Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6443
View
112
Reply

"Mana Surah Kata Baju Kurung Milik Wanita?" - Sajat Gesa Pihak Berwajib Jawab

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-1-2021 12:31 PM | Show all posts |Read mode
Sajat masih lagi memberontak selepas ditahan dan didakwa berpakaian menyerupai wanita.


Ditambah pula dengan tekanan dikecam warga maya di media sosial, Sajat semakin hari semakin meroyan di Instagram dengan mempersoalkan kebebasan hak asasi manusia yang dikaitkannya dengan agama Islam.


Menerusi hantaran di IG, baru-baru ini Sajat mempertikaikan kritikan orang ramai dengan memetik al-Quran tidak menyebut perempuan saja dibolehkan berbaju kurung.




Kredit foto: IG



"Ada ke mana-mana surah al-Quran mengatakan baju kurung milik wanita?

"Saya pakai tutup aurat. Cuba bagi tahu mana surah mengatakan yang baju kurung itu milik wanita?

"Yang saya tahu, wanita harus menutup aurat, tak ada pun elemen tentang fesyen dalam surah. Kalau saya salah, saya minta maaf," ujarnya yang menggesa pihak berwajib mengulas mengenai hal ini.




Kredit foto: IG




Agak melampau juga apabila Sajat mengaitkan perihal ini dengan isu kartel daging dan liwat pelajar tahfiz. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-1-2021 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Bamjat pindah je la duduk negara lain yg support LGBT
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Bogel tunjuk spender, buat plastic surgery, filler, tukar jantina, xde pla nak refer al quran..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila dia ni nak bisu? Cabar sana sini... terasa kebal ke, pondan?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Bamjat ni sedang menfitnah dan memerangi agama islam (bkn based on this status ni je)

Tapi HIS actions dengan captions2 dia mmang dia sedang melakukan itu

Insof la
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila dia ni nak mati, haaaaa memekak tak sudah2
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:40 PM | Show all posts
Bamjat ni tak berapa bijak tapi belagak macam bijak.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia mengaku dia sebenarnya lelaki la..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:44 PM | Show all posts
Benda2 lain yang terang2 tertulis dalam Al Quran tentang apa yang Allah larang.. kemain ko langgar. Tiba2 pasal baju kurung ko nak bukti tertulis dalam Al quran pulak yer...
Dasar......
Bila laa nak kena panah petir tu....
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:46 PM | Show all posts
berpakaian menyerupai wanita...

satu dunia tahu klu baju jenis gitu baju untuk  wanita...ko dah kenapa..??
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh punya manusia
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko telanjang je la pondan oi
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Xkan la dalam alquran nak tulis terang2 baju kurung macamtu bamjat oiii
Abestu sari?cheongsam?blouse?abaya?eh byk jenis la baju prempuan ni.
Kita manusia yg cipta baju,kita ni guna la akal.
Dah mmg baju tu direka utk kegunaan wanita.jd tu baju wanita laa stupidddd
Lepasni ko nak cakap apa pulak?buat teteks xde tulis haram?buang punai xde dlm surah?
Alahai...stupid tu simpan sikit.malu sikit nk tunjuk bodoh kt semua org.
Kalau dh salah syp je.esok2 org lupa.
Ni ko memekak xabes2 buat org jaki
Yg penyokong tegar pulak macam dh sakit otak xreti fikir.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:56 PM | Show all posts
hoo..hr tu ngaku buang jantina..kalau ni baju kurung plak.. mmg sah la dh ngaku dia jantan sebenaqnya.. akhirnya ngakuuuuu jugak.. itu ja kami nk dengaq
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Colleague ai kene tahan jugak sbb brpakaian mcm wanita.tp sebab dia xmemekak.xmaki2 penguatkuasa.dia cuma kene g kaunseling je.bpe kali tah.xde kene saman pon.xde kene gari pon.
Setel seisi kaunseling aman2 je dia memondan
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 12:58 PM | Show all posts
Dah teruk sangat sakit si BagJat ni
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 01:00 PM | Show all posts
Bikini pun xde sebut dalam Al-Quran weh.
Ko gile ke hape nk semua mende sebut sebijik2.
X kan x paham pakaian menyerupai wanita kot.
And niat ko pn mmg nk tunjuk ko pompuan konon2 kan?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Allah bagi peluang untuk kita bertaubat selagi belum mati bang jat
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 01:02 PM | Show all posts
secara tak langsung, dia ngaku dia laki. setel
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 01:03 PM | Show all posts
siapa lah beli product bangjat hingga dia bermewahan macam ni eah?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list