Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
3593
View
75
Reply

Suami Selit RM15,000 Dalam Beg Untuk Order Makanan, Dah Sebulan Keluar Hospital Baru Isteri Perasan

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-1-2021 01:14 PM | Show all posts |Read mode
Suami mana yang tak sayang bini kan?


Begitulah kisah seorang isteri yang begitu bertuah sebaik membuka beg tangannya yang disimpan di dalam stor pakaian di rumah.


"Hari ni saja ambil nak pakai, buka-buka penuh ubat hospital hari tu, kira sampahlah.


"Macam malas nak kemas, nak simpan balik. Masa nak simpan tu, buka zip... tu dia, duit!" tulis seorang isteri di laman Facebook miliknya.




Foto: mStar Online




Bercakap kepada mStar, wanita berusia 38 tahun itu berkata, beg tangan tersebut kali terakhir digunakan ketika dia dimasukkan ke hospital di Kota Damansara, Selangor pada Disember tahun lalu bagi menjalani pembedahan batu karang hempedu.


Hanya mahu dikenali sebagai Kak Gee, dia memberitahu bahawa sepanjang terlantar di wad selama kira-kira seminggu itu, pengambilan makanannya dijaga oleh pihak hospital.


"Bila dah sakit dan menjalani pembedahan, sudah tentu ada pantang bila nak makan di hospital. Tapi itulah hari-hari makan yang sihat pun jadi tak berapa selera juga.


"Mujur ada suami yang menghabiskan banyak masa menemani saya di hospital, ada juga selera makan sebab ada orang ambil berat bila kita sakit," katanya ketika dihubungi.




Foto: mStar Online




Kak Gee berkata, suaminya yang merupakan ahli perniagaan itu hanya akan meninggalkan hospital sekiranya mempunyai urusan penting dan hal berkaitan anak-anak di rumah.


Memandangkan makanan yang disediakan oleh pihak hospital terhad untuk pesakit sahaja, ibu kepada lima anak itu menjelaskan bahawa suaminya akan menggunakan khidmat penghantaran makanan sepanjang keberadaannya di wad.


"Bila suami buat order untuk penghantaran makanan ke hospital, saya pun join sekali. Sekali-sekala nak juga rasa makanan ikut selera sendiri.


"Ada satu masa, suami ingatkan yang dia ada tinggalkan duit dalam beg tangan saya kalau saya nak buat order bila-bila teringin.


"Tapi bila dia tiada di wad, saya pula gunakan peluang untuk berehat dan tidur. Jadi, saya pun ingat-ingat lupa pasal duit yang dia bagi tu," ujarnya yang menetap di Shah Alam.




Foto: mStar Online




Menurut usahawan itu, beg tangan tersebut disimpan di stor pakaian sebaik dia dibenarkan discaj dari hospital sehinggalah dia memeriksa stor, baru-baru ini.


"Mula-mula saya tertanya bila pula saya letak duit banyak dalam beg ni. Rupa-rupanya teringat suami ada kata dia tinggalkan duit untuk GrabFood ke Foodpanda masa kat hospital.


"Bila saya periksa, saya terkejut sebab rupa-rupanya duit berkepuk berjumlah RM15,000 suami tinggalkan untuk saya.


"Dan duit tu langsung saya tak usik sebab bila suami ada di wad, dia pesan makanan guna duit dia," katanya.


Kak Gee berkata, dia pernah bertanyakan suami mengenai duit sebanyak itu yang disimpan dalam beg tangannya semasa berada di hospital.


Foto: mStar Online




"Bila saya tanya suami, dia tanya saya balik duit apa tu? Biarlah kata suami. Dia betul-betul tak ingat yang dia ada bagi RM15,000 untuk saya order makanan.


"Sebagai isteri, sudah tentu saya amat bersyukur bila dapat suami yang tak berkira macam ni. Mudah-mudahan murah rezeki suami dan bisnes dia maju.


"Saya isteri bertuah bukan semata-mata kerana duit berkepuk tu, tapi sebab suami mengambil berat tentang diri saya, menjaga saya sepanjang berada di hospital," katanya. -CARI


Sumber: mStar Online

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-1-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
So??
Humblebrag sambil2
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha geleng kepala baca post ni haha
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Nangis iols baca

15k untuk buat order makan? Untuk satu sepital ke?
Allahu
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 01:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa suami dia bekalkan sampai 15k? Dia ni biasa mkn baper byk?
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kang dia kata dia mampu kang...
Mampu tambahkan madu di dalam keluarga kang
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau laki kena sondol jangan marah ye kak.

Banyak babi kat luar sana sekarang ni..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 02:00 PM | Show all posts
so?????apekah motif benang ni diwujudkan??supaya cikki2 penyondol ada peluang nk sondol laki kak gee ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Untung la ha, laki ikhlas syg n sanggup jaga masa sakit.. Bila dapat yg mcm tu hargai la ye, tapi kena selalu beringat.. Langit x selalu cerah, stay humble
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
jamilahpropa: Untung la ha, laki ikhlas syg n sanggup jaga masa sakit.. Bila dapat yg mcm tu hargai la ye, tapi kena selalu beringat.. Langit x selalu cerah, stay h ...


Humble laa tu sis..humbleBRAG{:smile{:smile{:smile
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 02:38 PM | Show all posts
kalau bisnes cuci duit mmg Bnyk cash..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 02:42 PM | Show all posts
ada orang sorok duit dalam tu sekejap.
ingat nanti nak ambik balik.
tau2 patient dah discharged


meraunglah si polan
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 02:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Suami cuci duit ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 02:55 PM | Show all posts
wow 15ribu mkn apenyeeeeeeeee
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
riyadhK replied at 26-1-2021 02:52 PM
Suami cuci duit ke?

Aku pun terpikir bende yang sama.. hahahah.. takkan laaa 15k seaaja selit utk makan.. bedaah sgt
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 03:00 PM | Show all posts
laki die keje cuci duit ke?  kalau tokan dadah memang biasa je pegang cash berkepuk-kepuk ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 03:06 PM | Show all posts
humble nyaaaaaaaa

brag nyaaaaaa


husnudzon gimana lagi sih???
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 03:10 PM | Show all posts
tak kira la laki kaya tara mana sekalipun, tapi rm15k just for food?????  bangang sangat ke laki dia tu..  kalau letak rm1-2k pun dah kira banyak la untuk duduk spital private yang semuanya dah tersedia...  

kak gee, laki kena sondol nanti jangan meroyan eh...  sebab ko sendiri tunjuk betapa berduit dan penyayangnya laki ko tu...
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 03:16 PM | Show all posts
gambar nasi the chicken rice shop jahhh xkan la smpai nk bgi rm15k bagai??

bini ko mentekedarah emas ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2021 03:21 PM | Show all posts
yg lagi takut sebenarnya
klu perompak ke scammer ke
trace Kak Gee
kot melopong 1 sen tak tinggal
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list