan buatlah kadaran itu bermula yang berumur 18 tahun sehingga 50 tahun,..
supaya jadi panduan

highest value bagi wanita adalah between 18-27...umur dlm range ni memang in high demand...

masuk aje 28, carta seperti di bawah:

28-34 tahun - andartu junior
35-39 tahun - andartu senior
40 tahun keatas - andartu forever

18-27 tahun - anak dara sunti
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 04:38 PM | Show all posts
ifanonline replied at 7-1-2021 04:15 PM
highest value bagi wanita adalah between 18-27...umur dlm range ni memang in high demand...

mas ...

Bagaimana jika special kes... contohnya anak dara diraja atau anak dara mixed omputeh tetapi kategori junior atau senior?


adakah sama juga nilai hantarannya dik ifan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2021 05:24 PM | Show all posts
white_musk replied at 7-1-2021 04:38 PM
Bagaimana jika special kes... contohnya anak dara diraja atau anak dara mixed omputeh tetapi kateg ...

ok..nak tanya whitemusk kembali...brape ramai dlm general population yg berkahwin dgn anak dara di raja atau mixed omputih?
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 05:47 PM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 7-1-2021 06:15 PM

oh well...sedangkan nak salmon fishing in Yemen , pun, at least you needed GBP 45 million ...hmm?
tu baru salmon

hmm..inikan manusia

think about it



you tadabbur all day long  and you come up with this thread?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2021 06:09 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 7-1-2021 05:47 PM
oh well...sedangkan nak salmon fishing in Yemen , pun, at least you needed GBP 45 million ...hmm?
  ...

what is it with you and salmon?
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 06:14 PM | Show all posts
ifanonline replied at 7-1-2021 06:09 PM
what is it with you and salmon?

ah dang it

you are not familiar with the concept ? hmm thought so. Mute discussion.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2021 06:16 PM | Show all posts
mbhcsf replied at 7-1-2021 06:14 PM
ah dang it

you are not familiar with the concept ? hmm thought so. Mute discussion.

weird fetish you have there...kinda kinky...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 06:18 PM | Show all posts
ifanonline replied at 7-1-2021 06:16 PM
weird fetish you have there...kinda kinky...

no. wont lacth on this lagha talk. hmm nope.

Assalamualaikum Ya Sheikh

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list