Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3637
View
53
Reply

Budak 2 tahun lemas dalam besen di rumah pengasuh

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-3-2021 11:25 AM | Show all posts |Read mode
Edited by EJALTI at 3-3-2021 03:26 AM

Budak 2 tahun lemas dalam besen di rumah pengasuh

https://www.hmetro.com.my/mutakh ... n-di-rumah-pengasuh

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 3 Mac 2021 @ 11:02 AM

Zuhainy

SPHIA Fatehah yang ditemukan lemas dalam besen di rumah pengasuhnya.  FOTO Zuhainy Zulkifli

Georgetown: Kanak-kanak perempuan ditemukan lemas dalam besen di rumah pengasuhnya di Batu Maung di sini, hari ini.

Kanak-kanak terbabit dikenali sebagai Sophia Fatehah Wan Farhan Danial berusia dua tahun.

Nenek mangsa yang mahu dikenali sebagai Wan berkata, dia bergegas dari Taiping ke Pulau Pinang selepas menerima panggilan daripada anak lelakinya berhubung kejadian.

Jenazah mangsa dibawa ke Hospital Pulau Pinang (HPP) bagi dibedah siasat.

"Cucu saya memang sudah lama dijaga pengasuh berkenaan dan sudah tentu kami masih terkejut dengan kejadian ini," katanya ketika ditemui di Jabatan Forensik HPP hari ini.

Difahamkan, Sophia Fatehah adalah anak bongsu daripada dua beradik dan ibu bapanya bekerja di sebuah kilang di Bayan Lepas.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintendan AA Anbalagan ketika dihubungi mengesahkan kejadian berkenaan.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-3-2021 11:29 AM | Show all posts
Al - fatihah syurga buat mu syg
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 11:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Al fatihah semoga famili tabah
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 11:46 AM | Show all posts
Kes yang sama terus berulang2 tampa kesudahan
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 12:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Benda ni la yg boleh trigger anxiety aku. Anything berkait dgn bdk kecik.  

Sbb tu kt rmh mmg takde besen tadah air, kt rmh pngasuh pun kadang aku hint la srh lock on tu bilik air elok2.

Al Fatihah anak syurga
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 12:27 PM | Show all posts
Innalillah..Bnyk kes lemas mcm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 12:48 PM | Show all posts
sofyayra replied at 3-3-2021 12:26 PM
Benda ni la yg boleh trigger anxiety aku. Anything berkait dgn bdk kecik.  

Sbb tu kt rmh mmg tak ...

aku pun selalu hint pengasuh aku, melalui anak2 aku, sampaikan pengasuh aku terikut dah...  masa hantar aku pesan kat anak aku, jangan main besen, kunci grill nanti adik keluar, etc...  memula pengasuh aku buat muka sebab dia ingat aku tak percaya dia kot...  pastu aku rajin2 borak pasal kes2 cenggini...  then nampak dia mula buat n jaga (harapnya belakang aku jugak la)...  tapi aku amek la hati dia balik dengan bagi memacam supaya dia tau yang aku percaya kat dia, cuma nak dia berjaga2...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:01 PM | Show all posts

Budak Dua Tahun Maut, Lemas Dalam Besen Di Rumah Penagsuh

Georgetown: Kanak-kanak perempuan ditemukan lemas dalam besen di rumah pengasuhnya di Batu Maung di sini, hari ini.


Kanak-kanak terbabit dikenali sebagai Sophia Fatehah Wan Farhan Danial berusia dua tahun.


Nenek mangsa yang mahu dikenali sebagai Wan berkata, dia bergegas dari Taiping ke Pulau Pinang selepas menerima panggilan daripada anak lelakinya berhubung kejadian.


Jenazah mangsa dibawa ke Hospital Pulau Pinang (HPP) bagi dibedah siasat.




Foto: Harian Metro




"Cucu saya memang sudah lama dijaga pengasuh berkenaan dan sudah tentu kami masih terkejut dengan kejadian ini," katanya ketika ditemui di Jabatan Forensik HPP hari ini.


Difahamkan, Sophia Fatehah adalah anak bongsu daripada dua beradik dan ibu bapanya bekerja di sebuah kilang di Bayan Lepas.


Sementara itu, Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintendan AA Anbalagan ketika dihubungi mengesahkan kejadian berkenaan. -CARI


Sumber: Harian Metro

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
eyansss replied at 3-3-2021 12:48 PM
aku pun selalu hint pengasuh aku, melalui anak2 aku, sampaikan pengasuh aku terikut dah...  masa h ...

Aku pun hint2 kata mek kecik ni dh pandai merayau merata. Tempat paling suka bilik air. So ckp la kt rmh tu bilik air mmg tutup n tak tadah air.

Pastu lg satu dulu dia letak washing machine dlm bilik air. Possibilities nak kena renjatan tu tinggi pasal.karen kan. So aku ckp la bahaya kak kalu bebudak pegang, so next day aku nampak dah berubah tmpt. Psl dia bkn jaga anak aku ja, ada budak lain sama.

Kita bkn cerewet tak bertempat tp mmg untuk safety. Aku percaya je kt dia tp saling remind la. Yg penting remind in a good way
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Siannya.. cmn laa leh cuai.. kalo dah nak jd dpn mata je jadii..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Noooooo...bencinya berita mcmni.. laahai 2 tahun best ngusik, main2...
Takziah pd famili adik comel ahli syurga ni..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Tidakkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:31 PM | Show all posts
salam takziah pada keluarga mangsa.. dilema sungguhkn jadi ibubapa skrg.. nk kerja pun tak senang memikirkan anak2..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnya. Sebab tu ada org prefer taska day care dari rumah pengasuh persendirian. Memang la lagi best jaga sendiri tapi tuntutan kerja kan. Bertabahlah family
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Ala siannyaa...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 3-3-2021 01:31 PM
Sedihnya. Sebab tu ada org prefer taska day care dari rumah pengasuh persendirian. Memang la lagi be ...

Taska pon penah ada kes kan
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
chenta_dewi replied at 3-3-2021 01:36 PM
Taska pon penah ada kes kan


Entah la, mungkin juga pernah. Tapi at least taska yg berdaftar JKM ada lebih sorang pengasuh. Entah la, terpulang masing2, tapi personally utk i, i prefer taska dari rumah pengasuh persendirian. Unless pengasuh tu family atau sedara yg boleh dipercayai
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian kat mak pak dia.  Tp tuh lah ajal ni tak awal, tak lambat. Semoga tabah dan sabar
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm mana tu kepala jatuh dulu kaki kat atas ke? Anak aku 2 tahun lasak yakmat. Ligat dan banyak cakap. Baru pagi tadi minta2 nak pergi sekolah sbb tgk abang2 dia masuk sekolah. Kitorang pon plan nak hantar taska.. Namun cerita begini menakutkan pula
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 02:15 PM | Show all posts
Umur camni memang ligat. Teringat ngn anak bujang aku masa umur gini. Aku kerja, dia di rumah dengan parents aku aritu. Dia bangun senyap-senyap masuk bilik air. Coincidence pulak pagi tu ayah aku lupa kunci pintu bilik air, so dia boleh tolak senang je. Biasa memang berkunci dari luar kalau takde orang guna. Imagine dia main dalam tu dalam gelap orang tak sedar. Mak aku bila sedar dia takde, panic carik dia. Nasib takde apa jadi. Fuh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list