Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12102
View
90
Reply

[DRAMA MELAYU] RINDU AWAK SEPARUH NYAWA LAKONAN UQASHA SENROSE,SHUKRI YAHAYA & MARSHA MILAN

[Copy link]

Author: queenraveena    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 9-4-2021 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
babycc replied at 8-4-2021 09:12 PM
Noreen tu si Lebar tu ke? X minat la tgk dia.. mcm x rupa student.. rupa mak2 org..

Kalau tak silap diorang ni pelajar master....mungkin tu sebab ambik pelakon yang matured...tapi kesian dengan watak qis ni...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 9-4-2021 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
unguseruni replied at 8-4-2021 11:15 PM
Uqasha ni lawa la tp iols lbh suka tgk nelydia berlakon

Bagi sy uqasha sesuai dengan watak sarah ni sebab riak muka uqasha garang & degil.nelydia tu sy tengok sesuai watak perempuan yang lemah lembut sopan & manja...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 08:13 PM | Show all posts
Finally ada jugak thread drama ni. Bukan selalu ya Shukri Yahaya ni masuk Astro Megadrama. Last sekali, drama dia dgn Janna Nick tu. Ni sekali masuk balik, terus 40 episod. Jenuh juga nak follow drama ni, dahlah novel ni tebal giler. Tengok drama ni drp ep1 , betul2 detail diorang buat. Terasa 1 episod untuk 1 hari punya perjalanan cerita pulak. Hehe.

So far Shukri bawa watak Nazril ni mmg smooth giler. Easy kot bagi dia, watak2 mcm ni. X sabar nak tgk watak dia berubah jd ego dan sampai hati bila dapat tahu dia cuma jd bahan betting Sara tu. Uqasha pulak, for me dia mmg cantik. Cuma sometimes rasa dia try hard sikit, tp overall okay je.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 08:20 PM | Show all posts
shiraloveyou replied at 9-4-2021 07:22 PM
Tp dalam citer peraturan ikut atau mati tu shuk siap berlaga dahi jgk dgn sara ali... dorang jadi  ...

Oh, telemovie ni mmg best. Shukri bawa watak autism. Menjadi sungguh. A+. Sbb selalu tgk dia selalu bawa watak hero baik je dlm series, kecuali drama pukul bini tu . So, sesekali dia bawa watak mcm ni, mmg mindblowing. Tapi sayang la, telemovie ni utk Astro, kalau kat tv3 senang2 tercalon dlm Anugerah Skrin tu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts
So far follow cerita ni macam ok je uqasha bawa watak kasih maisara. Memang dalam novel gitula wataknya cakap kasar,berlagak,kekwat.  

Shukri yahaya tak leh dinafikan memang watak nazril nazim ni makanan dia je kut.

Panjang lagi perjalanan cerita ni. Belum keluar lagi watak mah,mak munah,agil,paksu maksu nazril.

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
nur.nilam.sr replied at 9-4-2021 08:20 PM
Oh, telemovie ni mmg best. Shukri bawa watak autism. Menjadi sungguh. A+. Sbb selalu tgk dia selal ...

Khennn....punya cuak tgk tantrum shuk sampai part shuk belah dada amik organ pesalah, n masa dia tikam tangan org tu pun iols x rasa ngeri walhal iols penakut citer2 hantu thriller...iols suka tgk dia pegang watak yg lain dari yg lain...dalam drama janji hati dia berlakon oku pun rasa sayu je..cuma tv3 bagi watak hero2 cliche je selalu....hero sweet2 ni dah boring dah termasuk la citer rindu awak ni...mohon siti rosmizah adaptasi novel andai itu takdirnya n ambik la shuk pegang watak hero yg tak berhati perut....suka tgk shuk berlakon watak jahat2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
amyza82 replied at 9-4-2021 12:12 PM
Baru tgk drama kakya, dah macam azah elite dah muka.
Dah tak boleh jadi heroin da

iols tgk ig dia pun rasa pelik tgk muka kakya skrg..inject mcm2 tu yg jd lain tu...klau x, boleh jd heroin lg...teringat zaman2 kakya dlm nur kasih dolu2 cantik sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
RoseMerahJambu replied at 9-4-2021 09:02 PM
So far follow cerita ni macam ok je uqasha bawa watak kasih maisara. Memang dalam novel gitula watak ...

