Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10154
View
124
Reply


Lawak Lucah Menjadi-jadi, Durjana Betul

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-1-2021 12:18 PM | Show all posts |Read mode




Sudah banyak rungutan mengenai rancangan komedi yang tidak kena dengan situasi di Malaysia, namun tiada perubahan yang dilakukan.



Rancangan komedi yang banyak elemen lucah dan lawak bodoh ini bersiaran pada waktu perdana memberikan kesan negatif kepada penonton, lebih-lebih lagi generasi pelapis negara.


Seorang pengguna Facebook menyuarakan kemarahannya kerana lawak 'double meaning' ini membuatkan anaknya terpinga-pinga dengan gelak tawa penonton. Pelbagai persoalan diajukan kerana tidak memahami konteks lawak tersebut.





Foto : FB





Menurut Nor Ashikin lagi, penerbit rancangan, produser, penulis skrip dan semua yang terlibat dengan karya ini bertanggung jawab di atas produk sebegini.


Mungkin mudah untuk menamatkan perkhidmatan Astro, namun sebagai rakyat Malaysia yang bertanggung jawab, tegurannya perlu demi negara dan anak bangsa.



"elakon-pelakon pun bodoh, masa kau dapat skrip atau rehearsal kau tak komen ke skrip? Takda harga diri ke lakonkan skrip murahan macam ni?"





Foto : IG





Selang dua hari status tersebut viral, Nor Ashikin mendapat panggilan daripada pihak Astro yang berterima kasih atas tegurannya lalu menarik siaran episod tersebut.





Foto : FB




Dalam status sama, Nor Ashikin turut memberikan pandangannya mengapa stesen televisyen tersebut semakin kehilangan arah. Antaranya ialah pengacara (Nabil dan Jihan) yang gagal menunjukkan contoh yang baik kepada penonton seperti melakukan 'body shaming', lawak bodoh, tiada protokol dan tidak menghormati pihak juri dan penonton.



Selain itu, dia juga mencadangkan agar rancangan lawak dikurangkan kerana ianya menyebabkan lambakan penghibur yang tidak bermutu dan berkualiti atau suam-suam kuku.





Foto : IG




Ianya turut dipersetujui oleh warganet yang meminta pihak berkuasa lebih bertegas terhadap artis yang muncul di televisyen.



Foto : FB




Bagus lah bila teguran masyarakat diambil kira. Maka kita harapkan agar pihak stesen televisyen lebih peka dengan kritikan yang membawa kepada kebaikan. Apa kata anda? - CARI



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-1-2021 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Selayaknyalah dah ngkau tengok rancangan gitu. Lain kali ajak anak tengok National Geographic, sudeh.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab Tu. Iols suka faz awie and zul Dalam musical lawak.. mmg kena kutuk la sapa Guna lawak sex.. Lucah semua ni..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kak, yg aku faham pasal tisu je kak. Tapi bila part anak kau tanya kenapa ketawa pasal semua besar2 tu aku tak rasa macam lucah pun, tapi aku sokong lawak skrg memang bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Asteruk kan suka rekrut jantan caprut kampung yang sebelum pemes duk kat kedai kopi & tengok porn jerk. Sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
nampak sangat tak reti melawak melainkan ada unsur lucah
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 12:31 PM | Show all posts
Elok la di tegur..mmg banyak lawak yang melucah je skrg ni.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku x tgk lawak bodo melyus ni tp mmg patut ditegur.. annoying kut tgk sekor2 melawak lucah
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 12:48 PM | Show all posts
apaaa weh?? aku tak faham siot, lap apa?...tp memang tak tgk rancangan ni...

baik tgk citer zoo...manusia pon dah berjangkit...ahahah baru tgk season 2
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Cite cam ni dan seangkatan dengannya mmg aku xkan bukak.. baik aku tgk goshop
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku x tau pulak tisu yg dah guna ada kaitan dgn lawak lucah.. Mampos dlm beg aku mmg ada wet tissue dan tisu biasa yg aku selalu guna utk lap tangan
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgnlah tgk rncgn lawak gini..tgk rncgn yg leh beri infi yg bgslah..bg anak tgk kartun ke....i tk minat rncngn lawak2 gini...lg suka tgk citer nat geo wild..national geography....hari tu tgk cmne british air wat kapal terbang...ooo best nya tgk....tgk yg bawa barang terlarang kt airport...airport peru kalai tk silap..cmne mrk leh detect pengguna bawa dadah..mmg best sgt rncgn ginj..n tk lupa snakes in the city..love sgt tau...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
skmm pon takleh pakai duk penoh tweet memaki mencarut kalah diva aa sooooo? 2x5 5xbabi jahhh
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Langgan astrik warna,tapi nak harapkan dapat perkara ilmiah.salah sendirik lorr.baik ko buka kisah tangkap black mamba Suzi dan laki dia yang penuh tatoo tuuu .
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 01:09 PM | Show all posts
itula sebab I memang tak tengok local rancangan yang macam entah apa apa bahasanya. Budak budak dah la mudah serap.

i dont think parents patut tengok rancangan macamni depan budak budak.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak lum tgk lagi lawak kat iflix.. berdouble lucah... straight forward je ckp xda kias3
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 01:16 PM | Show all posts
Nasib baik xde astro..tgk tv al-hijrah dah cukup..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Helok la teguran diambil peduli {:handsome
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 01:19 PM | Show all posts
cahaya_almas replied at 22-1-2021 12:57 PM
Jgnlah tgk rncgn lawak gini..tgk rncgn yg leh beri infi yg bgslah..bg anak tgk kartun ke....i tk min ...

betul...lagi bgus tgk cerita mcm ni kan..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2021 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Mention nama nabil dan jihan moga2 theols takde job dah pasni.  Mmg theols tu takde adab.  Bila org complain dikatakan tak sporting.  Iols mmg tak tgk apa2 siaran yg ada muka tu 2 org.  Nti jd ikutan ank2 tau
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list