Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7814
View
89
Reply

"Itu Hak Saya," - Fathia Latiff Jawab Isu Suntik Filler

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-3-2021 05:31 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon, penyanyi dan usahawan, Fathia Latiff menyifatkan dia mempunyai pilihan untuk melakukan apa sahaja selagi ia tidak memberi kemudaratan kepada dirinya.


Fathia, 34, atau nama sebenarnya, Nur Fathia Abdul Latiff baru-baru ini mendapat kritikan segelintir warganet apabila memuat naik video seterusnya mempromosikan kaedah rawatan aestetik filler di bahagian rahang di media sosial.


Katanya kepada MH, dia tidak boleh berbuat apa-apa andai ada pihak yang tidak suka terhadap apa yang dilakukannya itu.




Foto: IG




Itu hak saya. Mungkin ada yang tidak suka dan sebaliknya. Kalau yang suka, saya gembira kerana saya seperti motivasikan mereka untuk tampil lebih cantik. Bagi yang tidak suka, saya tak boleh nak buat apa.


Ia tidaklah ketara perubahan yang dilakukan. Bila buat rawatan dan amalkan jamu, ia lebih berganda.


Malah saya sering muncul di kaca televsyen dan sosial media. Orang nak tengok saya dan saya kenalah tampak cantik. Ini adalah sebahagian daripada kerja saya. Pekerjaan saya membuatkan saya perlu tampil lebih berbanding orang lain, katanya.


Dia pada masa sama juga tidak kisah jika ada yang memandangnya dari sudut negatif.


Saya tidak kisah. Malah dari dulu pasti ada yang pesimis. Namun dalam sisi lainnya, mereka seolah-olah buatkan saya untuk jadi lebih kuat, katanya lagi.


Terdahulu, pelakon drama Ariana Rose ini ditemui pada majlis pelancaran kiosk pertama Jamu Dara Cantik by Fathia Latiff di Setapak Sentral, pada Jumaat.


Berkongsi mengenai kecintaan kepada dunia perniagaan jamu ketika ini, Fathia mengakui idea tersebut tercetus setelah sering melakukan promosi produk termasuk jamu sejak sekian lama menerusi platform media sosial miliknya.


Sebelum ini saya sering lakukan reviu dan daripada situlah saya mulai kumpul kekuatan dan keyakinan untuk buka sendiri kiosk jamu untuk dijual kepada peminat.


Memang tidak dinafikan daripada segi branding, nama saya lebih kuat di media sosial. Bagaimanapun diri sendiri, saya lebih senang jualnya secara fizikal.


Proses untuk bukanya tidaklah ambil masa yang lama iaitu lebih kurang sebulan sahaja. Saya bertuah kerana ada rakan kongsi, Anis yang banyak berikan sokongan.


Dia juga ada kiosk kecantikan sendiri dan kami sudah pun kenal lama. Malah ketika aktif berlakon sebelum ini, saya selalu juga beli jamu darinya.


Alhamdulillah pembukaan ini dipermudahkan. Selain itu saya juga ada produk sendiri iaitu minyak wangi dan biskut. Target saya untuk buka lebih banyak kiosk seperti ini, khasnya di pusat membeli-belah di kawasan bandar.


Saya memang amalkan jamu sejak berusia 20 tahun dan syukur pada usia sekarang pun saya masih lagi aktif dan bertenaga. Jadi memang nak kongsi akan kebaikan amalan jamu ini kepada semua, katanya yang turut berhasrat untuk kembali aktif dalam dunia lakonan selepas ini. -CARI


Sumber: Media Hiburan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-3-2021 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Fathia slh seorg yg membuktikn kecantikan xkn kekal..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 06:12 PM | Show all posts
mmg la hak ko

org suka ke tk hak org la pulak
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
syg betul tekya ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Toksah la mkn jamu pebenda ni..kalau ada sakit2 pempuan nnt..ko pegi la jumpa 3 4 org doctor pun soklan pertama deyol mst ko ada amek apa2 produk/jamu x gitew
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk tnya masa tekya bertenaga berbigo tunjuk tetek tu sbb mkn jamu ka?
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 06:50 PM | Show all posts
nape nk berfiller ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 06:51 PM | Show all posts
serious...gambar atas tu nampak mcm umur 40 lebih
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Filler tu boleh buat ada double chin ke.. Aku tnya je ni?
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 07:27 PM | Show all posts
haiyoo napa makin buruk. isi lar apa sekali pon tp pls make sure ianya jadi, jgn wat smpi scary
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 8-3-2021 06:51 PM
serious...gambar atas tu nampak mcm umur 40 lebih

Btol....huhuhu dl pokok ske watak die dlm ariana rose....
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Wpun berfiller bagai.. Wajah tua makin terserlah... Baik uolls tua secara alami jah tekyah
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 07:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Kebetulan gambar ni buruk pulak. Ni slps ko cucuk filler ke. Ternyata filler gagal total
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
X nmpk beza pon
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah kpd muka asal FL nih. Muka pre-popular.

Tingat 1st tgk muka tu masa iklan pantene ke ape dulu. Mmg kagum sgt kecantikan.

Sekrg tgk muka baru, erkkkkkk




Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni baru umo 34.. nnt bila umo cecah 40an, cane la agaknya..
Patut amik benda2 semulajadi je.. tak cukup job ka?
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 08:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Ooohh tk lawanya kau TeeTee.

Kalau kau bayar treatment ni ask for refund.
Kalau free, kau stop treatment.

Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
cukup syg la fathia.. dlm ariana rose skit punya jelita... adik dia yg jd doktor tu lawa btl.. muka mcm dia muda2 dulu.. salah langkah hbs trus.. klu dia pandai control dia mendunia dh skrg...
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
34 dahhh.. tua dah.. dh bole pikiaq sendiri lah kak oii.. dah tak lawa mana pun wlpun cucuk2 bagai
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Teruk nya muka dia dlm gambar atas tu. Mcm makcik2 jual tudung kat Pertama Kompleks
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list