Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3673
View
48
Reply

Roy Sesak Nafas, Jangkitan Kuman Di Paru-Paru

[Copy link]

Author: CARI-HBZ       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-1-2021 11:39 PM | Show all posts |Read mode







Penyanyi lagu Ratnaku, Roy dimasukkan ke Hospital Banting, akibat sesak nafas, tengah malam tadi. Roy atau nama sebenar, Mohammad Rauzan Alwi berkata, hasil pemeriksaan doktor mendapati ada jangkitan kuman dalam paru-parunya.


"ada mulanya, saya sekadar sesak nafas. Jadi, saya pergi ke sebuah klinik.


"Bagaimanapun, doktor mencadangkan saya mendapatkan pemeriksaan lanjut di sebuah hospital berdekatan.


"Tanpa berfikir panjang, saya terus ke Hospital Banting. Saya fikir sesak nafas biasa.


"Namun, selepas pemeriksaan ada jangkitan kuman dalam paru-paru dan saya terus dimasukkan ke wad," katanya kepada BH Online.


Roy berkata, pernafasannya masih belum pulih dan tidak mampu bercakap banyak.


"Disebabkan ada jangkitan kuman, rawatan segera diperlukan. Cuma saya tidak tahu berapa lama saya dirawat di wad ini," katanya.


Bekas peserta program Gegar Vaganza (GV) musim keenam ini memberitahu, dia turut menjalani ujian saringan COVID-19.







"Semalam saya melakukan ujian saringan wabak itu dan masih menunggu keputusan.


"Kalau positif, saya akan dihantar ke Hospital Sungai Buloh. Harap-harap janganlah begitu," katanya.


Tambah Roy, ini pengalaman pertamanya sesak nafas.


"Saya tiada penyakit kronik. Saya harap boleh cepat sembuh dan teruskan kehidupan seperti biasa," katanya.


Sementara itu, ramai kenalan artis seperti Nizam Laksamana berkongsi berita kesihatan Roy dan mendoakan agar cepat sembuh.






Sumber : Berita Harian

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 23-1-2021 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Gws royyyyyyy
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga cepat sembuh.. patut x nampak dia kat au2 hari ni.. last week ada lg.. aku ingatkan sbb pkp ker apa..
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 11:51 PM | Show all posts
Moga pakcik roy ni cepat sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2021 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga lekas sembuh pakcik roy
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 12:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Xkenal tp moga sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu penah nampak dia menyangi kat aeon au2.sedap suara dia and sangat peramah dgn fans. Somehow mcm kesian dah tua still cari duit dgn busking sorang2 dekat mall.
Duit org bagi pun ntah berapa ringgit je. Semoga abg Roy cepat sihat
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree: Xkenal tp moga sembuh


Acik 80/90an pasti kenal. Antara retis femes di hiburan minggu ini dulu2
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga cpt sembuh acik roy..kesiannyaaaa lahaiii..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 08:05 AM | Show all posts
Semoga cepat sembuh, dia guru vokal yang baik (kumpulan koir) dari dia iols belajar teknik mengeluarkan suara dari perut. Seronok belajar dengan dia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 08:08 AM | Show all posts
Semoga cepat sembuh dan sabar menempuh ujian ni ..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
semoga cepat sembuh uncle roy
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
azie5zoe replied at 24-1-2021 08:05 AM
Semoga cepat sembuh, dia guru vokal yang baik (kumpulan koir) dari dia iols belajar teknik mengeluar ...

Share lar..mcmana nak keluarkan suara dari perut tu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga pakcik Roy cepat sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 09:07 AM | Show all posts
Semoga cepat sembuh.. BTW, layan juga lagu-lagu patriotik nyanyian beliau terutama setiap musim perayaan Hari Raya, Tahun Baru Cina dan Deepavali serta Krismas di samping Hari Merdeka dan Hari Malaysia..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 09:13 AM | Show all posts
wirazam replied at 24-1-2021 08:58 AM
Share lar..mcmana nak keluarkan suara dari perut tu..

Macam mana nak tunjuk ek lagi-lagi lepas pulun nasi lemak ulam jering sepinggan nih..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
kaka_tima replied at 23-1-2021 04:59 PM
Dulu penah nampak dia menyangi kat aeon au2.sedap suara dia and sangat peramah dgn fans. Somehow mcm ...

Actually dia jenis rajin kerja + tak reti duduk diam. Masih jadi lecturer muzik sambilan plus ada kedai makan buka dgn wife dia.. Cuma ada terjejas sikit la katanya musim covid ni. Baru last friday masuk MHI
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga cepat sembuh!
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 10:02 AM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 24-1-2021 09:16 AM
Actually dia jenis rajin kerja + tak reti duduk diam. Masih jadi lecturer muzik sambilan plus ada  ...

Wow kalau camtu he gets my respect even more! Music is really his passion. Lagu2 pun berkualiti tak mcm lagu budak skrg nyanyi
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku yg agak muda ni pon knal Roy. Moga cpt sembuh Roy. Suaramu pyh dicari
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list