Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
367
View
5
Reply

Mun Yee tetap mahu bersara

[Copy link]

Author: Raline       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-3-2021 08:31 PM | Show all posts |Read mode
Mun Yee tetap mahu bersara


Kuala Lumpur: Penerjun berpengalaman, Leong Mun Yee tetap dengan keputusannya untuk bersara daripada arena sukan negara selepas temasya Sukan Sea Vietnam hujung tahun ini.

Tiada apa yang boleh mengubah keputusannya kerana bagi atlet negara itu sudah sampai masanya untuk memberi fokus kepada kehidupan peribadi dan membina rumah tangga bersama pilihan hatinya selepas sekian lama tertangguh kerana komitmennya sebagai atlet.

Mun Yee, atlet yang tidak pernah lekang dengan senyuman dan sentiasa memberi kerjasama baik setiap kali diajukan soalan atau bertemu peminatnya berharap 2021 akan meninggalkan kenangan indah sebelum dia meninggalkan kerjaya sebagai atlet selepas 26 tahun terbabit dalam sukan terjun.

"Saya sudah tekad. Untuk tunggu sehingga Komanwel tahun depan mungkin tidak.

"Keputusan ini juga sudah disuarakan kepada MAS (Persekutuan Renang Malaysia) dan pada mulanya saya mahu bersara selepas Olimpik Tokyo, namun jika diminta untuk terus beraksi sehingga Sukan Sea Vietnam saya akan teruskan," katanya.

Mun Yee, 36, antara atlet terawal yang menempah tempat ke Olimpik Tokyo selepas berjaya meraih perak ketika beraksi di Kejohanan Dunia di Gwangju, Korea Selatan dalam acara 10m seirama bergandingan bersama Pandelela Rinong.

Turut menerima tawaran sebagai model sambilan, Mun Yee pada awalnya terlebih dahulu beraksi dalam acara renang, namun

bertukar ke arena terjun pada usianya 10 tahun selepas terpilih menyertai program persediaan ke temasya Komanwel 1998 di Kuala Lumpur.

Sepanjang kariernya dalam acara terjun, Mun Yee berjaya meraih satu perak dan dua gangsa di Kejohanan Dunia, satu perak dan dua gangsa di temasya Komanwel, dua perak dan lima gangsa di Sukan Asia selain berjaya meraih 17 emas di temasya dwitahunan, Sukan Sea.

Atlet kelahiran Perak itu membuat penampilan pertamanya di temasya Olimpik 2000 Sydney, Australia dan kelimanya pada temasya Olimpik Tokyo Ogos ini.




Sumber : https://www.hmetro.com.my/arena/ ... -tetap-mahu-bersara

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 29-3-2021 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Awet muda sheols.

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2021 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Ladt week dgr radio pasal dia nak bersara ni.. Tekejut dgr umur dia 36..
Atlet seangkatan dia mostly dah bersara, gigih dia bertahan wlpun lepas injured
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2021 09:38 PM | Show all posts
mmg patut bersara dah umo 36. dia pun dah penat agaknya
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2021 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts

36 mcmtu? Cantiknya dia
Ingt still 20s
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 01:57 PM | Show all posts
cantik sheols..takde rupa jinjang sgt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list