Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1661
View
14
Reply

Bintang TikTok Hilang Hak Jagaan Anak Kerana Bertatu, Berambut Hijau

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-3-2021 03:43 PM | Show all posts |Read mode
Personaliti media sosial Arab Saudi ini hilang hak penjagaan anak kerana didakwa memiliki penampilan yang tidak sesuai untuk seorang ibu.


Refa Al-Yemi yang popular di platform Snapchat dan TikTok dinafikan hak penjagaan terhadap empat anak selepas suaminya memaklumkan kepada mahkamah bahawa wanita itu tidak layak kerana bertatu dan mewarnakan rambut menjadi hijau.




Kredit foto: Daily Star/Newsflash




Refa yang juga jurulatih kecergasan menjadi tarikan di media sosial kerana sering berkongsi tip kesihatan dan kecantikan.


Media tempatan sebelum ini melaporkan Refa pernah diculik dipercayai oleh ahli keluarganya kerana didakwa memalukan mereka.


Dilaporkan dia diculik dari rumahnya di sini dan wujud kebimbangan dia mungkin menjadi korban kepada 'pembunuhan terhormat', hingga khabar angin itu bertebaran Twitter dengan tanda pagar #IsRefaKilled? serta menarik perhatian aktivis.


Siasatan polis kemudian mendedahkan penahanan empat lelaki di dalam kereta yang dikaitkan dengan kes itu, manakala Refa selamat dan dalam jagaan khidmat sosial.


Bagaimanapun, aktivis hak asasi manusia, Lina Alhathloul menulis di Twitter dengan menuduh polis melayani Refa secara buruk.


"Refa adalah seorang wanita yang berdikari. Ahli keluarga lelakinya tidak suka dan menculiknya. Dia dijumpai polis dan berbanding diselamatkan, dia sebenarnya diletakkan di rumah jagaan yang seperti penjara," ciapnya seperti dilapor Daily Star.




Sumber: Harian Metro

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-3-2021 03:47 PM | Show all posts
Bercukurlah abam Jad tidak lahir di ereb Saudik...

Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 04:16 PM | Show all posts
korang leh tengok sndiri

mat2 bontot penyokong gay2 pondan2 pedo medo memedo ni dlm thread2 psl masa depan kanak2

diorang mana nk citer psl nasib anak2 tu

mesti citer psl ikon pujaan diorang

fakta da kata minah ni sibuk ngn tik tok drpd jaga anak

habis anak terbiau kalau dpt mak cam ni

fon bejahit kt tangan 24 jam mcm joyah2 bod gosip citer

ibu mestilah menjadi ikon contoh yg baik kepada anak2

betul tak?

who should i give my love to my respect and my honor to? who should i give good mind to after Allah and Rasulullah?

Who next? your MOTHER!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 04:25 PM | Show all posts
Islam ke dia ni? Style dah macam amareka.
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Mula2 pelik...tengok muka macam minah France...rupanya duduk Negara Arab Saudi..no wonderlah.

Arab Musta'ribah ni sebenarnya jiwa diorg France sebab tu tiap tahun datang Malaysia perempuan diorg menangis kat Airport bila nak balik ke Saudi
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 06:18 PM | Show all posts
Edited by FOTHER-MUCKER at 6-3-2021 02:19 AM

Cantik warna rambut dia.

Konon chimp sekor tu punyalah nak tunjuk cerdik sanggup kopipes lyrics lagu yusop islam!
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
dia bertatu rambut hijau.abis laki dia rupa macam mana? bukan kah isteri itu cerminan suami? tak kan masa mula kawen tak kenal bini macam mana
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Punat_button: Bercukurlah abam Jad tidak lahir di ereb Saudik...

Yaa..kalau tak bercukur,tentu dah berjanggut dan berjambang.{:smile
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
And then your father
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni ke yg dikatakan mak ko ijo?
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila baca kes culik dia ni tiber tringat kes anak pm/presiden dubai yg diclaim dikurung oleh familynya sendiri. Kwn dia minta bantuan kat hak asasi manusia
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak tau jugak mcm mana ruperr ex laki nya iteww.. Ke masa kahwin minah nie sopan jer leoas kawin bru jadik mcm nie
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 01:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak kata apa memang tak sesuai pun rhoper gitu dan nak dye rambut hitam balik berapa ringgit je dik. Be smart, nafsu or lifestyle kemudian.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 07:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak bertatu, rambut mak kau ijau bagai tu sukati dia, tapi bila da kata bintang tiktok tak bole nak berhunuszon, most probably jenis abaikan anak2 & suami, telefon berjahit kat tangan.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2021 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Rambut tu macam nak celebrate mardi gras
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list