Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
5605
View
37
Reply

Bagi Cincin, Tanya 'Will You Marry Me?' - Shiera Ijoy Dedah Kinah Tunang Gaya Barat

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-3-2021 01:13 PM | Show all posts |Read mode
Sharifah Sakinah sekali lagi menjadi bualan warga maya selepas memaklumkan dirinya dan kekasih dari Sweden, Michael Hansen sudah bertunang.


Malah, perkara itu disahkan sendiri kakaknya, pelakon dan penyampai radio Sharifah Shahirah kepada mStar.


Sharifah Shahirah atau Shiera memaklumkan pertunangan adiknya itu mengikut gaya Barat.




Kredit foto: IG



"Sakinah dah bertunang dan dia bertunang ikut gaya orang putih. Ikut cara lamaran orang putih, bagi cincin dan tanya 'will you marry me?'.

"Orang putih apabila dah melamar tu kira dah bertunang, jadi kami sekeluarga pun dah bersetuju (mereka bertunang). Tiada majlis-majlis tunang, tak ada pantun semua itu," katanya kepada mStar.


Tambahnya, selain merancang majlis perkahwinan, Sakinah kini sibuk menguruskan urusan Michael yang akan memeluk agama Islam nanti.


Katanya, keluarga hanya menurut sahaja segala perancangan yang akan diuruskan Sakinah.


mStar sebelum ini melaporkan, aktres itu bakal mendirikan rumah tangga pada 28 Mei ini.




Kredit foto: IG



"Kami pilih tarikh itu kerana ia merupakan tarikh lahir saya dan Michael, kami berkongsi tarikh lahir yang sama.

"Buat masa sekarang, kami masih lagi tak tahu nak buat majlis di mana sebab Covid-19, semuanya masih dalam perbincangan," katanya.


Wah, gaya barat gitu! Apapun, semoga semua urusan Sakinah dan bakal suami berjalan lancar. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-3-2021 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
bestnya... laki bini same birthdate


member aku second marriage dia , dia and wife shared same birthdate ... on christmas plak tu ...

apapun tahniah sakinah
all the best...
harap kali ni kekal sampai mati
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah..
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
So laki tu dah cerai dgn bini omputeh nya kah..
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 01:38 PM | Show all posts
tahniah la..one step further utk menghalalkan hubungan. semoga kekal hingga jannah.
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Ikutkan mmg mcm tu pun..tunang kan rahsia2 gitu. Tipikal meleis je yg buat majlis besau2 time tunang.. Nak tunjuk apa agaknya.. Ujung2 sedeh
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 02:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaha aku suka shera ni. Tak dak no komen nya. Jujur terus.
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 02:56 PM | Show all posts
Begbiru replied at 6-3-2021 01:38 PM
tahniah la..one step further utk menghalalkan hubungan. semoga kekal hingga jannah.

masuk islam kalu otomatiklah ceraiii

Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 6-3-2021 01:32 PM
So laki tu dah cerai dgn bini omputeh nya kah..

Bukan ke mmg duda anak 2 ke 3 gitu katanya kan
Xkan laki org dok malaysia lama2 sorg2,anak bini dok sweeden
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
hasniey replied at 6-3-2021 04:23 PM
Bukan ke mmg duda anak 2 ke 3 gitu katanya kan
Xkan laki org dok malaysia lama2 sorg2,anak bini d ...

Oh.. Iols bc ada forumer tulis ritu, bini dia lari blk sweeden sbb tau laki tu berskandel ngn kinah

So covid thn lps laki tu blk sweeden sbb pujuk bini..

Hahaa
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga perkahwinan ni boleh mengubati ADHD kinah..
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 06:18 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 6-3-2021 04:41 PM
Oh.. Iols bc ada forumer tulis ritu, bini dia lari blk sweeden sbb tau laki tu berskandel ngn kina ...

Owhhh yeke? xtau pulak.yg tau duda je
Balik sweeden nk smbut krismas dgn anak2
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah kinah

Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah kinah
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
hasniey replied at 6-3-2021 06:18 PM
Owhhh yeke? xtau pulak.yg tau duda je
Balik sweeden nk smbut krismas dgn anak2

Iols salah baca kot..
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 07:10 PM | Show all posts
pecaya benau la muka omputih cam tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok je tunang cm omputih tu pun
I pun cmtu dulu tapi cm biasala org lain yg sebok kata takde adatla apa so tpksa gak buat majlis tunang cm tipikal malay
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 08:48 PM | Show all posts
Moga berjodohan n kekal till jannah ye kinah
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
betul lah..klu dah setuju nak kahwin kira tunang ler tu..adat je nak berdulang 7-9 sekali makan2 utk 100 org..hehehe but kemampuan masing2
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Elok kahwin . moga kahwin. Amen
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list