watak romantik sweet tu kacang je bagi shuk drama ni meleret2 tahap menguap dah...iols tgk pun skip2 je..fokus part naz sarah dgn aidil je watak2 lain tu tgk la free2 baru repeat blk..ade x watak budak oku dlm novel ni?siti rosmizah ni x sah klau xde selit watak2 tempelan yg sedih2 dlm novel sheolss
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
shiraloveyou replied at 10-4-2021 04:46 PM
watak romantik sweet tu kacang je bagi shuk  drama ni meleret2 tahap menguap dah...iols tgk pun  ...

ya betul ada watak tempelan. 40 episod sangat panjang untuk drama melayu. yg 28 episod pun kadang rasa meleret kan. memang sabar ja la nak follow. anyway masa mula baca novel rasn memang nampak ada similarities dengan 7hm.Cuma watak Nazril tu macam lebih kejam/hati kering sikit bila dia sakitkan hati Sara.  
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka watak kwn uwasha tu. Nmpk neutral tp kesian selalu dibuli uqasha
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2021 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
nur.nilam.sr replied at 9-4-2021 08:13 PM
Finally ada jugak thread drama ni. Bukan selalu ya Shukri Yahaya ni masuk Astro Megadrama. Last seka ...

Betul nampak dia try too hard. Nampak improve sbb watak dia dlm ni sama dgn watak dia dlm drama dgn kamal adli tu. Sama sebijik. Jalan cerita pun lebih kurang. So, that dont impress me much la. Apa pun mmg dia cantik dlm drama ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 06:01 AM From the mobile phone | Show all posts
queenraveena replied at 9-4-2021 07:27 PM
Kalau tak silap diorang ni pelajar master....mungkin tu sebab ambik pelakon yang matured...tapi ke ...

Kalau kat novel.. yg amek master nazril, kwn laki dia.. dgn nurul huda.. sara dgn kawan dia junior..
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 06:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Penat tgk bapak Sara berckp.. mcm tertahan2.. lepas tu jegil2 mata..
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
shiraloveyou replied at 10-4-2021 04:46 PM
watak romantik sweet tu kacang je bagi shuk  drama ni meleret2 tahap menguap dah...iols tgk pun  ...

Adik Nazril sendiri yg jd special kid dlm drama ni. Nama dia Manja. Banyak lagi watak2 yang belum keluar ni sbnrnya.
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 10:08 AM | Show all posts
episod 12 semalam banyak scene sweet eh.
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2021 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
babycc replied at 13-4-2021 06:05 AM
Penat tgk bapak Sara berckp.. mcm tertahan2.. lepas tu jegil2 mata..

ingatkan iols sorg je perasan...menguap tgk scene bapaknya...jenuh nak tunggu dia habis ckp
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul lah citer ni, satu hari satu episod gamaknya.. Lambat nau bergerak...
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 06:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Perawankota replied at 14-4-2021 01:28 AM
Betul lah citer ni, satu hari satu episod gamaknya.. Lambat nau bergerak...

Detail sgt kot.. setiap ayat kat novel tu watak2 tu nak kena ucap.. dah la kat novel tu mmg byk bergumam. Muak juga mcm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2021 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
babycc replied at 14-4-2021 06:05 AM
Detail sgt kot.. setiap ayat kat novel tu watak2 tu nak kena ucap.. dah la kat novel tu mmg byk be ...

Penat woo pelakon nak hafal dialog panjang2.. Jgn nanti episod Mula2 slow gila, pastu nak masuk episod2 akhir laju mcm bullet train.. Dh byk drama series mcmtu.. Nyampah lak..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 06:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Perawankota replied at 14-4-2021 01:48 PM
Penat woo pelakon nak hafal dialog panjang2.. Jgn nanti episod Mula2 slow gila, pastu nak masuk ep ...

harap scene berat2 nanti pun smooth la. tak sabar scene rumah terbakar tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list