Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
162
View
0
Reply

[Accesories & Hobbies] Affiliate Marketing Kerja Dari Rumah???

[Copy link]

Author: LisaMugichan_99       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-4-2021 06:36 PM | Show all posts |Read mode
APA ITU AFFILIATE MARKETING???



Salam Sejahtera buat semua pembaca. Ramai yang bertanya pada saya, apa itu affiliate marketing? Secara ringkasnya Affiliate ni merupakan salah satu teknik memasarkan dan mengiklankan produk di internet. Program Affiliate ialah apabila korang menjadi orang tengah (agen)mempromosikan produk orang lain melalui link affiliate dan akan mendapat komisen dalam jumlah tertentu jika ada orang membeli produk tersebut melalui link affiliate korang. Maksudnya disini korang boleh jadi promoter untuk websites shopping yang besar contohnya Shopee dan Lazada. Bayangkan kawan atau orang lain yang suka berbelanja menggunakan Shopee atau Lazada mengunakan link yang korang sediakan melalui website, untung byk oooo. Yang korang perlu buat adalah hantar Link Dari Shopee Atau Lazada.



MACAM MANA NAK DAFTAR ?

Nak daftar senang je guna telefon pun boleh

1. Korang pergi ke link ni AccessTrade Publisher Registration.


2. Paparan macam ni akan muncul so korang dan masukkan url laman web atau media sosial anda, nama laman web atau username untuk media sosial, email dan juga password pilihan anda. seterusnya klik ada butang Sign Up.Selepas anda klik Sign Up anda akan terus dibawah ke paparan Publisher Dashboard:


paparan-publisher-dashboard-accesstrade.jpg


3.AccessTrade Publisher Dashboard

Perkara pertama yang saya cadangkan adalah lakukan Answer 4 quick questions yang tertera dalam ruangan Explore with us!:

4.Pilih dan Apply Campaign
Campaign ini sebenarnya adalah program affiliate yang ditawarkan daripada pelbagai syarikat melalui AccessTrade.
Anda boleh lihat senarai campaign yang ada melalui menu CAMPAIGNS > Available Campaigns:

5. Korg boleh rujuk video ni untuk lebih lanjut
Cara Daftar Affiliate Shopee
How to Start Affiliate Marketing in Malaysia



image.png
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list