Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
498
View
6
Reply

Penyalahgunaan Nombor Telefon Oleh Pihak Ketiga

[Copy link]

Author: AverageJoe       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-4-2021 03:56 PM | Show all posts |Read mode
Salam semua.

Kes dia macam ni. nombor telefon yang saya pakai sejak bertahun-tahun, tak silap dah lebih 5 tahun, kerap dapat call & SMS daripada bank & penuntut hutang macam Courts.

Ada individu tak bertanggungjawab yang saya syak pemilik asal nombor ni masih duk guna nombor saya ni untuk urusan rasmi dengan pihak-pihak tersebut.

Awal-awal dulu fahamlah mungkin nombor telefon belum update dalam sistem.

Tapi dah  berlarutan bertahun-tahun maknanya si pemilik nombor asal ni masih sesuka hati salahgunakan nombor saya ni.


Setiap kali dapat call tuntut hutang dah tak larat nak explain & maki. Siap diugut lagi kesalahan berat menyembunyikan maklumat pemiutang ni.

Ada cuba google nama penuh orang tu tapi tak dapat apa-apa info sebab namanya jenis nama yang common huhu.

Mohon nasihat daripada forumners sekalian kalau pernah hadap masalah yang sama.

Thanks in advance.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-4-2021 04:18 PM | Show all posts
tukarlah nombor, sbb nombor tu dh blacklist.

takpun kalau orang call just biarkan dia borak sorang. dia dah habis air liur dia letak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2021 04:24 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 6-4-2021 04:18 PM
tukarlah nombor, sbb nombor tu dh blacklist.

takpun kalau orang call just biarkan dia borak ...

huhu prefer nak remain dengan nombor ni sebolehnya. sebab dah lama pun pakai nye.
mana nak tau kalau2 ada ex gelpren nak cari balik ke nanti

setakat ni, tak sampai hati pulak nak biar dia duk cakap sorang. cuma nak dia paham bahasa je dah call salah orang.

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 04:26 PM | Show all posts
AverageJoe replied at 6-4-2021 04:24 PM
huhu prefer nak remain dengan nombor ni sebolehnya. sebab dah lama pun pakai nye.
mana nak tau k ...

gunakan nombor tu untuk second line je. first line beli nombor baru.

kalau dia call lagi cakap jantan tu dah tukar jantina jadi friska atau vokuru
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 04:29 PM | Show all posts
benda tak ada bukti

apa nombor tu mungkin aku boleh tolong cari tuan terdahulu
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2021 12:49 PM | Show all posts
abaikan aje lah,
kalo ade org salah no call letak je
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
I pun kena mcmni dh ckp bkn nombor orang tu pn still lg call tp skrng jarang dh call hantar SMS je ckp rmh nk kena Sita srh org tu dtg court.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list