Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
16323
View
158
Reply

Isteri kedua DATO’ SRI ANIFAH AMAN minta cerai di Instagram!

[Copy link]

Author: ime1311    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-1-2021 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Beberapa hari ini, isteri kedua DATO’ SRI ANIFAH AMAN, ms.sophiamohdnoor buat post di IG untuk minta dilepaskan oleh suaminya.

Menerusi perkongsian tersebut, Sophia tidak berpuas hati kerana tidak mendapat hak yang sama seperti isteri pertama. Sophia juga menjelaskan sudah 5 tahun dia meminta cerai tetapi tidak dilepaskan juga.

Pada malam Jumaat yang indah dan damai ini, saya ingin menyampaikan kebenaran saya.

Sudah 5 tahun saya berusaha untuk bercerai dari suami saya yang bernama @anifahaman dan isteri pertamanya @rubisparkles dan seluruh keluarga menyedari hal itu. Saya telah mencuba selama ini dengan bersabar dan memahami. Dia selalu mengatakan kepada saya untuk bersabar kerana dia bekerja untuk Tia dan saya tetapi sebenarnya dia melakukan semuanya untuk dirinya dan keluarga pertamanya. Saya mempunyai satu kereta yang membawa saya dari titik A ke B dan saya berpuas hati.

Berapa banyak kereta yang anda ada? Ini adalah bukti bahawa saya telah melepaskan semua hak saya kerana saya menyedari bahawa satu-satunya hak yang saya miliki adalah hak untuk hidup saya sendiri.

Anda tidak memiliki saya @anifahaman! Saya memerintahkan anda untuk membebaskan saya !!!!

Lafaz the Talaq Anifah sebagai bagaimana anda telah mengancam saya selama ini bahawa jika saya menceraikan anda, saya hanya akan mendapat RM2500 tetapi anda cukup murah hati untuk menawarkan RM3000.

Saya mengucapkan terima kasih atas kemurahan dan kebaikan anda. Saya adalah anak Tuhan dan saya berharap anda dan keluarga anda sihat walaupun anda dan keluarga pertama anda tidak mengakui kami sebagai sebahagian daripada keluarga anda.

Dalam Islam, hak itu harus sama rata sama ada 1, 2, 3 & 4 tetapi kita tidak mendapat hak yang sama.

Dalam setahun suami saya menghabiskan masa kurang dari 48 jam bersama kami keluarga ke-2. Saya berpura-pura dan bertindak seolah-olah semuanya baik dan bahagia bagi kita untuk semua orang.

@rubisparkles adakah anda ingat 20 tahun yang lalu ketika anda meminta saya memberikan @anifahaman ultimatum untuk memilih antara saya dan anda?

Saya memberitahu anda bahawa saya tidak akan membuat suami anda @ anifahaman memilih antara saya dan anak-anaknya kerana ini bukan mengenai anda dan saya.

Ini mengenai anak-anak yang kita bawa ke dunia ini. Tetapi sekarang apabila saya mempunyai anak perempuan @tiaqisaraanifahaman, mengapa anda tidak memberi saya rasa empati yang sama seperti yang saya berikan kepada anda ketika itu? @rubisparkles Anda menyangka saya berbohong dan memberitahunya bahawa saya tidak mencintainya dan saya mengikuti arahan anda tetapi Tuhan dan iman telah menyatukan kita kembali.

Saya percaya pada iman dan Tuhan. Sebagai hamba Tuhan, Dari lubuk hati saya, saya SOPHIA BINTI MOHD NOOR dengan tulus memaafkan setiap anda dan ahli keluarga anda @anifahaman @rubisparkles. Semoga Tuhan mengampunimu.

Sumber asli : INSTAGRAM ms.sophiamohdnoor

Diolah dan ditranslate oleh : https://oijom.com/kamu-tak-miliki-saya-dato-sri-anifah-aman-isteri-kedua-minta-diceraikan-menerusi-instagram/

P/S : sudah jatuh ditimpa tangga Dato AnifahAman. kalah teruk PRN Sabah last year, 1 kerusi tak menang langsung walaupun tubuhkan parti baru. Sekarang Isteri kedua minta cerai di public.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 27-1-2021 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak tuhan? Ko biaq betoii?

