Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
501
View
5
Reply

Tahukah Anda? Makan Dua Burger Lebih Baik Daripada Burger Dan Fries

[Copy link]

Author: CARI-HBZ       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-1-2021 06:12 PM | Show all posts |Read mode
Kredit : shutterstock.com



Nak kurangkan rasa kesal atau bersalah melantak di restoran makanan segara?


Bagi peminat burger, pakar pemakanan dan diet, Emily Field menasihatkan untuk makan dua biji burger berbanding makan burger bersama dengan hidangan sampingan favorite semua orang, french fries ataupun kentang goreng.


Makan dua burger akan meningkatkan pengambilan protein sebanyak empat kali ganda, sekali gus mengurangkan pengambilan kalori dan membolehkan perut anda kenyang dengan lebih lama.







Sebagai contoh, burger McDonalds memiliki 250 kalori dan 13 gram (g) protein, manakala pesanan fries bersaiz sederhana mempunyai 337 kalori dan 3.3g protein.


Kalau makan fries, ia hanya menambahkan jumlah kalori kerana mengandungi karbohidrat yang tinggi, dan ada kaitan dengan kenaikan berat badan.


Burger mempunyai 31g karbohidrat, manakala kentang goreng 42g.


Tambah Field, banyak kajian yang menunjukkan kita mengambil banyak makanan yang mengandungi lemak tepu yang merupakan punca arteri tersumbat.


Fries mengandungi lebih banyak lemak tepu, iaitu 3g berbanding 1.5g untuk burger.


Tetapi jangan acah-acah anda sihat pula dengan mengikuti nasihat ini. Makanan segera bukan pilihan yang sihat, ini hanya nasihat untuk mengurangkan ancaman kepada kesihatan kita.








Sumber: Daily Mail

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 13-1-2021 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ayat nk sedapkan hati je ni.. kalau jenis melantak tak ingat makan mana2 pun ttp x sihat..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang putih makan takpe la, memang makanan ruji mereka. Aku ni perut melayu orang asia, setakat makan burger ni memang tak kenyang, nasi juga pujaan hati ku!
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 07:13 AM | Show all posts
burger yang dibelanja orang lebih baik..
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2021 08:29 AM | Show all posts
Fries mcd tak sedap.. baik fries kfc lg..
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2021 11:57 AM | Show all posts
so kena makan 2 burger lepas ni..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list