Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1484
View
12
Reply

[Tempatan] Siapa mkn cili dia terasa pedas ep 3:Separuh rakyat Malaysia dijangkiti Covid-19 jika diadakan PRU15 skrg– Tun Mahathir

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-1-2021 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
TINDAKAN untuk tidak mengadakan Pilihan Raya Umum Ke-15 dalam masa terdekat ini wajar bagi membendung penularan pandemik Covid-19.

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad, jika PRU15 diadakan tidak mustahil separuh daripada rakyat Malaysia akan dijangkiti wabak itu dan ramai akan meninggal dunia

Saya berpendapat daripada pengalaman kita di Sabah apabila ada PRU maka Covid-19 akan merebak sehingga sekarang pun tidak berhenti.

“Kalau kita ada PRU lagi sekali, 50 peratus daripada kita akan dijangkiti Covid-19 dan ada yang akan meninggal,” katanya dalam sidang media di Yayasan Kepimpinan Perdana (YKP) Putrajaya hari ini.

Oleh itu kata Ahli Parlimen Langkawi itu, desakan beberapa pihak supaya diadakan PRU15 awal tidak perlu dilayan.

Katanya, kerajaan tidak perlu menurut kemahuan sesetengah pihak yang kemaruk kuasa semata-mata.

Kalau kita utamakan politik, macam sesetengah orang kata prinsip tak perlu yang penting adalah politik.

“Ada PRU, kita gadai nyawa orang lain bukan nyawa kita,” katanya.

Kenyataan Dr. Mahathir itu dipercayai merujuk kepada apa yang dikatakan oleh Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi iaitu UMNO mendesak agar PRU15 diadakan secepat mungkin bagi mengembalikan mandat kepada rakyat untuk memilih kerajaan baharu.

IMG_20210113_083834.jpg
IMG_20210113_084340.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 13-1-2021 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Hang nak tanding kat mana tok det

langkawi lagi ka
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 08:52 AM | Show all posts
Cik Mat Mezelan ni aku tgk pun muka takde ciri pemimpin ekk... muka pak lawak ada la...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
buragazz replied at 13-1-2021 08:52 AM
Cik Mat Mezelan ni aku tgk pun muka takde ciri pemimpin ekk... muka pak lawak ada la...

Setuju. Dia la yg beria sgt nak buat pilihanraya ni. Isk geram lak aku tgk org tua ni. Sedara mara dia x nasihatkan dia ke srh slow down skit?
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Sos cili xde yg pedas mana la ni...tu yg ore kurang 'terasa' dh...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya ka..dlm hati ontak ontak nak jadi pi em balik khuennnn
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 09:08 AM | Show all posts
buragazz replied at 13-1-2021 08:52 AM
Cik Mat Mezelan ni aku tgk pun muka takde ciri pemimpin ekk... muka pak lawak ada la...

hahahaha......aku tgk lepas dia jadi pembangkang nampak laa cerdik sekejap....masa dia berhujah kat parlimen lawan geng2 PH ada point yg masuk akal yg dia cakap....tp semenjak UMNO diwar2 kan akan jadi abg besar semula.....parti dominan si mat mazlan ni dah start jadi binggai....bodo balik aku tgk
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 09:23 AM | Show all posts
sidewinder replied at 13-1-2021 09:08 AM
hahahaha......aku tgk lepas dia jadi pembangkang nampak laa cerdik sekejap....masa dia berhujah ka ...

Dia punya tonasi bercakap pun macam nampak tak berapa PHD..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah2 la Tun M.. Bawa berehat..dah sampai masanya Tun M lepas urusan negara biar yg muda pulak uruskan.

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 12:32 PM | Show all posts
atuk, pi la berehat... tak penat ka?
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 05:54 PM | Show all posts
kali ni aku setuju dgn atok...
elok hangguk kan je kepala ponorogo dgn mat maselan ni..
bebal yakmat
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 06:00 PM | Show all posts
lepasni kalo atok takde spe lagi la yg boleh sekolahkan n sound ahli2 politik bahalul serta seorang putera yg seorang ituhhh........ anyway, Langkawi 0 case covid yach walau diserbu ummah utk bercuti... Harap berkekalan...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2021 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Cabai kena tgk juga cabai apa.  Ada orang boleh tahan cabai dgn kepedasan tinggi ikut Scoville scale.. aku rasa bAhlul politik Malaysia ni SHU-scoville heat unit depa ni amat tinggi.. tak ramai rasa pedas..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list