*laki bini buat muka ka..runcing semacam je
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 02:30 PM | Show all posts
panjangnya nak baca.. ada sinopsis tak?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 02:42 PM | Show all posts
masalah rumahtangga settle je la diam-diam..

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 02:54 PM | Show all posts
wow chantik sheols..
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Nilah yg iols tunggu tapi takde orang buka thread. Tak sangka dato' anifah tu macam tu ye. Nampak macam family man. Iols pernah jumpa dia, nampak macam orang tua yg okay je tapi ye lah iols tak lah sexy macam Sophia ni. Kalau iols, iols minta je rumah, kereta, saham atas nama anak tu. Sophia ni macam desperate sangat nak cerai. Kena dera ke pesen manohara?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 27-1-2021 06:24 AM
Anak tuhan? Ko biaq betoii?

*laki bini buat muka ka..runcing semacam je

Pelik kan? God's children atau shepherd's children ni selalunya refer kepada Kristian. Dia pun dlm komen selalu reply May God bless you walaupun kepada org Muslim juga. Of course lah, Allah = God tapi still pelik bagi  iols sebab reply je lah dgn 'Allah'. Nak kata mualaf macam marion tu, nama bapa mohd noor.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 03:02 PM | Show all posts
lawa giler bini no 2 ni, mcm na la leh sangkut kt tua beruban ni...

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa dia tak minta fasakh or khuluq ye? Ada very good reason untuk dia proceed dgn fasakh sebab tak dapat nafkah batin selama lebih 3 bulan. Nafkah zahir maybr pah tok lali dia ada bank in.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Itu dia dah update kata tok laki willing nak ceraikan tapi dia pulak yg letak syarat suruh confess. Mungkinkah dia dah murtad sebab latest post pun ber amen & God sana sini. Iols pun ada kawan2 non muslim tapi tak le amen sana sini.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 03:38 PM | Show all posts
bergegar arasy bila mebuat pengistiharan anak tuhan
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 27-1-2021 02:24 PM
Anak tuhan? Ko biaq betoii?

*laki bini buat muka ka..runcing semacam je

Children of god?

Dagu runcing boleh buka tin milo

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 03:45 PM | Show all posts
Si anipah dah nak ceraikan..ko bagi pulak tetiba syarat suh confess.. mendeee...
sapa suh ko p gatal bijik kat anipah in the first place..kawin kat Thailand pastu now acah victim....
Karma is the best my love! God Bless! ahhh gitchuuu!!!
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Inikah balasan hidup sebagai pencaras
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 03:55 PM | Show all posts
epal21 replied at 27-1-2021 03:09 PM
Itu dia dah update kata tok laki willing nak ceraikan tapi dia pulak yg letak syarat suruh confess.  ...

mula2 baca mcm susah sgt nak diceraikan, terpaksa bring it to the social media. tapi bila sebelah sana nak cerai as her wish, ada pula syarat2. something fishy this woman.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 03:58 PM | Show all posts
Iols memang tunggu thread ni, 2  3 hari dah tgk dia dok post macam2. On instagram nampak mewah, realiti? AH offer nafkah anak 3k saja?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 03:59 PM | Show all posts
malificient2016 replied at 27-1-2021 03:45 PM
Si anipah dah nak ceraikan..ko bagi pulak tetiba syarat suh confess.. mendeee...
sapa suh ko p gata ...

tp kalau tgk her ig, mcm helok je life. xde la melarat. the doter pun siap branded from head to toes.
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 04:02 PM | Show all posts
TU LAA..  lenkali cari sekufu.. ini umo pun x sekufu mmg la payoh sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 27-1-2021 02:24 PM
Anak tuhan? Ko biaq betoii?

*laki bini buat muka ka..runcing semacam je

khen.. terkejut baca. ke sbb translation nya standard google translate?
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
manehnya replied at 27-1-2021 03:02 PM
lawa giler bini no 2 ni, mcm na la leh sangkut kt tua beruban ni...

sbb duit laaaa.. apa lagi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list